Flyg Stockholm-Split

Varför boka hos Travellink?
 • Billiga flygresor med över 660 flygbolag
 • Jämför de billigaste erbjudandena
 • Flyg till Split från 1515kr

Sista minuten till Split

De bästa flygerbjudandena från alla Stockholm flygplatser.

Utresa lö, 04 jul Hemresa sö, 05 jul
STO Stockholm
SPU Split
tur & retur från 1 663kr
Utresa lö, 18 jul Hemresa må, 20 jul
STO Stockholm
SPU Split
tur & retur från 1 515kr
Ruttinformation
Få praktisk information om Stockholm och Split inför din resa.
Jämförelse av levnadskostnader
Växlingskurs
1.00 SEK = 0.72 HRK
svensk krona kroatisk kuna
1 HRK = 1.41 SEK
Senast kontrollerad 06 juli 2020
Tåg
Lokal, enkel biljett
62%

Tågen i Split är 62 % billigare än i Stockholm.

Stockholm
40kr
Split
15,23kr
Måltid
Restaurang i mellanklassen
22%

En måltid i Split är 22 % billigare än en måltid i Stockholm.

Stockholm
125kr
Split
96,89kr
Taxi
Standardpriser dagtid från
54%

En taxiresa i Split är 54 % billigare än i Stockholm.

Stockholm
45kr
Split
20,76kr
Kaffe
Vanlig cappuccino
50%

En kopp kaffe i Split är 50 % billigare än i Stockholm.

Stockholm
38,16kr
Split
18,2kr
Flygplatser Stockholm
 • ( Arlanda (ARN)
  Avstånd från centrum: 37 kms
 • ( Skavsta (NYO)
  Avstånd från centrum: 90 kms
 • ( Bromma (BMA)
  Avstånd från centrum: 7 kms
 • ( Västerås (VST)
  Avstånd från centrum: 86 kms
Flygplatser Split
 • ( Split (SPU)
  Avstånd från centrum: 12 kms
K Avstånd: 1762 kms

Till och från flygplatserna

Flyg från Stockholm

Med sina många öar och broar kallas Stockholm ofta för Nordens Venedig och här har du aldrig långt till sceniska vyer över vattnet. Billiga flyg från Stockholm till Split avgår från stadens tre internationella flygplatser. Arlanda Flygplats är landets största och ligger norr om stadens centrum. I Sky City, bekvämt belägen mellan terminal 4 och 5, hittar du 40 olika restauranger och kaféer. Bromma och Skavsta flygplatser är mindre och trafikeras av många lågprisbolag som tar dig till Kroatien till ett bra pris. Även på dessa flygplatser hittar du ett utbud av restauranger och barer där du kan koppla av i väntan på avgång.

Till Stockholm flygplats

Du tar dig snabbt till ditt flyg från Stockholm till Split med stadens kollektivtrafik. Från centralstationen finns flera transportalternativ till Stockholms flygplatser. Med snabbtåget Arlanda Express tar du dig till Arlanda på knappt 20 minuter. Tåget gör två stopp på flygplatsen så du kan gå av vid rätt terminal. För bästa pris köper du dina biljetter online eller i automaterna placerade på perrongen, men det går även att betala med kort ombord. Till Bromma och Skavsta flygplats tar du enklast flygbussarna från centralens bussterminal. Resan tar 20 minuter respektive 80 minuter och under färden kan du surfa på flygbussarnas kostnadsfria Wi-Fi.

Till Split

Split ligger vid den Dalmatiska kusten i Kroatien vilket innebär att det är ett semesterresmål som bjuder på vackra stränder, sol och bad. Med bergskedjan vid horisonten får du en dramatisk inramning under din vistelse. I staden hittar du flera antika och historiska lämningar, bland annat palatset Diocletian som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Palatset är en av världens största romerska ruiner och utgörs idag av ett helt samhälle där gator och gränder är fyllda av restauranger och butiker. Passa även på att ta dig upp till kullarna i parken Marjan för att uppleva naturen i området. Här hittar du även den lugna stranden Kasjuni.

Till centrum

När du åker från Stockholm till Split med flyg landar du på Split Airport ungefär 20 kilometer väster om staden. För att fortsätta din färd in till stadens centrum kan du kliva ombord på någon av direktbussarna som avgår från flygplatsen. Resan tar ungefär en 30 minuter och du ankommer till Splits centrala bussterminal. De lokala busslinjerna 37 och 38 stannar också nära flygplatsen och med dessa kan du ta dig till flera av stadens övriga områden. Reser du med tungt bagage hittar du alltid taxibilar väntandes utanför flygplatsen liksom vid bussterminalen inne i staden.

Andra spännande rutter