Travellink finns nu i följande länder:

Flyg Göteborg-Oslo

Sista minuten-flyg från Göteborg till Oslo

Boka nu innan det är för sent

Göteborg Oslo
mån, 22 juli GOT - TRF
tis, 23 juli TRF - GOT
1551kr
Pris per resenär
Göteborg Oslo
mån, 12 aug. GOT - TRF
445kr
Pris per resenär
Göteborg Oslo
tis, 06 aug. GOT - OSL
ons, 07 aug. OSL - GOT
2416kr
Pris per resenär
Göteborg Oslo
tis, 16 juli GOT - OSL
tors, 18 juli OSL - GOT
3370kr
Pris per resenär
Göteborg Oslo
fre, 26 juli GOT - OSL
sön, 28 juli OSL - GOT
2967kr
Pris per resenär
Göteborg Oslo
tis, 30 juli GOT - OSL
sön, 04 aug. OSL - GOT
2865kr
Pris per resenär

Ruttinformation

Jämförelse av levnadskostnader

Tåg Lokal, enkel biljett
15% Tågen är 15 % dyrare i Oslo än i Göteborg.
Göteborg 36kr
Oslo 41,22kr
Måltid Restaurang i mellanklassen
70% I genomsnitt är en måltid 70 % dyrare i Oslo än i Göteborg.
Göteborg 130kr
Oslo 220,83kr
Växlingskurs
1 SEK = 1.01 NOK
1 NOK = 1.0 SEK
Senast kontrollerad 11 juli 2024
Avstånd: 254 kms
Flygplatser Göteborg
Landvetter (GOT) Avstånd från centrum: 18 kms
Säve (GSE) Avstånd från centrum: 6 kms
Flygplatser Oslo
Oslo Airport (OSL) Avstånd från centrum: 37 kms
Torp Sandefjord (TRF) Avstånd från centrum: 85 kms
Moss Rygge (RYG) Avstånd från centrum: 60 kms

Till och från flygplatserna

Flyg från Göteborg

Göteborg har en lång tradition som hamnen från vilken svensken satt segel ut i världen. Det var bland annat härifrån amerikabåtarna kastade loss. Idag är det dock betydligt mer förekommande att vi reser från Landvetter, en modern och smidig flygplats. Härifrån avgår både långdistansresor och kortare flyg som mellan Göteborg och Oslo. Med flera lågprisflygbolag, bland annat Norwegian som har sin bas i Skandinavien, går det att hitta billiga direktflyg från Göteborg till Oslo. På Landvetter finns endast en terminal så du hittar enkelt till din gate när det väl är dags att stiga ombord.

Till Göteborg flygplats

När du reser mot Oslo flyger du norrut, men första etappen på din resa från centrala Göteborg till Landvetter börjar österut. Flygplatsen är belägen 25 kilometer öster om innerstaden och beroende på hur du reser brukar färden ta mellan 20–30 minuter. Kommer du från centrum utgör flygbussen ett smidigt alternativ för att förflytta sig till flygplatsen. Bussen avgår från Nils Ericsson terminalen och stannar på hållplatserna Kungsportsplatsen och Korsvägen innan den tar dig vidare ut till Landvetter. Väl ombord på bussen kan du luta sig tillbaka, använda gratis WiFi och finslipa dina norska språkkunskaper.

Till Oslo

Oslo är en snabbt växande stad och här öppnar spännande restauranger och kreativa butiker i hastig takt. Staden bjuder på intressant och vacker arkitektur och eftersom stadskärnan är relativt kompakt, trots sina närmare 1 miljon invånare, tar du dig enkelt runt till fots. Det finns även bra kommunikationer med buss och trikk, eller spårvagn som vi kallar det. Oslo var Edvard Munchs hemstad så passa på att besöka Munchmuseet där du finner världens största kollektion av konstnärens verk. Det finns 40 öar runt Oslo så en båtresa längs fjordarna är även det en mycket god idé, speciellt under sommarhalvåret.

Till centrum

När ditt Göteborg Oslo flyg landat har du en sista kort färd innan du når din slutdestination. Det finns ett expresståg, det så kallade flytoget, som tar dig till centrum på 20 minuter. Betalningen är en enkel process, ingen fysisk biljett krävs utan det räcker att du drar ditt kort i kortläsaren när du stiger ombord på tåget och igen innan du kliver av. Det går även bussar var 20:e minut och dessa kostar något mindre än tåget. Föredrar du att ta taxi rekommenderas du att gå till informationsdisken belägen i ankomsthallen där du får hjälp att boka en taxi till fast pris.