Travellink finns nu i följande länder:

Flyg Göteborg-Budapest

Sista minuten-flyg från Göteborg till Budapest

Boka nu innan det är för sent

Göteborg Budapest
sön, 28 apr. GOT - BUD
sön, 28 apr. BUD - GOT
5090kr
Pris per resenär
Göteborg Budapest
sön, 05 maj GOT - BUD
368kr
Pris per resenär
Göteborg Budapest
sön, 21 apr. GOT - BUD
ons, 24 apr. BUD - GOT
1742kr
Pris per resenär
Göteborg Budapest
ons, 17 apr. GOT - BUD
lör, 20 apr. BUD - GOT
1928kr
Pris per resenär
Göteborg Budapest
tors, 02 maj GOT - BUD
lör, 04 maj BUD - GOT
1849kr
Pris per resenär
Göteborg Budapest
mån, 06 maj GOT - BUD
ons, 08 maj BUD - GOT
2892kr
Pris per resenär

Ruttinformation

Jämförelse av levnadskostnader

Tåg Lokal, enkel biljett
62% Tågen i Budapest är 62 % billigare än i Göteborg.
Göteborg 35kr
Budapest 13,34kr
Måltid Restaurang i mellanklassen
7% En måltid i Budapest är 7 % billigare än en måltid i Göteborg.
Göteborg 127,5kr
Budapest 118,61kr
Växlingskurs
1 SEK = 34.3 HUF
1 HUF = 0.03 SEK
Senast kontrollerad 12 april 2024
Avstånd: 1230 kms
Flygplatser Göteborg
Landvetter (GOT) Avstånd från centrum: 18 kms
Säve (GSE) Avstånd från centrum: 6 kms
Flygplatser Budapest
Ferihegy (BUD) Avstånd från centrum: 18 kms

Till och från flygplatserna

Flyg från Göteborg

År 2021 firar Göteborg 400 år – och visst finns det att fira. Staden erbjuder en gedigen historia, påtaglig charm och en mängd gröna oaser och parker att hänga i. Staden har en flygplats, Landvetter, varifrån du enkelt kan flyga direkt från Göteborg till Budapest. Eftersom att Landvetter är stadens enda flygplats trafikeras den av de flesta flygbolag vilket gör att det ofta är lätt att hitta billiga flyg mellan Göteborg och Budapest. Landvetter är en modern flygplats med enbart en terminal där du bjuds på allt du kan vänta dig, som taxfree shopping, restauranger och gratis Wi-Fi.

Till Göteborg flygplats

Göteborg Landvetter ligger ungefär 25 km öster om citykärnan. Förutsatt att det inte är rusningstrafik tar bilresan ungefär 20 minuter. Taxi är ett bekvämt alternativ och taxametern landar på några hundralappar. Det populäraste sättet att ta sig till Landvetter är med flygbussen som avgår från centralstationen flera gånger i timmen och som tar ungefär 30 minuter. Är du medlem i en bilpooltjänst, som Sunfleet eller DriveNow, finns det även parkeringsplatser på Landvetter. På så vis kombinerar du det bästa av världar; du kör din egen bil, får enkelt med ditt bagage och slipper bekymra dig över parkering. Det finns 8 000 parkeringsplatser för privatbilar på Landvetter, samtliga på kort gångavstånd från avgångshallen.

Till Budapest

Floden Donau delar Budapest i två delar, Buda- och pestsidan. Staden är kanske mest känd för sin genuina badkultur och många urbana termalbad. Här står avkoppling och hälsa i fokus. De två främsta termalbaden i Budapest är Gellertbadet och Szecsenybadet. Dessa anläggningar har en minst sagt imponerande arkitektur och här bjuds det på flera pooler i diverse miljöer, både inomhus och utomhus. Ett bra sätt att utforska staden är med en båttur längs Donaufloden. Du kan kliva ombord antingen vid Bem Jozsef ter eller Vigado ter. Efter en avkopplande dag finns det även gott om mysiga restauranger och kaféer. Prova gärna den traditionella ungerska paprikakorven, kolbász, ackompanjerad av en lokal öl eller ett glas vin.

Till centrum

Ett flyg från Göteborg till Budapest tar endast två timmar och kort därefter är du framme i city redo att påbörja din semester. Det enklaste sättet att ta sig från Budapest flygplats till centrum är med taxibolaget Fötaxi, samtliga bilar har kortterminal och är prisreglerade. Självklart finns även kollektivtrafik. Från terminal 2 kan du ta buss 200E till K?bánya-Kispest tunnelbanestation för att sedan fortsätta med linje M3 vidare in till city. Biljetter köper du antingen från en kundtjänstdisk eller kiosk på flygplatsen. Det går också att inhandla biljetter ombord på bussen men det kostar något mer. Du kan även boka plats på en miniBUD minibuss vilket är ett snabbt och prisvärt alternativ.