Travellink finns nu i följande länder:

Flyg Umeå-Göteborg

Sista minuten-flyg från Umeå till Göteborg

Boka nu innan det är för sent

Umeå Göteborg
tors, 18 apr. UME - GOT
fre, 19 apr. GOT - UME
4790kr
Pris per resenär
Umeå Göteborg
fre, 26 apr. UME - GOT
798kr
Pris per resenär
Umeå Göteborg
mån, 22 apr. UME - GOT
tors, 25 apr. GOT - UME
1971kr
Pris per resenär
Umeå Göteborg
fre, 26 apr. UME - GOT
sön, 28 apr. GOT - UME
2569kr
Pris per resenär
Umeå Göteborg
fre, 03 maj UME - GOT
sön, 05 maj GOT - UME
3369kr
Pris per resenär
Umeå Göteborg
tors, 09 maj UME - GOT
fre, 10 maj GOT - UME
3717kr
Pris per resenär

Ruttinformation

Avstånd: 809 kms
Flygplatser Umeå
Umea (UME) Avstånd från centrum: 1 kms
Flygplatser Göteborg
Landvetter (GOT) Avstånd från centrum: 18 kms
Säve (GSE) Avstånd från centrum: 6 kms

Till och från flygplatserna

Flyg från Umeå

Umeå, björkarnas stad, är en av landets mest kulturrika städer samtidigt som du alltid har närheten till den norrländska naturen. Om du åker från Umeå till Göteborg med flyg avgår resan från Umeå City Airport, bekvämt belägen fem kilometer söder om stadens centrum. Här passerar över en miljon passagerare varje år. Även om flygplatsen inte är stor hittar du det mesta du kan behöva på Umeå City Airport. Här finns bland annat gratis trådlöst nätverk som du kan surfa på i väntan på avgång. Flygplatsen har också en restaurang om du är hungrig och en kiosk om du vill köpa med dig något inför resan.

Till Umeå flygplats

Tack vare sitt centrala läge tar det inte lång tid att resa till flygplatsen där billiga flyg från Umeå till Göteborg avgår året runt. Det finns en flygbuss som gör en mängd stopp på hållplatser runt om i staden och i dess omgivningar. Bussen går ungefär tre gånger i timmen. Om du väljer att köra till flygplatsen finns både långtids- och korttidsparkering i direkt anslutning till Umeå City Airport. Flygplatsen har dessutom en cykelparkering vilket är smidigt då staden är så pass cykelvänlig. Om du har mycket bagage kan du boka en bil med någon av Umeås lokala taxibolag.

Till Göteborg

I den gamla hamnstaden Göteborg är stadens sjöfartshistoria ständigt närvarande. Promenera längs hamnen och besök Sjöfartsmuseet där du kan se alla möjliga båtrelaterade objekt. I en intilliggande byggnad hittar du även stadens akvarium. För mode, konst och design är det till Göteborgs västra delar du ska bege dig. I området Haga shoppar du på trevliga vintagebutiker eller fikar på något av de mysiga kaféerna. För det allra senaste är det istället området Linné med sina trendiga butiker som gäller. Under en resa till Göteborg får du naturligtvis inte missa ett besök till nöjesparken Liseberg som är den största i Skandinavien.

Till centrum

Flyg från Umeå till Göteborg landar på Landvetter Airport belägen 11 kilometer sydöst om staden. Flygplatsen har gratis WiFi så du får snabbt kontakt med omvärlden. Utanför ankomsthallen hittar du både flygbussar, Swebus och lokalbussar som tar dig in till Göteborgs Centralstation på ungefär en halvtimme. Lokalbussarna gör även flera andra stopp runt om i Göteborg så du tar dig lätt till din slutdestination. På flygplatsen finns flera olika hyrbilsföretag som du kan förboka din bil med innan avresa eller väl på plats när du landat. Utanför ankomsthallen väntar alltid taxibilar som tar dig till centrala Göteborg med fasta priser.