Travellink finns nu i följande länder:

Flyg Göteborg-Alicante

Sista minuten-flyg från Göteborg till Alicante

Boka nu innan det är för sent

Göteborg Alicante
tis, 27 feb. GOT - ALC
lör, 02 mars ALC - GOT
2555kr
Pris per resenär
Göteborg Alicante
ons, 10 apr. GOT - ALC
362kr
Pris per resenär
Göteborg Alicante
sön, 03 mars GOT - ALC
tors, 07 mars ALC - GOT
1282kr
Pris per resenär
Göteborg Alicante
fre, 08 mars GOT - ALC
mån, 11 mars ALC - GOT
3725kr
Pris per resenär
Göteborg Alicante
tors, 14 mars GOT - ALC
sön, 17 mars ALC - GOT
3052kr
Pris per resenär
Göteborg Alicante
tis, 19 mars GOT - ALC
tors, 21 mars ALC - GOT
1961kr
Pris per resenär

Ruttinformation

Jämförelse av levnadskostnader

Tåg Lokal, enkel biljett
54% Tågen i Alicante är 54 % billigare än i Göteborg.
Göteborg 36kr
Alicante 16,46kr
Måltid Restaurang i mellanklassen
14% I genomsnitt är en måltid 14 % dyrare i Alicante än i Göteborg.
Göteborg 127,5kr
Alicante 145,41kr
Växlingskurs
1 SEK = 0.09 EUR
1 EUR = 11.35 SEK
Senast kontrollerad 23 februari 2024
Avstånd: 2338 kms
Flygplatser Göteborg
Landvetter (GOT) Avstånd från centrum: 18 kms
Säve (GSE) Avstånd från centrum: 6 kms
Flygplatser Alicante
Alicante (ALC) Avstånd från centrum: 4 kms

Till och från flygplatserna

Flyg från Göteborg

Det är lätt att trivas i Göteborg med dess hemtrevliga stämning och vackra innerstad. Flyg från Göteborg till Alicante avgår från Landvetter flygplats. Efter ombyggnaden av Landvetter år 2014 har flygplatsen numera endast en terminal vilket underlättar när du ska lokalisera ditt flygs avgångsgate. Här finns ingen anledning till stress. Du kan istället koppla av med en god kopp kaffe eller en matbit på någon av terminalens kaféer och restauranger. Om du är shoppingsugen kan du passa på att sparka igång din semester i den moderna avgångshallens taxfree-shop. Självklart finns även gratis WiFi för den som önskar.

Till Göteborg flygplats

Då Landvetter idag är Göteborgs enda aktiva flygplats används den även av lågprisflygbolagen vilket underlättar när du vill hitta billiga flyg mellan Göteborg och Alicante. Landvetter flygplats ligger ungefär 25 km öster om Göteborg och det billigaste sättet att ta sig dit är med flygbussen som avgår från centralstationen. Bussfärden tar drygt 30 minuter. Det finns även gott om parkeringsplatser i nära anslutning till avgångshallen. Oftast kan du räkna med att det tar ungefär 20 minuter att köra från centrala Göteborg, men se till att ha marginal utifall att du råkar ut för rusningstrafik.

Till Alicante

Costa Blanca, den vita kusten, längs vilken Alicante sträcker ut sig har fått sitt namn tack vare sina ändlösa vita sandstränder. Med ljudet av Medelhavets böljande symfoni, finkornig vit sand mellan tårna och klarblått vältempererat vatten är paradiset inte långt borta. Du har många stränder att välja mellan; det finns alternativ för barnfamiljen och surfentusiasten, undangömda juveler liksom stimmiga badplatser. Om och när du fått nog av strandlivet bjuder staden på gott om sevärdheter och aktiviteter. Du hittar målningar av erkända spanska konstnärer som Picasso, Dalí och Miró på det moderna konstmuseet MACA. För historieentusiasten rekommenderas ett besök till fästningen Santa Barbara, belägen 166 meter över havet, som erbjuder en magnifik panorama över staden.

Till centrum

Alicante-Elche flygplats har nyligen undergått en omfattande renovering och har numera en modern avgångsterminal. När ditt flyg från Göteborg till Alicante ankommit till flygplatsen tar du dig smidigt till centrala Alicante, antingen med buss C6 eller taxi. Flygplatsen ligger endast 9 km utanför stadskärnan så du är snabbt framme och kan snart påbörja din semester i Spanien. Många hotell erbjuder dessutom transport från och till flygplatsen, så det är en god idé att se över detta alternativ innan avresa. Om du har för avsikt att utforska mer av Medelhavskusten finns det även flera hyrbilsalternativ direkt på flygplatsen.