Travellink finns nu i följande länder:

Flyg Göteborg-Umeå

Sista minuten-flyg från Göteborg till Umeå

Boka nu innan det är för sent

Göteborg Umeå
tis, 16 apr. GOT - UME
tors, 18 apr. UME - GOT
5162kr
Pris per resenär
Göteborg Umeå
sön, 21 apr. GOT - UME
807kr
Pris per resenär
Göteborg Umeå
mån, 22 apr. GOT - UME
mån, 22 apr. UME - GOT
1695kr
Pris per resenär
Göteborg Umeå
fre, 26 apr. GOT - UME
mån, 29 apr. UME - GOT
3513kr
Pris per resenär
Göteborg Umeå
fre, 03 maj GOT - UME
sön, 05 maj UME - GOT
3945kr
Pris per resenär
Göteborg Umeå
mån, 06 maj GOT - UME
tis, 07 maj UME - GOT
2925kr
Pris per resenär

Ruttinformation

Avstånd: 809 kms
Flygplatser Göteborg
Landvetter (GOT) Avstånd från centrum: 18 kms
Säve (GSE) Avstånd från centrum: 6 kms
Flygplatser Umeå
Umea (UME) Avstånd från centrum: 1 kms

Till och från flygplatserna

Flyg från Göteborg

Göteborg är Sveriges näst största stad och har på senare år profilerat om sig från industristad till turiststad. Förutom landets tre största städer bjuder Sverige på många fler platser att utforska. En flygresa från Göteborg till Umeå, belägen långt upp i norr, är ett gott tips för dig som är nyfiken på att upptäcka mer om ditt eget land. Från Landvetter kan du hitta billiga flyg mellan Göteborg och Umeå med BRA. Du kan även resa via Arlanda med Norwegian och SAS. Med en mellanlandning landar den totala restiden på strax under tre timmar. Tack vare att Landvetter endast har en terminal, och därmed är en ytterst lättnavigerad flygplats, slipper du stressa.

Till Göteborg flygplats

Landvetter flygplats är belägen ungefär 25 km öster om centrala Göteborg. Om du startar din resa från innerstan är flygbussen det smidigaste färdmedlet. Bussen avgår ungefär var femtonde minut från Nils Ericsson terminalen och stannar vid både Kungsportsplatsen och Korsvägen på sin väg ut mot Landvetter. Biljetter kan du köpa online såväl som vid biljettautomaterna som finns utplacerade vid samtliga hållplatser där bussen stannar. Väljer du att köra bil till flygplatsen får du räkna med att resan tar ungefär 20 minuter beroende på trafikläget. Om du använder en bilpoolstjänst som Sunfleet hittar du reserverade parkeringsplatser i direkt anslutning till terminalen.

Till Umeå

Umeå, den största staden i norra Sverige, är ett besöksmål för dig med ett öppet sinne. År 2014 utnämndes staden till Europas kulturhuvudstad, och inte utan anledning. Umeå är känd för sitt kreativa klimat och staden bjuder på ett variationsrikt smörgåsbord av upplevelser; från traditionella Sameupplevelser till modern dans och opera. Inte helt väntat huserar staden dessutom ett gitarrmuseum med en av världens främsta kollektioner av instrumentet. I staden finns även ett skidmuseum där du kan beskåda världens äldsta skidor. Inne i Umeå hittar du Väven, en mötesplats för kultur och samarbete. I denna knytpunkt kan du övernatta, gå på bio och konsert, shoppa och besöka Kvinnohistoriska museet.

Till centrum

När ditt Göteborg Umeå flyg landat återstår ingen lång sträcka innan du slutligen är framme i stadskärnan. Flygplatsen ligger endast 4 kilometer utanför Umeå i stadsdelen Alvik och länstrafiken i Västerbotten har en dedikerad flygbusslinje som tar dig direkt till Umeå centrum. Du kan köpa din biljett i automaterna vid ankomsthallen eller direkt ombord bussen. Om du har tung packning och önskar komma fram direkt till din slutdestination hittar du taxibilar väntandes utanför terminalen. För den hurtige finns det redan nu möjlighet till motion då det är fullt möjligt att promenera den korta sträckan in till centrum.