Flyg Hotell Flyg + Hotell Hyrbil
Travellink finns nu i följande länder:

Boka flyg hos Wizz Air med Travellink

Varför boka hos Travellink?
  • Billiga flygresor med 450+ flygbolag
  • Vi kombinerar och jämför för att ge dig lägre biljettpriser
  • Vi har allt du behöver för din resa

Bästa Wizz Air-erbjudanden

Göteborg - Gdansk
retur från 302kr
Köpenhamn - Larnaca
retur från 1 005kr
Köpenhamn - Warszawa
retur från 2 377kr
Göteborg - Skopje
retur från 829kr
Göteborg - Belgrad
retur från 3 042kr
Köpenhamn - Skopje
retur från 893kr
Visa mer

Wizz Air

Om Wizz Air

Det ungerska lågprisflygbolaget Wizz Air grundades 2003 och har sitt huvudkontor i Ungerns huvudstad Budapest. Med sina 85 plan har bolaget landets största flygplansflotta. Wizz Air flyg trafikerar sträckor till 42 länder och framför allt städer i Europa, Israel och Förenade Arabemiraten. Populära rutter från basen i Budapest går bland annat till Dubai, Tel Aviv, Stockholm och Warszawa.

Flygbolaget erbjuder över 500 rutter från sina 27 baser runt omkring Europa, bland annat finns baser i Gdansk, Sofia och Katowice. Flygbolagets mål är att erbjuda prisvänliga flygresor och därmed en möjlig reseupplevelse för alla europeiska resenärer. Wizz Air använder därför den allra senaste tekniken för att underlätta resandet och sänka kostnader. Bland annat satsar bolaget på biljettlöst resande, sekundära flygplatser och endast en kategori av kabinklass.

Online-incheckning

För att spara tid på flygplatsen, samt för att hålla nere kostnaderna, bör du utnyttja online-incheckningen. Du kan checka in antingen via din dator eller smartphone. Online-incheckningen öppnar 30 dagar innan flyget avgår och är öppen fram till 3 timmar före avgång. Om du checkar in på datorn får du själv skriva ut ditt boardingkort men om du använder dig av mobilappen räcker det att du laddar ner boardingkortet elektroniskt till din mobil.

Om du istället väljer att checka in på flygplatsen tillkommer en extra kostnad på ungefär 75 kronor. Om det inte är möjligt att checka in online för vissa resor är det dock gratis att checka in på flygplatsen.

Regler för handbagage

När du flyger med Wizz Air kan du ha med dig ett handbagage ombord på flygplanet. Detta bagage får som mest väga 10 kg och får totalt mäta 55 x 40 x 23 cm. Om du reser med barn under två år får du, i tillägg till föregående och helt utan extra kostnad, ha med dig barnmat, barnstol och hopfällbar barnvagn. Om du har ett fysiskt handikapp kan du ha med dig kryckor eller käpp samt liknande hjälpmedel ombord.

Se till att följa reglerna för handbagage för att slippa checka in bagaget från gaten vilket blir dyrare än om du i förväg köpt till en extra väska. Du kan köpa till extra väskor att checka in fram till tre timmar före avgång.

Regler för incheckat bagage

Det ingår inte något incheckat bagage på flygningar med Wizz Air, men du kan köpa till incheckade väskor. Dessa får som mest väga 32 kg vardera och max mäta 149 x 119 x 171 cm. Du kan som mest köpa till sex incheckade väskor till din biljett.

Om du köper en incheckad väska för 23 kg i samband med din bokning kostar denna ungefär 300 kronor. Efter bokningen kostar den cirka 350 kronor och om du väntar med att köpa till det extra bagaget tills du befinner dig på flygplatsen eller vid gaten kostar det ungefär 550 kronor. Om du reser med barn kan du dock checka in barnvagn, barnstolar och bilstolar helt gratis.

Flygbolagsinformation

  • Flygbolagsnamn: Wizz Air
  • IATA kod: W6
  • Grundat år: 2003
  • Huvudkontor: Budapest, Ungern
  • Hemsida: wizzair.com

Boka billiga flyg med Wizz Air hos Travellink för en bekväm resa med ett modernt flygbolag.