Flyg Halmstad-Berlin

Sista minuten-flyg från Halmstad till Berlin

Boka nu innan det är för sent

Halmstad Berlin
sön, 28 apr. HAD - BER
ons, 01 maj BER - HAD
7892kr
Pris per resenär

Ruttinformation

Jämförelse av levnadskostnader

Tåg Lokal, enkel biljett
50% Tågen är 50 % dyrare i Berlin än i Halmstad.
Halmstad 27kr
Berlin 40,57kr
Måltid Restaurang i mellanklassen
36% I genomsnitt är en måltid 36 % dyrare i Berlin än i Halmstad.
Halmstad 115kr
Berlin 156,49kr
Växlingskurs
1 SEK = 0.09 EUR
1 EUR = 11.62 SEK
Senast kontrollerad 20 april 2024
Avstånd: 463 kms
Flygplatser Halmstad
Halmstad (HAD) Avstånd från centrum: 3 kms
Flygplatser Berlin
Brandenburg (BER) Avstånd från centrum: 26 kms
Tegel (TXL) Avstånd från centrum: 8 kms
Schoenefeld (SXF) Avstånd från centrum: 17 kms
Tempelhof (THF) Avstånd från centrum: 6 kms

Till och från flygplatserna

Flyg från Halmstad

I Halmstad, belägen i södra Sverige, kan du njuta av vackra stränder och danska influenser. Billiga flyg från Halmstad till Berlin avgår från Halmstad City Airport. Olika flygbolag har olika bestämmelser om hur långt i förväg du behöver checka in, så se till att vara ute i god tid för att undvika stress vid incheckning och säkerhetskontroll. För utrikesresor måste du ha med dig giltigt pass samt resebevis. Alla resenärer måste gå igenom säkerhetskontrollen. Tänk på att ta av ytterkläder och metallföremål samt att lägga elektronisk utrustning som datorer i separata lådor för scanning. Flygplatsen erbjuder gratis WiFi som du lätt kopplar upp dig på från din telefon eller laptop.

Till Halmstad flygplats

Flygplatsen ligger bara två kilometer nordväst om stadens centrum och det finns flera transportalternativ för att ta dig till ditt flyg från Halmstad till Berlin. Busslinjerna 40 och 350 stannar endast 50 meter från terminalens entré. Om du bor utanför Halmstad kan du ta tåget till stadens centralstation och därifrån åka vidare med buss eller taxi till flygplatsen. Om du inte har mycket bagage kan du också ta cykeln till flygplatsen då det finns cykelvägar ända fram till avgångshallen. Väljer du istället att förflytta dig med egen bil finns en stor mängd parkeringsplatser i anslutning till terminalbyggnaden och du kan ställa bilen på flygplatsen i upp till 14 dagar.

Till Berlin

I Berlin får du inte en lugn stund med alla sevärdheter och aktiviteter som staden har att bjuda på! Här hittar du allt från samtida konstgallerier till historiska museum och slott. På stadens museiö hittar du de flesta stora institutionerna, bland annat Pergamonmuseet med klassisk skulptur och monumental arkitektur från antiken. För modern och samtida konst är det istället till Hamburger Bahnhof, inhyst i en gammal järnvägsstation, som du ska ta dig för att beundra verk av Cy Twombly och Joseph Beuys. Ett måste under vistelsen i staden är också utomhusgalleriet East Side Gallery som består av graffiti och väggmålningar på Berlinmurens bevarade delar.

Till centrum

När du åker från Halmstad till Berlin med flyg landar du på en av stadens två flygplatser. Tegel Airport är den största och ligger endast åtta kilometer nordväst om stadens centrum. Utanför båda av flygplatsens två terminaler finns busstationer varifrån lokala bussar och expressbussar tar dig direkt in till centrum. Med taxi eller hyrbil kan du ta dig in till centrala Berlin på 25 minuter. Stadens andra flygplats, Schönefeld Airport, ligger 18 kilometer sydöst om staden. Här landar bland annat lågprisbolag som easyJet och Ryanair. Från flygplatsens tågstation tar du dig snabbt in till Berlins centralstation och det finns även flera busslinjer som stannar utanför flygplatsen.