Denmark (DKK)
Finland (€)
Norway (NOK)

Flyg Stockholm-Wien

Varför boka hos Travellink?
 • Billiga flygresor med över 660 flygbolag
 • Jämför de billigaste erbjudandena
 • Flyg till Wien från 198kr

Sista minuten till Wien

De bästa flygerbjudandena från alla Stockholm flygplatser.

Utresa fr, 16 apr Hemresa fr, 30 apr
STO Stockholm
VIE Wien
tur & retur från 350kr
Utresa sö, 02 maj Hemresa to, 06 maj
STO Stockholm
VIE Wien
tur & retur från 198kr
Ruttinformation
Få praktisk information om Stockholm och Wien inför din resa.
Jämförelse av levnadskostnader
Växlingskurs
1.00 SEK = 0.1 EUR
svensk krona euro
1 EUR = 10.32 SEK
Senast kontrollerad 09 april 2021
Tåg
Lokal, enkel biljett
35%

Tågen i Wien är 35 % billigare än i Stockholm.

Stockholm
38kr
Wien
24,55kr
Måltid
Restaurang i mellanklassen
20%

En måltid i Wien är 20 % billigare än en måltid i Stockholm.

Stockholm
120,58kr
Wien
102,3kr
Taxi
Standardpriser dagtid från
9%

En taxiresa i Wien är 9 % billigare än i Stockholm.

Stockholm
45kr
Wien
40,92kr
Kaffe
Vanlig cappuccino
14%

En kopp kaffe i Wien är 14 % billigare än i Stockholm.

Stockholm
39,92kr
Wien
34,48kr
Flygplatser Stockholm
 • ( Arlanda (ARN)
  Avstånd från centrum: 37 kms
 • ( Skavsta (NYO)
  Avstånd från centrum: 90 kms
 • ( Bromma (BMA)
  Avstånd från centrum: 7 kms
 • ( Västerås (VST)
  Avstånd från centrum: 86 kms
Flygplatser Wien
 • ( Schwechat (VIE)
  Avstånd från centrum: 14 kms
 • ( Ivanka (BTS)
  Avstånd från centrum: 63 kms
K Avstånd: 1242 kms

Till och från flygplatserna

Flyg från Stockholm

Stockholm är nog den trendigaste staden i Skandinavien och lockar designintresserade besökare från hela världen. De flesta flyg från Stockholm till Wien avgår från någon av Stockholms två största flygplatser, Arlanda och Bromma. Arlanda, belägen 40 kilometer norr om staden, är landets mest trafikerade flygplats och här passerar 25 miljoner resenärer varje år. På flygplatsen finns det stora området SkyCity där resande har tillgång till en mängd butiker, restauranger och barer. Bromma Flygplats ligger närmare stadens centrum och är mer lättnavigerad med endast en terminal. Här hittar du gratis WiFi som du kan nyttja i väntan på avgång. Ungefär 10 mil från Stockholm ligger Nyköping-Skavsta flygplats och härifrån avgår flera billiga flyg från Stockholm till Wien.

Till Stockholm flygplats

Det finns bra transportalternativ med Stockholms kollektivtrafik vilket gör att du smidigt och billigt kan ta dig ut till flygplatserna. Till Bromma går flygbussar från Stockholms Centralstation och resan till flygplatsen tar ungefär 20 minuter. Bromma ligger bara 9 kilometer utanför Stockholms innerstad och du kan till och med cykla till flygplatsen då det finns en cykelparkering vid terminalen. Till Arlanda kan du också ta dig på 20 minuter med snabbtåget Arlanda Express. Flygplatsen ligger längre ut från staden så om du vill ta taxi eller egen bil får du räkna med en resa på runt 40 minuter. Till Skavsta går regelbundna flygbussar från centralstationen och en resa med dessa tar ungefär 90 minuter.

Till Wien

Wien bjuder både på kullerstensbelagda historiska gator och ny innovativ design vilket gör staden till en unik blandning av gammalt och nytt. Här tar man vara på de österrikiska traditionerna och bygger vidare på dessa i modern tappning. Ta en kopp kaffe på någon av de eleganta Kaffeehäuser eller ät lunch på stadens variant av en pub, en så kallad beisl. En av stadens mest kända sevärdheter är slottet Schloss Schönbrunn, ett överdådigt sommarpalats från 1700-talet som idag är med på UNESCO:s världsarvslista. Missa inte heller ett besök till stadens konsthistoriska museum som har en av Europas bästa konstsamlingar med verk som sträcker sig från romartiden till renässansen.

Till centrum

Om du reser från Stockholm till Wien med flyg landar du på stadens internationella flygplats Vienna International Airport. Flygplatsen är landets största och är bland annat hub för Austrian Airlines flyglinjer. Vienna Airport är belägen ungefär 18 kilometer sydöst om staden och med snabbtåget som trafikerar flygplatsen tar du dig smidigt in till centrala Wien på 15 minuter. Du kan även ta tunnelbanelinjen S-7 som har en hållplats vid ankomsthallen. Flera flygbussar finns vid flygplatsen och med dessa förflyttar du dig till olika områden i staden. Taxibilar finns annars alltid väntandes och du kan även hyra bil på flygplatsen.

Andra spännande rutter