Travellink finns nu i följande länder:

Flyg Köpenhamn-Prag

-
-
-
-

Sista minuten-flyg från Köpenhamn till Prag

Boka nu innan det är för sent

Köpenhamn Prag
mån, 22 juli CPH - PRG
fre, 26 juli PRG - CPH
4253kr
Pris per resenär
Köpenhamn Prag
lör, 03 aug. CPH - PRG
206kr
Pris per resenär
Köpenhamn Prag
lör, 27 juli CPH - PRG
mån, 29 juli PRG - CPH
1074kr
Pris per resenär
Köpenhamn Prag
tors, 01 aug. CPH - PRG
sön, 04 aug. PRG - CPH
3397kr
Pris per resenär
Köpenhamn Prag
tis, 06 aug. CPH - PRG
tors, 08 aug. PRG - CPH
1723kr
Pris per resenär
Köpenhamn Prag
mån, 12 aug. CPH - PRG
tors, 15 aug. PRG - CPH
1826kr
Pris per resenär

Ruttinformation

Jämförelse av levnadskostnader

Tåg Lokal, enkel biljett
63% Tågen i Prag är 63 % billigare än i Köpenhamn.
Köpenhamn 37,4kr
Prag 13,77kr
Måltid Restaurang i mellanklassen
60% En måltid i Prag är 60 % billigare än en måltid i Köpenhamn.
Köpenhamn 233,76kr
Prag 101kr
Växlingskurs
1 SEK = 2.24 CZK
1 CZK = 0.45 SEK
Senast kontrollerad 16 juli 2024
Avstånd: 635 kms
Flygplatser Köpenhamn
Kastrup (CPH) Avstånd från centrum: 8 kms
Malmo (MMA) Avstånd från centrum: 32 kms
Roskilde (RKE) Avstånd från centrum: 1 kms
Flygplatser Prag
Ruzyne (PRG) Avstånd från centrum: 13 kms
Vodochody (VOD) Avstånd från centrum: 14 kms

Till och från flygplatserna

Flyg från Köpenhamn

Köpenhamn är rik på såväl sevärdheter som trevnad, och här finns mängder av butiker med både internationellt erkänd dansk design liksom spännande uppstickare. Flyg från Köpenhamn till Prag avgår från Kastrup, belägen sydöst om Köpenhamns centrum. Eftersom att Kastrup, Nordens största internationella flygplats, har landförbindelse med Sverige via Öresundsbron så används den även av många resenärer boende i södra Sverige. Denna moderna flygplats har tre stora terminaler med ett brett urval av restauranger, barer och taxfreebutiker, och i de bekväma loungerna kan du luta dig tillbaka och vila en stund. Här blir din väntan på ombordstigning en behaglig inledning på resan.

Till Köpenhamn flygplats

Kastrup ligger inte längre än ungefär 10 kilometer från centrala Köpenhamn, och härifrån avgår många billiga flyg mellan Köpenhamn och Prag. Du når flygplatsen snabbt och bekvämt med kollektivtrafiken. Från stationen Nørreport, belägen i stadens centrum, kan du ta tunnelbanans linje M2 till stationen Lufthavnen vid Kastrups terminal 3. Restiden är endast cirka 15 minuter. Från Malmö avgår dessutom tåg till Kastrup var 20:e minut och flygplatsen trafikeras även av flera busslinjer. Väljer du att ta bilen till flygplatsen kan du välja mellan följande parkeringsalternativ: budgetparkering utomhus, standardparkering inomhus/utomhus, inomhusparkering nära terminalen samt betjänad parkering inomhus. En transferbuss går mellan terminalerna, och för dig som behöver övernatta på Kastrup finns även ett bekvämt flygplatshotell.

Till Prag

Under den mäktiga Pragborgen breder staden ut sig på båda sidor av floden Moldau. Av de många broar som förbinder de båda stränderna är Karlsbron, med sina helgonstatyer, den mest kända och utgör därmed en av många unika attraktioner i denna böhmiska stad. Gamla stan med sitt astronomiska ur är förstås ett måste, men i Prag finns sevärdheter vart du än vänder dig. Stadens byggnader visar prov på alla tänkbara arkitektoniska stilar, från gotik och barock till ultramoderna skapelser, och här finns många intressanta museer och konstgallerier. Ett besök till någon av Prags ölhallar ska du inte heller missa, och du tar dig lätt runt i stan till fots eller med tunnelbana, spårvagnar och bussar.

Till centrum

Du kan flyga direkt från Köpenhamn till Prag på ungefär 1 timme och 20 minuter. Du landar på den internationella flygplatsen Václav Havel, som ligger ungefär 10 km väster om staden, och du kan bekvämt ta dig in till stadens centrum med Airport expressbussen. Resan tar ungefär 35 minuter. Du kan även åka kollektivt med ett par busslinjer som ansluter till stadens tunnelbana för vidare färd in till Prag. Bussbiljetter säljs i automater på flygplatsen. Även långfärdsbussar till andra tjeckiska och internationella destinationer trafikerar flygplatsen. Taxibolagen har informationsdiskar i ankomsthallarna på terminal 1 och 2, och taxibilarna stannar utanför ankomsthallarna. Du kan även hyra bil på flygplatsen, där du hittar ett flertal hyrbilsfirmor.