Flyg Göteborg-Umeå

Varför boka hos Travellink?
 • Billiga flygresor med över 660 flygbolag
 • Jämför de billigaste erbjudandena
 • Flyg till Umeå från 1793kr

Sista minuten till Umeå

De bästa flygerbjudandena från alla Göteborg flygplatser.

Utresa fr, 17 04 2020 Hemresa må, 20 04 2020
GOT Göteborg
UME Umeå
tur & retur från 1793kr
Utresa sö, 10 05 2020 Hemresa fr, 15 05 2020
GOT Göteborg
UME Umeå
tur & retur från 2365kr
Ruttinformation
Få praktisk information om Göteborg och Umeå inför din resa.
( Flygplatser Göteborg
 • ? Landvetter (GOT)
  Avstånd från centrum: 18 kms
 • ? Säve (GSE)
  Avstånd från centrum: 6 kms
) Flygplatser Umeå
 • ? Umea (UME)
  Avstånd från centrum: 1 kms
L Avstånd: 809 kms

Till och från flygplatserna

Flyg från Göteborg

Göteborg är Sveriges näst största stad och har på senare år profilerat om sig från industristad till turiststad. Förutom landets tre största städer bjuder Sverige på många fler platser att utforska. En flygresa från Göteborg till Umeå, belägen långt upp i norr, är ett gott tips för dig som är nyfiken på att upptäcka mer om ditt eget land. Från Landvetter kan du hitta billiga flyg mellan Göteborg och Umeå med BRA. Du kan även resa via Arlanda med Norwegian och SAS. Med en mellanlandning landar den totala restiden på strax under tre timmar. Tack vare att Landvetter endast har en terminal, och därmed är en ytterst lättnavigerad flygplats, slipper du stressa.

Till Göteborg flygplats

Landvetter flygplats är belägen ungefär 25 km öster om centrala Göteborg. Om du startar din resa från innerstan är flygbussen det smidigaste färdmedlet. Bussen avgår ungefär var femtonde minut från Nils Ericsson terminalen och stannar vid både Kungsportsplatsen och Korsvägen på sin väg ut mot Landvetter. Biljetter kan du köpa online såväl som vid biljettautomaterna som finns utplacerade vid samtliga hållplatser där bussen stannar. Väljer du att köra bil till flygplatsen får du räkna med att resan tar ungefär 20 minuter beroende på trafikläget. Om du använder en bilpoolstjänst som Sunfleet hittar du reserverade parkeringsplatser i direkt anslutning till terminalen.

Till Umeå

Umeå, den största staden i norra Sverige, är ett besöksmål för dig med ett öppet sinne. År 2014 utnämndes staden till Europas kulturhuvudstad, och inte utan anledning. Umeå är känd för sitt kreativa klimat och staden bjuder på ett variationsrikt smörgåsbord av upplevelser; från traditionella Sameupplevelser till modern dans och opera. Inte helt väntat huserar staden dessutom ett gitarrmuseum med en av världens främsta kollektioner av instrumentet. I staden finns även ett skidmuseum där du kan beskåda världens äldsta skidor. Inne i Umeå hittar du Väven, en mötesplats för kultur och samarbete. I denna knytpunkt kan du övernatta, gå på bio och konsert, shoppa och besöka Kvinnohistoriska museet.

Till centrum

När ditt Göteborg Umeå flyg landat återstår ingen lång sträcka innan du slutligen är framme i stadskärnan. Flygplatsen ligger endast 4 kilometer utanför Umeå i stadsdelen Alvik och länstrafiken i Västerbotten har en dedikerad flygbusslinje som tar dig direkt till Umeå centrum. Du kan köpa din biljett i automaterna vid ankomsthallen eller direkt ombord bussen. Om du har tung packning och önskar komma fram direkt till din slutdestination hittar du taxibilar väntandes utanför terminalen. För den hurtige finns det redan nu möjlighet till motion då det är fullt möjligt att promenera den korta sträckan in till centrum.

Andra spännande rutter