Travellink finns nu i följande länder:

Flyg Göteborg-Lissabon

Sista minuten-flyg från Göteborg till Lissabon

Boka nu innan det är för sent

Göteborg Lissabon
ons, 19 juni GOT - LIS
ons, 19 juni LIS - GOT
4318kr
Pris per resenär
Göteborg Lissabon
sön, 11 aug. GOT - LIS
1151kr
Pris per resenär
Göteborg Lissabon
sön, 23 juni GOT - LIS
tors, 27 juni LIS - GOT
3783kr
Pris per resenär
Göteborg Lissabon
lör, 29 juni GOT - LIS
mån, 01 juli LIS - GOT
4939kr
Pris per resenär
Göteborg Lissabon
ons, 03 juli GOT - LIS
sön, 07 juli LIS - GOT
3934kr
Pris per resenär
Göteborg Lissabon
mån, 08 juli GOT - LIS
fre, 12 juli LIS - GOT
5751kr
Pris per resenär

Ruttinformation

Jämförelse av levnadskostnader

Tåg Lokal, enkel biljett
37% Tågen i Lissabon är 37 % billigare än i Göteborg.
Göteborg 36kr
Lissabon 22,78kr
Måltid Restaurang i mellanklassen
20% I genomsnitt är en måltid 20 % dyrare i Lissabon än i Göteborg.
Göteborg 127,5kr
Lissabon 150,9kr
Växlingskurs
1 SEK = 0.09 EUR
1 EUR = 11.38 SEK
Senast kontrollerad 14 juni 2024
Avstånd: 2607 kms
Flygplatser Göteborg
Landvetter (GOT) Avstånd från centrum: 18 kms
Säve (GSE) Avstånd från centrum: 6 kms
Flygplatser Lissabon
Lisboa (LIS) Avstånd från centrum: 5 kms

Till och från flygplatserna

Flyg från Göteborg

Göteborg och havet går hand i hand, från feskekörkan till hamnkranarna ser man tydliga tecken på att staden har havsvatten i ådrorna. Numera är det dock flygresor snarare än kryssningar som gäller och flygplatsen Landvetter har genomgått en rejäl upprustning. Härifrån kan du enkelt resa med flyg mellan Göteborg och Lissabon, som ju är en annan hamnstad. Det sista du behöver tänka på när du ska resa är hur du hittar till din gate, Landvetter har nämligen endast en terminal och den är ytterst enkel att navigera. Passa istället på att använda tiden till lite taxfree shopping eller njut av en kaffe eller måltid innan det är dags för avgång.

Till Göteborg flygplats

Buss, egen bil, taxi eller till och med cykel. Hur du väljer att ta dig till Landvetter är upp till dig, se bara till att du hinner med ditt flyg. Flygplatsen ligger ungefär 25 kilometer utanför city och med bil tar det oftast 20 minuter. Väljer du att följa cykelbanan är det dock svårare att uppskatta tiden – se bara upp de sista 500 metrarna då du måste dela vägen med bilisterna. Det vanligaste sättet att ta sig till Landvetter är med flygbussen som avgår flera gånger per timme från centralstationen och som släpper av dig utanför terminalen. Luta dig tillbaka och njut av semesterkänslan.

Till Lissabon

Du kan ofta hitta billiga flyg mellan Göteborg och Lissabon – en riktig pärla för dig som gillar den charmiga kombinationen historisk handelsstad, sol och hav. Besök den medeltida stadsdelen Alfama och vandra runt längs dess smala gränder, eller ta dig till den vackra fästningen Castelo de São Jorge där du har en vacker panoramavy över staden. Om du är ute efter lite jetset-känsla erbjuder den portugisiska rivieran just detta. En halvtimme utanför innerstaden hittar du den charmiga kustbyn Estoril som bland annat bjuder på casino och strandliv. Vi rekommenderar att du smakar på svärdfisk eller hummer från Cascais fiskmarknad – du lär inte bli besviken.

Till centrum

Göteborg Lissabon med flyg är en snabb och smidig resa, och likaså är det enkelt att ta sig från flygplatsen in till centrum efter ankomst. Du har ett par olika färdmedel att välja mellan. Tunnelbanan går direkt från flygplatsen till Saldhana, Lissabons finansdistrikt, där behöver du sedan byta linje för att ta dig vidare in till centrum. Resan tar ungefär 25 minuter. Det finns flera olika resekort att välja mellan, vi rekommenderar att du kollar online eller i informationsdisken för att välja det som passar dig bäst. Om du har mycket bagage är flygbussen ett smidigt alternativ. Utanför terminalen hittar du självklart även taxibilar.