Travellink finns nu i följande länder:

Flyg Stockholm-Karlstad

Varför boka hos Travellink?
 • Billiga flygresor med över 660 flygbolag
 • Jämför de billigaste erbjudandena
 • Flygresor till Karlstad till bästa pris

Ruttinformation

Få praktisk information om Stockholm och Karlstad inför din resa.

Jämförelse av levnadskostnader

Tåg
Lokal, enkel biljett
30%

Tågen i Karlstad är 30 % billigare än i Stockholm.

Stockholm
39kr
Karlstad
28kr
Måltid
Restaurang i mellanklassen
0%

En måltid i Karlstad kostar ungefär detsamma som i Stockholm.

Stockholm
142,5kr
Karlstad
140kr
Taxi
Standardpriser dagtid från
20%

Taxi är 20 % dyrare i Karlstad än i Stockholm.

Stockholm
60kr
Karlstad
69,5kr
Kaffe
Vanlig cappuccino
9%

Kaffe är 9 % dyrare i Karlstad än i Stockholm.

Stockholm
43,51kr
Karlstad
47,25kr
Flygplatser Stockholm
 • ( Arlanda (ARN)
  Avstånd från centrum: 37 kms
 • ( Bromma (BMA)
  Avstånd från centrum: 7 kms
 • ( Skavsta (NYO)
  Avstånd från centrum: 90 kms
 • ( Västerås (VST)
  Avstånd från centrum: 86 kms
Flygplatser Karlstad
 • ( Karlstad (KSD)
  Avstånd från centrum: 3 kms
K Avstånd: 258 kms

Till och från flygplatserna

Flyg från Stockholm

Stockholm har en av världens högsta levnadsstandarder och är Sveriges centrum för kultur, politik och ekonomi. Ibland vill man dock se mer av vårt vackra avlånga land och då finns det två flygplatser att resa från. Stockholms mest centrala flygplats, Bromma, trafikeras främst av inrikesflyg medan Arlanda flygplats erbjuder flygrutter utrikes såväl som inrikes. Om du vill flyga från Stockholm till Karlstad kan du hitta resor med NextJet från Arlanda och kan då välja mellan flera avgångar varje vecka. Innan det är dags att stiga ombord kan du passa på att fika på det trevliga kaféet beläget på inrikesterminalen på Arlanda flygplats.

Till Stockholm flygplats

När du väl bokat ett billigt flyg mellan Stockholm och Karlstad bör du fundera på hur du vill ta dig till flygplatsen. Restiden från centrum till Arlanda flygplats med bil ligger på ungefär 40 minuter, medan resan till Bromma tar mindre än 20 minuter. På bägge flygplatsers hemsidor kan du förboka din parkering. Det billigaste sättet att ta sig till flygplatsen är med flygbussen. En enkelresa kostar ungefär 100 kronor och tar dig till din terminalen på Bromma flygplats inom knappt 20 minuter, medan färden till Arlanda tar närmare 45 minuter. Från T-centralen kan du dessutom kliva ombord på snabbtåget Arlanda Express som tar dig till Arlanda på endast 20 minuter.

Till Karlstad

Karlstad är en mycket trevlig och mysig stad belägen i Värmland där vatten är en naturlig del av landskapet; Klarälven, Vänern och många mindre sjöar omfamnar nämligen denna pittoreska stad. Sommartid är det mycket populärt att kliva ombord på en så kallad båtbuss för en tur längs Pråmkanalen eller längre ut till Vänernskärgården. Du hittar mycket svensk konst i Karlstad. Den Gamla Kraftstationen är en mycket intressant industribyggnad som har omvandlats till ett kulturcenter för konst och musik. Karlstad är även Gustav Frödings hemstad och du kan besöka Alsters herrgård där han föddes och som idag huserar utställningar med värmländsk konst.

Till centrum

Stockholm Karlstad med flyg tar knappt 50 minuter och du hinner knappt sätta dig till rätta innan det är dags för landning på Karlstads flygplats KSDarprt. Flygplatsen ligger 18 kilometer utanför centrum. Värmlandstrafik kör anropsstyrda turer mellan flygplatsen och centrum, det kan således vara en god idé att förboka din transport från flygplatsen till ditt boende innan avresa från Stockholm. Du bör boka din färd med Värmlandstrafik minst en timme före landning och resan sker oftast med taxifordon som avgår ungefär 15 minuter efter landning. Kostnaden ligger under hundralappen för detta transportalternativ. Väljer du istället att ta taxi hittar du dessa utanför terminalen och kostnaden in till centrum ligger på runt 360 kronor.

Andra spännande rutter