Denmark (DKK)
Finland (€)
Norway (NOK)

Flyg Köpenhamn-Prag

��
Q
Varför boka hos Travellink?
 • Billiga flygresor med över 660 flygbolag
 • Jämför de billigaste erbjudandena
 • Flygresor till Prag till bästa pris

Sista minuten till Prag

De bästa flygerbjudandena från alla Köpenhamn flygplatser.

Utresa må, 31 jan Hemresa fr, 04 feb
CPH Köpenhamn
PRG Prag
tur & retur från 306kr
Utresa må, 14 feb Hemresa må, 21 feb
CPH Köpenhamn
PRG Prag
tur & retur från 353kr
Ruttinformation
Få praktisk information om Köpenhamn och Prag inför din resa.
Jämförelse av levnadskostnader
Växlingskurs
1.00 SEK = 2.38 CZK
svensk krona tjeckisk koruna
1 CZK = 0.43 SEK
Senast kontrollerad 22 januari 2022
Tåg
Lokal, enkel biljett
60%

Tågen i Prag är 60 % billigare än i Köpenhamn.

Köpenhamn
33,39kr
Prag
12,8kr
Måltid
Restaurang i mellanklassen
63%

En måltid i Prag är 63 % billigare än en måltid i Köpenhamn.

Köpenhamn
180,86kr
Prag
67,81kr
Taxi
Standardpriser dagtid från
73%

En taxiresa i Prag är 73 % billigare än i Köpenhamn.

Köpenhamn
62,61kr
Prag
17,06kr
Kaffe
Vanlig cappuccino
55%

En kopp kaffe i Prag är 55 % billigare än i Köpenhamn.

Köpenhamn
54,93kr
Prag
24,55kr
Flygplatser Köpenhamn
 • ( Kastrup (CPH)
  Avstånd från centrum: 8 kms
 • ( Malmo (MMA)
  Avstånd från centrum: 32 kms
 • ( Roskilde (RKE)
  Avstånd från centrum: 1 kms
Flygplatser Prag
 • ( Ruzyne (PRG)
  Avstånd från centrum: 13 kms
 • ( Vodochody (VOD)
  Avstånd från centrum: 14 kms
K Avstånd: 635 kms

Till och från flygplatserna

Flyg från Köpenhamn

Köpenhamn är rik på såväl sevärdheter som trevnad, och här finns mängder av butiker med både internationellt erkänd dansk design liksom spännande uppstickare. Flyg från Köpenhamn till Prag avgår från Kastrup, belägen sydöst om Köpenhamns centrum. Eftersom att Kastrup, Nordens största internationella flygplats, har landförbindelse med Sverige via Öresundsbron så används den även av många resenärer boende i södra Sverige. Denna moderna flygplats har tre stora terminaler med ett brett urval av restauranger, barer och taxfreebutiker, och i de bekväma loungerna kan du luta dig tillbaka och vila en stund. Här blir din väntan på ombordstigning en behaglig inledning på resan.

Till Köpenhamn flygplats

Kastrup ligger inte längre än ungefär 10 kilometer från centrala Köpenhamn, och härifrån avgår många billiga flyg mellan Köpenhamn och Prag. Du når flygplatsen snabbt och bekvämt med kollektivtrafiken. Från stationen Nørreport, belägen i stadens centrum, kan du ta tunnelbanans linje M2 till stationen Lufthavnen vid Kastrups terminal 3. Restiden är endast cirka 15 minuter. Från Malmö avgår dessutom tåg till Kastrup var 20:e minut och flygplatsen trafikeras även av flera busslinjer. Väljer du att ta bilen till flygplatsen kan du välja mellan följande parkeringsalternativ: budgetparkering utomhus, standardparkering inomhus/utomhus, inomhusparkering nära terminalen samt betjänad parkering inomhus. En transferbuss går mellan terminalerna, och för dig som behöver övernatta på Kastrup finns även ett bekvämt flygplatshotell.

Till Prag

Under den mäktiga Pragborgen breder staden ut sig på båda sidor av floden Moldau. Av de många broar som förbinder de båda stränderna är Karlsbron, med sina helgonstatyer, den mest kända och utgör därmed en av många unika attraktioner i denna böhmiska stad. Gamla stan med sitt astronomiska ur är förstås ett måste, men i Prag finns sevärdheter vart du än vänder dig. Stadens byggnader visar prov på alla tänkbara arkitektoniska stilar, från gotik och barock till ultramoderna skapelser, och här finns många intressanta museer och konstgallerier. Ett besök till någon av Prags ölhallar ska du inte heller missa, och du tar dig lätt runt i stan till fots eller med tunnelbana, spårvagnar och bussar.

Till centrum

Du kan flyga direkt från Köpenhamn till Prag på ungefär 1 timme och 20 minuter. Du landar på den internationella flygplatsen Václav Havel, som ligger ungefär 10 km väster om staden, och du kan bekvämt ta dig in till stadens centrum med Airport expressbussen. Resan tar ungefär 35 minuter. Du kan även åka kollektivt med ett par busslinjer som ansluter till stadens tunnelbana för vidare färd in till Prag. Bussbiljetter säljs i automater på flygplatsen. Även långfärdsbussar till andra tjeckiska och internationella destinationer trafikerar flygplatsen. Taxibolagen har informationsdiskar i ankomsthallarna på terminal 1 och 2, och taxibilarna stannar utanför ankomsthallarna. Du kan även hyra bil på flygplatsen, där du hittar ett flertal hyrbilsfirmor.

Andra spännande rutter

Fly fra København til Prag
Lennot Kööpenhamina - Praha
Fly fra København til Praha