Flyg Köpenhamn-Prag

Varför boka hos Travellink?
 • Billiga flygresor med över 660 flygbolag
 • Jämför de billigaste erbjudandena
 • Flyg till Prag från 742kr

Sista minuten till Prag

De bästa flygerbjudandena från alla Köpenhamn flygplatser.

Utresa ti, 01 sep Hemresa on, 02 sep
CPH Köpenhamn
PRG Prag
tur & retur från 890kr
Utresa sö, 06 sep Hemresa on, 16 sep
CPH Köpenhamn
PRG Prag
tur & retur från 742kr
Ruttinformation
Få praktisk information om Köpenhamn och Prag inför din resa.
Jämförelse av levnadskostnader
Växlingskurs
1.00 SEK = 2.52 CZK
svensk krona tjeckisk koruna
1 CZK = 0.4 SEK
Senast kontrollerad 13 augusti 2020
Tåg
Lokal, enkel biljett
72%

Tågen i Prag är 72 % billigare än i Köpenhamn.

Köpenhamn
33,17kr
Prag
9,44kr
Måltid
Restaurang i mellanklassen
68%

En måltid i Prag är 68 % billigare än en måltid i Köpenhamn.

Köpenhamn
183,12kr
Prag
58,98kr
Taxi
Standardpriser dagtid från
77%

En taxiresa i Prag är 77 % billigare än i Köpenhamn.

Köpenhamn
69,1kr
Prag
15,73kr
Kaffe
Vanlig cappuccino
59%

En kopp kaffe i Prag är 59 % billigare än i Köpenhamn.

Köpenhamn
53,82kr
Prag
22,03kr
Flygplatser Köpenhamn
 • ( Kastrup (CPH)
  Avstånd från centrum: 8 kms
 • ( Malmo (MMA)
  Avstånd från centrum: 32 kms
 • ( Roskilde (RKE)
  Avstånd från centrum: 1 kms
Flygplatser Prag
 • ( Ruzyne (PRG)
  Avstånd från centrum: 13 kms
 • ( Vodochody (VOD)
  Avstånd från centrum: 14 kms
K Avstånd: 635 kms

Till och från flygplatserna

Flyg från Köpenhamn

Köpenhamn är rik på såväl sevärdheter som trevnad, och här finns mängder av butiker med både internationellt erkänd dansk design liksom spännande uppstickare. Flyg från Köpenhamn till Prag avgår från Kastrup, belägen sydöst om Köpenhamns centrum. Eftersom att Kastrup, Nordens största internationella flygplats, har landförbindelse med Sverige via Öresundsbron så används den även av många resenärer boende i södra Sverige. Denna moderna flygplats har tre stora terminaler med ett brett urval av restauranger, barer och taxfreebutiker, och i de bekväma loungerna kan du luta dig tillbaka och vila en stund. Här blir din väntan på ombordstigning en behaglig inledning på resan.

Till Köpenhamn flygplats

Kastrup ligger inte längre än ungefär 10 kilometer från centrala Köpenhamn, och härifrån avgår många billiga flyg mellan Köpenhamn och Prag. Du når flygplatsen snabbt och bekvämt med kollektivtrafiken. Från stationen Nørreport, belägen i stadens centrum, kan du ta tunnelbanans linje M2 till stationen Lufthavnen vid Kastrups terminal 3. Restiden är endast cirka 15 minuter. Från Malmö avgår dessutom tåg till Kastrup var 20:e minut och flygplatsen trafikeras även av flera busslinjer. Väljer du att ta bilen till flygplatsen kan du välja mellan följande parkeringsalternativ: budgetparkering utomhus, standardparkering inomhus/utomhus, inomhusparkering nära terminalen samt betjänad parkering inomhus. En transferbuss går mellan terminalerna, och för dig som behöver övernatta på Kastrup finns även ett bekvämt flygplatshotell.

Till Prag

Under den mäktiga Pragborgen breder staden ut sig på båda sidor av floden Moldau. Av de många broar som förbinder de båda stränderna är Karlsbron, med sina helgonstatyer, den mest kända och utgör därmed en av många unika attraktioner i denna böhmiska stad. Gamla stan med sitt astronomiska ur är förstås ett måste, men i Prag finns sevärdheter vart du än vänder dig. Stadens byggnader visar prov på alla tänkbara arkitektoniska stilar, från gotik och barock till ultramoderna skapelser, och här finns många intressanta museer och konstgallerier. Ett besök till någon av Prags ölhallar ska du inte heller missa, och du tar dig lätt runt i stan till fots eller med tunnelbana, spårvagnar och bussar.

Till centrum

Du kan flyga direkt från Köpenhamn till Prag på ungefär 1 timme och 20 minuter. Du landar på den internationella flygplatsen Václav Havel, som ligger ungefär 10 km väster om staden, och du kan bekvämt ta dig in till stadens centrum med Airport expressbussen. Resan tar ungefär 35 minuter. Du kan även åka kollektivt med ett par busslinjer som ansluter till stadens tunnelbana för vidare färd in till Prag. Bussbiljetter säljs i automater på flygplatsen. Även långfärdsbussar till andra tjeckiska och internationella destinationer trafikerar flygplatsen. Taxibolagen har informationsdiskar i ankomsthallarna på terminal 1 och 2, och taxibilarna stannar utanför ankomsthallarna. Du kan även hyra bil på flygplatsen, där du hittar ett flertal hyrbilsfirmor.

Andra spännande rutter