Travellink finns nu i följande länder:

Flyg Göteborg-Helsingfors

Sista minuten-flyg från Göteborg till Helsingfors

Boka nu innan det är för sent

Göteborg Helsingfors
tis, 23 apr. GOT - HEL
fre, 26 apr. HEL - GOT
1892kr
Pris per resenär
Göteborg Helsingfors
ons, 08 maj GOT - HEL
665kr
Pris per resenär
Göteborg Helsingfors
tis, 30 apr. GOT - HEL
ons, 01 maj HEL - GOT
1391kr
Pris per resenär
Göteborg Helsingfors
fre, 03 maj GOT - HEL
sön, 05 maj HEL - GOT
1431kr
Pris per resenär
Göteborg Helsingfors
fre, 10 maj GOT - HEL
sön, 12 maj HEL - GOT
2693kr
Pris per resenär
Göteborg Helsingfors
ons, 15 maj GOT - HEL
tors, 16 maj HEL - GOT
1445kr
Pris per resenär

Ruttinformation

Jämförelse av levnadskostnader

Tåg Lokal, enkel biljett
0% Ett tåg i Helsingfors kostar ungefär detsamma som i Göteborg.
Göteborg 36kr
Helsingfors 35,93kr
Måltid Restaurang i mellanklassen
36% I genomsnitt är en måltid 36 % dyrare i Helsingfors än i Göteborg.
Göteborg 127,5kr
Helsingfors 173,87kr
Växlingskurs
1 SEK = 0.09 EUR
1 EUR = 11.62 SEK
Senast kontrollerad 19 april 2024
Avstånd: 788 kms
Flygplatser Göteborg
Landvetter (GOT) Avstånd från centrum: 18 kms
Säve (GSE) Avstånd från centrum: 6 kms
Flygplatser Helsingfors
Helsinki Vantaa (HEL) Avstånd från centrum: 16 kms
Helsinki Malmi (HEM) Avstånd från centrum: 16 kms

Till och från flygplatserna

Flyg från Göteborg

Göteborg är en modern stad med en lång historia som Sveriges största hamnstad. Numera reser vi allt mer sällan med båt, men desto mer med flyg, och i Göteborg finns moderna Landvetter. Flygplatsen används av de allra flesta flygbolag och det är därför ofta möjligt att hitta billiga flyg mellan Göteborg och Helsingfors. Landvetter renoverades 2014 och numer har flygplatsen endast en terminal. När du flyger från Landvetter slipper du stressa, på mindre än 10 minuter tar du dig nämligen från check-in, förbi säkerhetskontrollen och till din avgångsgate. Slappna av och ta en kopp kaffe innan det är dags för ombordstigning på flyget från Göteborg till Helsingfors.

Till Göteborg flygplats

Landvetter flygplats ligger öster om Göteborg. Tar du dig dit med egen bil är det bara att styra mot E6:an södergående för att sedan följa skyltarna öster mot väg 40. Efter ungefär 25 kilometer och drygt 20 minuter är du framme vid flygplatsen. För dig som vill ha semester redan från dörr till terminal är taxi ett bra alternativ. För den lite mer budgetorienterade resenären finns flygbussen, ett både prisvänligt och snabbt färdmedel. Hoppa på vid centralstationen, eller vid en av hållplatserna inne i city, och du är framme vid terminalen efter ungefär 30 minuter.

Till Helsingfors

Det första man tänker på när någon nämner Finland är kanske bastubad, eller sauna, som det heter på finska och i centrala city har du flera stadsbastur att välja mellan. Finland är ett mycket kreativt land och namn som Alvar Aalto, Marimekko och Iittala låter nog bekanta. Andas in stadens frodande designkultur under ditt besök och passa på att shoppa lite souvenirer från denna vackra stad. På sommaren kan du dessutom njuta av det faktum att detta är en stad som har cirka 300 öar och flera mil av stränder. Det finns många anledningar att besöka Helsingfors hela året om.

Till centrum

Resan mellan Göteborg och Helsingfors med flyg är en kort sådan och på mindre än 90 minuter är du framme på Vantaa flygplats. Härifrån är det bara 30 minuter in till centrala Helsingfors och det avgår både tåg och buss från flygplatsen. Tåget är kanske det mest bekväma sättet att resa. Du kan köpa din biljett i automaten precis vid tågstationen eller ombord hos konduktören. Det går även bussar som är något billigare men som tar något längre tid. Du hittar dessutom taxibilar direkt utanför terminalen. Kolla med ditt hotell om de erbjuder en så kallad shuttle service, många hotell erbjuder denna bekväma tjänst som tar dig direkt till ditt boende.