Behöver du hjälp?

Ring för bra erbjudanden: 0851 992 348

Flyg Göteborg-Prag

Varför boka hos Travellink?
 • Billiga flygresor med över 660 flygbolag
 • Jämför de billigaste erbjudandena
 • Flyg till Prag från 259kr

Sista minuten till Prag

De bästa flygerbjudandena från alla Göteborg flygplatser.

Utresa sö, 24 11 2019 Hemresa on, 27 11 2019
GOT Göteborg
PRG Prag
tur & retur från 259kr
Utresa sö, 15 12 2019 Hemresa on, 18 12 2019
GOT Göteborg
PRG Prag
tur & retur från 332kr
Ruttinformation
Få praktisk information om Göteborg och Prag inför din resa.
Jämförelse av levnadskostnader
Växlingskurs
1.00 SEK = 2.4 CZK
svensk krona tjeckisk koruna
1 CZK = 0.42 SEK
Senast kontrollerad 19 november 2019
Tåg
Lokal, enkel biljett
64%

Tågen i Prag är 64 % billigare än i Göteborg.

Göteborg
28kr
Prag
10,05kr
Måltid
Restaurang i mellanklassen
43%

En måltid i Prag är 43 % billigare än en måltid i Göteborg.

Göteborg
110kr
Prag
62,82kr
Taxi
Standardpriser dagtid från
67%

En taxiresa i Prag är 67 % billigare än i Göteborg.

Göteborg
51kr
Prag
16,75kr
Kaffe
Vanlig cappuccino
39%

En kopp kaffe i Prag är 39 % billigare än i Göteborg.

Göteborg
36,74kr
Prag
22,36kr
( Flygplatser Göteborg
 • ? Landvetter (GOT)
  Avstånd från centrum: 18 kms
 • ? Säve (GSE)
  Avstånd från centrum: 6 kms
) Flygplatser Prag
 • ? Ruzyne (PRG)
  Avstånd från centrum: 13 kms
 • ? Vodochody (VOD)
  Avstånd från centrum: 14 kms
L Avstånd: 865 kms

Till och från flygplatserna

Flyg från Göteborg

Göteborg är känd för att vara en gemytlig stad med mycket charm. Staden har en flygplats som är Sveriges näst största och här passerar över 5 miljoner resenärer varje år. Från Landvetter flygplats kan du flyga både inrikes och utrikes till över 100 olika destinationer. Flygplatsen är vältrafikerad, av traditionella flygbolag såväl som lågprisflygbolag, och det går därför ofta att hitta billiga flyg mellan Göteborg och Prag. Med bland annat Czech Airlines kan du flyga direkt från Göteborg till Prag. SAS och KLM har också bra förbindelser via Köpenhamn respektive Amsterdam. På Landvetter hittar du allt du kan förvänta dig av en modern flygplats som taxfreebutik, gratis WiFi liksom flera restauranger och kaféer.

Till Göteborg flygplats

Landvetter är en modern och bekväm flygplats belägen ungefär 25 kilometer öster om centrala Göteborg. Det går regelbundna flygbussar från stadens centrala delar till flygplatsen ungefär var femtonde minut. Flygbussarna avgår från Nils Ericsson terminalen och passerar hållplatserna Kungsportsplatsen och Korsvägen. Även Swebus linje mot Stockholm, samt flera lokala busslinjer, gör stopp på flygplatsens hållplats. Det går givetvis även att ta taxi eller köra egen bil till Landvetter flygplats. Om trafiken rullar på bra tar resan knappt 20 minuter. Landvetter har flera parkeringsalternativ i olika prisklasser men kom ihåg att förboka minst 24 timmar innan avresa!

Till Prag

I Prag möts Öst- och Västeuropa i en underbar blandning och det är inte svårt att förstå varför denna stad är en av Europas mest populära destinationer. Karlsbron, en 520 meter lång bro fylld av gatumusikanter, försäljare och konstnärer, är en av stadens mest kända sevärdheter. Mitt i stadens hjärta hittar du världens största forntida slott Pragborgen. Platsen innehåller ett flertal byggnader, gator och gränder, och har en avundsvärd position på berget högt över Lillsidan. Passa även på att avnjuta det tjeckiska köket på någon av stadens många charmiga restauranger. Ackompanjera gärna din måltid med en öl från något av landets välkända bryggerier som Staropramen eller Pilsner Uruquell. Se bara upp på räkningen, här ställs nämligen en ny öl framför dig så fort den första är tom.

Till centrum

När ditt Göteborg Prag flyg väl landat på flygplatsen Vaclav Havel har du en sista bit kvar innan du är framme vid din slutdestination. Flygplatsen har tre terminaler och när du reser inom Schengen anländer du till terminal 2. Härifrån kan du enkelt ta en direktbuss till Prags centralstation. Direktbussarna avgår ungefär var femtonde minut och resan tar drygt 35 minuter. Det bästa är att köpa din biljett i ankomsthallen, men det går även att betala med kontanter väl ombord på bussen. Som på de flesta flygplatser hittar du även taxibilar väntandes precis utanför terminalen, ett bra alternativ om du har bråttom eller reser med tungt bagage.

Andra spännande rutter