Travellink finns nu i följande länder:

Billiga flyg till Umeå

Sista minuten-flyg till Umeå

Boka nu innan det är för sent

Göteborg Umeå
tis, 16 apr. GOT - UME
tors, 18 apr. UME - GOT
3221kr
Pris per resenär
Stockholm Umeå
mån, 06 maj ARN - UME
488kr
Pris per resenär
Stockholm Umeå
sön, 21 apr. ARN - UME
ons, 24 apr. UME - ARN
2119kr
Pris per resenär
Köpenhamn Umeå
tis, 16 apr. CPH - UME
tors, 18 apr. UME - CPH
3776kr
Pris per resenär
Stockholm Umeå
tors, 18 apr. BMA - UME
lör, 20 apr. UME - BMA
2344kr
Pris per resenär
Göteborg Umeå
tors, 18 apr. GOT - UME
fre, 19 apr. UME - GOT
3731kr
Pris per resenär

Populära flygrutter till Umeå

STO
Flyg från Stockholm till Umeå
488kr
Pris per resenär
RIX
Flyg från Riga till Umeå
759kr
Pris per resenär
MMA
Flyg från Malmö till Umeå
772kr
Pris per resenär
GOT
Flyg från Göteborg till Umeå
801kr
Pris per resenär
OSL
Flyg från Oslo till Umeå
893kr
Pris per resenär

Resa till Umeå?

Att göra i Umeå

I den cykelvänliga universitetsstaden Umeå, belägen i Västerbottens län, har du möjlighet att uppleva både en ung atmosfär, traditionella norrländska seder och kultur i världsklass. År 2014 utnämndes staden till Europas kulturhuvudstad och här finns en uppsjö av museer och gallerier att upptäcka. Här hittar du bland annat Sveriges näst största konstmuseum, en utställningslokal helt dedikerad till gitarrer och vackra vidsträckta landskap. Med billiga flyg till Umeå, björkarnas stad, får du en nyanserad kulturvistelse i en avslappnad norrländsk atmosfär. Under din resa till Umeå får du inte missa att prova på det norrländska köket som framför allt är inspirerat av smaker från Västerbottens djupa skogar. Testa västerbottenostpaj, viltskav och pitepalt som alla är lokala specialiteter!

Sevärdheter i Umeå

Med så många sevärdheter att utforska kommer du inte att få en tråkig stund under din vistelse. I Umeå hittar du allt från gallerier med samtidskonst till museum som visar Norrlands traditioner. Med de vackra naturområdena i stadens närhet ska du inte heller missa att ta del av friluftslivet med aktiviteter som vandring, cykling och fiske.

Att göra i Umeå under din vistelse:

Flygplatser nära Umeå

Umeå flygplats ligger ungefär 10 minuters bilresa från stadens centrum vilket gör att det är ytterst smidigt att ta sig in till stadskärnan. Flygplatsen har endast en terminal men här hittar du allt du kan behöva för din resa. Det finns en kafeteria för en fikapaus eller större måltid, samt en kiosk för snacks, tidningar och böcker. På flygplatsen kan du dessutom utnyttja gratis Wi-Fi!

Umeå Airport

Populära flygbolag

Hitta billiga resor till Umeå med: SAS, Norwegian och Finnair.

Läge

Flygplatsen ligger ungefär fyra kilometer söder om stadens centrum.

Transport

Du kan ta Länstrafikens flygbuss som avgår utanför ankomsthallen in till stadens centrum. Det finns även taxi utanför terminalen samt hyrbilsalternativ. Om du har egen bil finns både långtids- och korttidsparkering nära terminalen. Eftersom Umeå är en cykelvänlig stad finns till och med ett cykelgarage vid flygplatsen.