Behöver du hjälp?

Ring för bra erbjudanden: 0851 992 348

Flyg Göteborg-Alicante

Varför boka hos Travellink?
 • Billiga flygresor med över 600 flygbolag
 • Jämför de billigaste erbjudandena
 • Flyg till Alicante från 915kr

Sista minuten till Alicante

De bästa flygerbjudandena från alla Göteborg flygplatser.

Utresa sö, 23 jun Hemresa ti, 02 jul
GOT Göteborg
ALC Alicante
tur & retur från 915kr
Utresa ti, 02 jul Hemresa ti, 09 jul
GOT Göteborg
ALC Alicante
tur & retur från 1 597kr
Ruttinformation
Få praktisk information om Göteborg och Alicante inför din resa.
Jämförelse av levnadskostnader
Växlingskurs
1.00 SEK = 0.1 EUR
svensk krona euro
1 EUR = 10.8 SEK
Senast kontrollerad 26 juni 2019
Tåg
Lokal, enkel biljett
45%

Tågen i Alicante är 45 % billigare än i Göteborg.

Göteborg
28kr
Alicante
15,42kr
Måltid
Restaurang i mellanklassen
6%

I genomsnitt är en måltid 6 % dyrare i Alicante än i Göteborg.

Göteborg
100kr
Alicante
106,34kr
Taxi
Standardpriser dagtid från
22%

En taxiresa i Alicante är 22 % billigare än i Göteborg.

Göteborg
50kr
Alicante
38,81kr
Kaffe
Vanlig cappuccino
60%

En kopp kaffe i Alicante är 60 % billigare än i Göteborg.

Göteborg
37,86kr
Alicante
16,8kr
( Flygplatser Göteborg
 • ? Landvetter (GOT)
  Avstånd från centrum: 18 kms
 • ? Säve (GSE)
  Avstånd från centrum: 6 kms
) Flygplatser Alicante
 • ? Alicante (ALC)
  Avstånd från centrum: 4 kms
L Avstånd: 2338 kms

Till och från flygplatserna

Flyg från Göteborg

Det är lätt att trivas i Göteborg med dess hemtrevliga stämning och vackra innerstad. Flyg från Göteborg till Alicante avgår från Landvetter flygplats. Efter ombyggnaden av Landvetter år 2014 har flygplatsen numera endast en terminal vilket underlättar när du ska lokalisera ditt flygs avgångsgate. Här finns ingen anledning till stress. Du kan istället koppla av med en god kopp kaffe eller en matbit på någon av terminalens kaféer och restauranger. Om du är shoppingsugen kan du passa på att sparka igång din semester i den moderna avgångshallens taxfree-shop. Självklart finns även gratis WiFi för den som önskar.

Till Göteborg flygplats

Då Landvetter idag är Göteborgs enda aktiva flygplats används den även av lågprisflygbolagen vilket underlättar när du vill hitta billiga flyg mellan Göteborg och Alicante. Landvetter flygplats ligger ungefär 25 km öster om Göteborg och det billigaste sättet att ta sig dit är med flygbussen som avgår från centralstationen. Bussfärden tar drygt 30 minuter. Det finns även gott om parkeringsplatser i nära anslutning till avgångshallen. Oftast kan du räkna med att det tar ungefär 20 minuter att köra från centrala Göteborg, men se till att ha marginal utifall att du råkar ut för rusningstrafik.

Till Alicante

Costa Blanca, den vita kusten, längs vilken Alicante sträcker ut sig har fått sitt namn tack vare sina ändlösa vita sandstränder. Med ljudet av Medelhavets böljande symfoni, finkornig vit sand mellan tårna och klarblått vältempererat vatten är paradiset inte långt borta. Du har många stränder att välja mellan; det finns alternativ för barnfamiljen och surfentusiasten, undangömda juveler liksom stimmiga badplatser. Om och när du fått nog av strandlivet bjuder staden på gott om sevärdheter och aktiviteter. Du hittar målningar av erkända spanska konstnärer som Picasso, Dalí och Miró på det moderna konstmuseet MACA. För historieentusiasten rekommenderas ett besök till fästningen Santa Barbara, belägen 166 meter över havet, som erbjuder en magnifik panorama över staden.

Till centrum

Alicante-Elche flygplats har nyligen undergått en omfattande renovering och har numera en modern avgångsterminal. När ditt flyg från Göteborg till Alicante ankommit till flygplatsen tar du dig smidigt till centrala Alicante, antingen med buss C6 eller taxi. Flygplatsen ligger endast 9 km utanför stadskärnan så du är snabbt framme och kan snart påbörja din semester i Spanien. Många hotell erbjuder dessutom transport från och till flygplatsen, så det är en god idé att se över detta alternativ innan avresa. Om du har för avsikt att utforska mer av Medelhavskusten finns det även flera hyrbilsalternativ direkt på flygplatsen.

Andra spännande rutter