Flyg Göteborg-Helsingfors

Varför boka hos Travellink?
 • Billiga flygresor med över 660 flygbolag
 • Jämför de billigaste erbjudandena
 • Flyg till Helsingfors från 1375kr

Sista minuten till Helsingfors

De bästa flygerbjudandena från alla Göteborg flygplatser.

Utresa fr, 03 jul Hemresa ti, 14 jul
GOT Göteborg
HEL Helsingfors
tur & retur från 1 759kr
Utresa må, 20 jul Hemresa lö, 25 jul
GOT Göteborg
HEL Helsingfors
tur & retur från 1 375kr
Ruttinformation
Få praktisk information om Göteborg och Helsingfors inför din resa.
Jämförelse av levnadskostnader
Växlingskurs
1.00 SEK = 0.1 EUR
svensk krona euro
1 EUR = 10.61 SEK
Senast kontrollerad 02 juli 2020
Tåg
Lokal, enkel biljett
2%

Tågen i Helsingfors är 2 % billigare än i Göteborg.

Göteborg
30kr
Helsingfors
29,37kr
Måltid
Restaurang i mellanklassen
20%

I genomsnitt är en måltid 20 % dyrare i Helsingfors än i Göteborg.

Göteborg
110kr
Helsingfors
131,1kr
Taxi
Standardpriser dagtid från
23%

Taxi är 23 % dyrare i Helsingfors än i Göteborg.

Göteborg
51kr
Helsingfors
62,93kr
Kaffe
Vanlig cappuccino
10%

Kaffe är 10 % dyrare i Helsingfors än i Göteborg.

Göteborg
39,04kr
Helsingfors
42,86kr
Flygplatser Göteborg
 • ( Landvetter (GOT)
  Avstånd från centrum: 18 kms
 • ( Säve (GSE)
  Avstånd från centrum: 6 kms
Flygplatser Helsingfors
 • ( Helsinki Vantaa (HEL)
  Avstånd från centrum: 16 kms
 • ( Helsinki Malmi (HEM)
  Avstånd från centrum: 16 kms
K Avstånd: 788 kms

Till och från flygplatserna

Flyg från Göteborg

Göteborg är en modern stad med en lång historia som Sveriges största hamnstad. Numera reser vi allt mer sällan med båt, men desto mer med flyg, och i Göteborg finns moderna Landvetter. Flygplatsen används av de allra flesta flygbolag och det är därför ofta möjligt att hitta billiga flyg mellan Göteborg och Helsingfors. Landvetter renoverades 2014 och numer har flygplatsen endast en terminal. När du flyger från Landvetter slipper du stressa, på mindre än 10 minuter tar du dig nämligen från check-in, förbi säkerhetskontrollen och till din avgångsgate. Slappna av och ta en kopp kaffe innan det är dags för ombordstigning på flyget från Göteborg till Helsingfors.

Till Göteborg flygplats

Landvetter flygplats ligger öster om Göteborg. Tar du dig dit med egen bil är det bara att styra mot E6:an södergående för att sedan följa skyltarna öster mot väg 40. Efter ungefär 25 kilometer och drygt 20 minuter är du framme vid flygplatsen. För dig som vill ha semester redan från dörr till terminal är taxi ett bra alternativ. För den lite mer budgetorienterade resenären finns flygbussen, ett både prisvänligt och snabbt färdmedel. Hoppa på vid centralstationen, eller vid en av hållplatserna inne i city, och du är framme vid terminalen efter ungefär 30 minuter.

Till Helsingfors

Det första man tänker på när någon nämner Finland är kanske bastubad, eller sauna, som det heter på finska och i centrala city har du flera stadsbastur att välja mellan. Finland är ett mycket kreativt land och namn som Alvar Aalto, Marimekko och Iittala låter nog bekanta. Andas in stadens frodande designkultur under ditt besök och passa på att shoppa lite souvenirer från denna vackra stad. På sommaren kan du dessutom njuta av det faktum att detta är en stad som har cirka 300 öar och flera mil av stränder. Det finns många anledningar att besöka Helsingfors hela året om.

Till centrum

Resan mellan Göteborg och Helsingfors med flyg är en kort sådan och på mindre än 90 minuter är du framme på Vantaa flygplats. Härifrån är det bara 30 minuter in till centrala Helsingfors och det avgår både tåg och buss från flygplatsen. Tåget är kanske det mest bekväma sättet att resa. Du kan köpa din biljett i automaten precis vid tågstationen eller ombord hos konduktören. Det går även bussar som är något billigare men som tar något längre tid. Du hittar dessutom taxibilar direkt utanför terminalen. Kolla med ditt hotell om de erbjuder en så kallad shuttle service, många hotell erbjuder denna bekväma tjänst som tar dig direkt till ditt boende.

Andra spännande rutter