Flyg Hotell Flyg + Hotell Hyrbil
Travellink finns nu i följande länder:

Flyg Göteborg-Riga

Varför boka hos Travellink?
 • Billiga flygresor med över 660 flygbolag
 • Jämför de billigaste erbjudandena
 • Flygresor till Riga till bästa pris

Sista minuten till Riga

De bästa flygerbjudandena från alla Göteborg flygplatser.

Utresa må, 20 feb Hemresa fr, 24 feb
GOT Göteborg
RIX Riga
tur & retur från 195kr
Utresa fr, 24 feb Hemresa sö, 26 feb
GOT Göteborg
RIX Riga
tur & retur från 768kr
Utresa fr, 03 mar Hemresa må, 06 mar
GOT Göteborg
RIX Riga
tur & retur från 211kr
Utresa fr, 10 mar Hemresa må, 13 mar
GOT Göteborg
RIX Riga
tur & retur från 560kr
Ruttinformation
Få praktisk information om Göteborg och Riga inför din resa.
Jämförelse av levnadskostnader
Växlingskurs
1.00 SEK = 0.09 EUR
svensk krona euro
1 EUR = 11.3 SEK
Senast kontrollerad 02 februari 2023
Tåg
Lokal, enkel biljett
52%

Tågen i Riga är 52 % billigare än i Göteborg.

Göteborg
35kr
Riga
16,81kr
Måltid
Restaurang i mellanklassen
7%

En måltid i Riga är 7 % billigare än en måltid i Göteborg.

Göteborg
120kr
Riga
112,07kr
Taxi
Standardpriser dagtid från
57%

En taxiresa i Riga är 57 % billigare än i Göteborg.

Göteborg
61,5kr
Riga
26,28kr
Kaffe
Vanlig cappuccino
21%

En kopp kaffe i Riga är 21 % billigare än i Göteborg.

Göteborg
38,74kr
Riga
30,72kr
Flygplatser Göteborg
 • ( Landvetter (GOT)
  Avstånd från centrum: 18 kms
 • ( Säve (GSE)
  Avstånd från centrum: 6 kms
Flygplatser Riga
 • ( Riga (RIX)
  Avstånd från centrum: 4 kms
 • ( Skulte (RSC)
  Avstånd från centrum: 45 kms
K Avstånd: 731 kms

Till och från flygplatserna

Flyg från Göteborg

I trevliga Göteborg är det enkelt att förflytta sig med stadens kollektivtrafik. Lättillgängligt beläget 20 kilometer öster om stadskärnan finns flygplatsen Landvetter, varifrån det går flera linjer från Göteborg till Riga med flyg. Flygplatsen är enkel att navigera och du checkar snabbt in i någon av självserviceautomaterna. Efter säkerhetskontrollen har du god tid att uträtta flera ärenden som valutaväxling. Om du reser med barn finns det både skötrum och lekplatser för att underlätta väntandet. Roa dig med en shoppingrunda i taxfreebutiken där du kan fynda parfymer och smink eller köp med dig snacks till resan.

Till Göteborg flygplats

Billiga flyg från Göteborg till Riga avgår året om från stadens internationella flygplats. Med flygbussarna, som avgår från stadens centralstation varje kvart, kan du ta dig till Landvetter på drygt en halvtimme. Bussarna erbjuder gratis WiFi och ankommer direkt till avgångshallen. Det finns även flera lokalbussar som stannar till vid flygplatsen vilket är särskilt smidigt om du bor öster om staden. Om du reser med egen bil finns flera parkeringsalternativ väl framme på flygplatsen. Du kan antingen parkera på långtidsparkeringen som ligger sju minuters promenad från avgångshallen, eller på korttidsparkeringen intill terminalbyggnaden. Boka parkeringen minst 24 timmar innan ditt flygs avgång!

Till Riga

Riga ligger vid Rigabukten där floden Daugava mynnar ut i Östersjön. Trots sina gotiska byggnader är det en modern och innovativ stad med samtida konst och en spännande kulinarisk scen. Nya restauranger och trendiga barer poppar upp var och varannan vecka så håll ögonen öppna när du strosar omkring längs gator och gränder. Du kan även upptäcka stadens kök på den stora matmarknaden belägen på Negu Iela. Missa inte heller en promenad längs gatan Aleberta Iela som är känd för sina vackra byggnader i klassisk jugendstil. För kända verk hämtade från den västerländska konsten är ett besök till konstmuseet Bourse ett måste med målningar av bland annat Rodin och Monet.

Till centrum

Flyg från Göteborg till Riga landar på Riga International Airport, belägen 10 kilometer väster om stadens centrum. Om du behöver fylla på med energi hittar du både kaféer och restauranger på flygplatsen. Mitt emot ankomstterminalen, vid flygplatsens parkering, hittar du busstationen där busslinje 22 tar dig direkt in till stadens centrala delar. Resan tar ungefär en halvtimme och bussarna avgår var tionde minut. Med taxi tar du dig in till staden på en kvart och taxibilar hittar du på flera platser utanför terminalen. I ankomsthallens sektion E ligger flera internationella biluthyrningsfirmor där du kan hämta upp en förbokad bil eller hyra direkt vid ankomst.

Andra spännande rutter