Travellink finns nu i följande länder:

Flyg Göteborg-Riga

Sista minuten-flyg från Göteborg till Riga

Boka nu innan det är för sent

Göteborg Riga
fre, 14 juni GOT - RIX
sön, 16 juni RIX - GOT
2962kr
Pris per resenär
Göteborg Riga
ons, 19 juni GOT - RIX
344kr
Pris per resenär
Göteborg Riga
mån, 03 juni GOT - RIX
ons, 05 juni RIX - GOT
845kr
Pris per resenär
Göteborg Riga
fre, 31 maj GOT - RIX
lör, 01 juni RIX - GOT
4496kr
Pris per resenär
Göteborg Riga
fre, 07 juni GOT - RIX
mån, 10 juni RIX - GOT
1231kr
Pris per resenär
Göteborg Riga
tis, 18 juni GOT - RIX
fre, 21 juni RIX - GOT
2075kr
Pris per resenär

Ruttinformation

Jämförelse av levnadskostnader

Tåg Lokal, enkel biljett
51% Tågen i Riga är 51 % billigare än i Göteborg.
Göteborg 36kr
Riga 17,51kr
Måltid Restaurang i mellanklassen
8% I genomsnitt är en måltid 8 % dyrare i Riga än i Göteborg.
Göteborg 130kr
Riga 140,09kr
Växlingskurs
1 SEK = 0.09 EUR
1 EUR = 11.75 SEK
Senast kontrollerad 23 maj 2024
Avstånd: 731 kms
Flygplatser Göteborg
Landvetter (GOT) Avstånd från centrum: 18 kms
Säve (GSE) Avstånd från centrum: 6 kms
Flygplatser Riga
Riga (RIX) Avstånd från centrum: 4 kms
Skulte (RSC) Avstånd från centrum: 45 kms

Till och från flygplatserna

Flyg från Göteborg

I trevliga Göteborg är det enkelt att förflytta sig med stadens kollektivtrafik. Lättillgängligt beläget 20 kilometer öster om stadskärnan finns flygplatsen Landvetter, varifrån det går flera linjer från Göteborg till Riga med flyg. Flygplatsen är enkel att navigera och du checkar snabbt in i någon av självserviceautomaterna. Efter säkerhetskontrollen har du god tid att uträtta flera ärenden som valutaväxling. Om du reser med barn finns det både skötrum och lekplatser för att underlätta väntandet. Roa dig med en shoppingrunda i taxfreebutiken där du kan fynda parfymer och smink eller köp med dig snacks till resan.

Till Göteborg flygplats

Billiga flyg från Göteborg till Riga avgår året om från stadens internationella flygplats. Med flygbussarna, som avgår från stadens centralstation varje kvart, kan du ta dig till Landvetter på drygt en halvtimme. Bussarna erbjuder gratis WiFi och ankommer direkt till avgångshallen. Det finns även flera lokalbussar som stannar till vid flygplatsen vilket är särskilt smidigt om du bor öster om staden. Om du reser med egen bil finns flera parkeringsalternativ väl framme på flygplatsen. Du kan antingen parkera på långtidsparkeringen som ligger sju minuters promenad från avgångshallen, eller på korttidsparkeringen intill terminalbyggnaden. Boka parkeringen minst 24 timmar innan ditt flygs avgång!

Till Riga

Riga ligger vid Rigabukten där floden Daugava mynnar ut i Östersjön. Trots sina gotiska byggnader är det en modern och innovativ stad med samtida konst och en spännande kulinarisk scen. Nya restauranger och trendiga barer poppar upp var och varannan vecka så håll ögonen öppna när du strosar omkring längs gator och gränder. Du kan även upptäcka stadens kök på den stora matmarknaden belägen på Negu Iela. Missa inte heller en promenad längs gatan Aleberta Iela som är känd för sina vackra byggnader i klassisk jugendstil. För kända verk hämtade från den västerländska konsten är ett besök till konstmuseet Bourse ett måste med målningar av bland annat Rodin och Monet.

Till centrum

Flyg från Göteborg till Riga landar på Riga International Airport, belägen 10 kilometer väster om stadens centrum. Om du behöver fylla på med energi hittar du både kaféer och restauranger på flygplatsen. Mitt emot ankomstterminalen, vid flygplatsens parkering, hittar du busstationen där busslinje 22 tar dig direkt in till stadens centrala delar. Resan tar ungefär en halvtimme och bussarna avgår var tionde minut. Med taxi tar du dig in till staden på en kvart och taxibilar hittar du på flera platser utanför terminalen. I ankomsthallens sektion E ligger flera internationella biluthyrningsfirmor där du kan hämta upp en förbokad bil eller hyra direkt vid ankomst.