Flyg Göteborg-Wien

Varför boka hos Travellink?
 • Billiga flygresor med över 660 flygbolag
 • Jämför de billigaste erbjudandena
 • Flyg till Wien från 1462kr

Sista minuten till Wien

De bästa flygerbjudandena från alla Göteborg flygplatser.

Utresa to, 18 06 2020 Hemresa sö, 21 06 2020
GOT Göteborg
VIE Wien
tur & retur från 1497kr
Utresa on, 8 07 2020 Hemresa lö, 25 07 2020
GOT Göteborg
VIE Wien
tur & retur från 1461kr
Ruttinformation
Få praktisk information om Göteborg och Wien inför din resa.
Jämförelse av levnadskostnader
Växlingskurs
1.00 SEK = 0.1 EUR
svensk krona euro
1 EUR = 10.5 SEK
Senast kontrollerad 07 juni 2020
Tåg
Lokal, enkel biljett
17%

Tågen i Wien är 17 % billigare än i Göteborg.

Göteborg
30kr
Wien
25,01kr
Måltid
Restaurang i mellanklassen
5%

En måltid i Wien är 5 % billigare än en måltid i Göteborg.

Göteborg
110kr
Wien
104,22kr
Taxi
Standardpriser dagtid från
18%

En taxiresa i Wien är 18 % billigare än i Göteborg.

Göteborg
51kr
Wien
41,69kr
Kaffe
Vanlig cappuccino
11%

En kopp kaffe i Wien är 11 % billigare än i Göteborg.

Göteborg
39,04kr
Wien
34,77kr
Flygplatser Göteborg
 • ( Landvetter (GOT)
  Avstånd från centrum: 18 kms
 • ( Säve (GSE)
  Avstånd från centrum: 6 kms
Flygplatser Wien
 • ( Schwechat (VIE)
  Avstånd från centrum: 14 kms
 • ( Ivanka (BTS)
  Avstånd från centrum: 63 kms
K Avstånd: 1097 kms

Till och från flygplatserna

Flyg från Göteborg

Operahuset i Göteborg är format som ett fartyg vilket kanske ger en indikation på just hur central hamnen och havet är i denna stad. Om du gillar opera och klassisk musik är en kort flygresa från Göteborg till Wien ett måste. Från Göteborg kan du flyga med bland annat Brussels Airlines, airberlin och KLM som erbjuder snabba förbindelser via Bryssel, Berlin eller Amsterdam. Är du ute i god tid finns det ofta billiga flyg mellan Göteborg och Wien. Landvetter är en resenärsvänlig och lättnavigerad flygplats. Innan det är dags för ombordstigning kan du koppla av med en kopp kaffe på något av flera trevliga kaféer liksom surfa på flygplatsens WiFi.

Till Göteborg flygplats

Landvetter flygplats ligger ungefär halvvägs mellan Göteborg och Borås. En bilresa från stadens centrala delar till Landvetter tar mellan 20 och 30 minuter beroende på trafikläget. Väljer du att köra själv finns det gott om platser, både kort- och långtidsparkering, i direkt anslutning till terminalen. Även långtidsparkeringen är inom gångavstånd. Tänk på att du måste boka parkeringen 24 timmar innan ditt flyg avgår! Flera av Göteborgs lokalbussar kör förbi flygplatsen men det finns även flygbussar som går direkt mellan centralstationen och Landvetters flygplats. Med flygbussen är du framme vid terminalen inom knappt 30 minuter och under resans gång kan du surfa på bussens WiFi.

Till Wien

I Wien kan du uppleva det bästa av Europas historia. Många av Europas främsta filosofer, musiker och konstnärer var baserade här och det märks tydligt när du promenerar längs stadens ståtliga gator. Wien är en storstad med småstadskänsla och lämpar sig bäst att utforska till fots. Några sevärdheter som du inte bör missa är Hofburgslottet som idag är presidentens officiella residens och Schönbrunn, ett palats med enorma och vackra trädgårdar. I Wien ska du också passa på att besöka Sigmund Freud museet som ligger i det hus Freud bodde. Här finns både originalmöbler och litteratur väl bevarade.

Till centrum

Wien flygplats ligger ungefär 20 kilometer utanför centrum och så snart ditt Göteborg Wien flyg landat tar du dig enkelt vidare in till stadskärnan. Det snabbaste färdmedlet är CAT-tåget som tar dig till Mitte stationen på knappt 16 minuter. Du kan köpa din biljett i ankomsthallen där det finns en CAT informationsdisk. Om du vill resa mer ekonomiskt går det även att ta pendeltåget S-Bahn direkt från flygplatsen. Resan med pendeltåget in till centrum tar cirka 25 minuter. Har du mycket bagage och önskar komma fram direkt till din slutdestination hittar du taxibilar väntandes utanför ankomsthallen. Resan in till city med bil tar mellan 20 och 30 minuter.

Andra spännande rutter