Denmark (DKK)
Finland (€)
Norway (NOK)

Flyg Göteborg-Alicante

��
Q
Varför boka hos Travellink?
 • Billiga flygresor med över 660 flygbolag
 • Jämför de billigaste erbjudandena
 • Flygresor till Alicante till bästa pris

Sista minuten till Alicante

De bästa flygerbjudandena från alla Göteborg flygplatser.

Utresa on, 08 jun Hemresa fr, 10 jun
GOT Göteborg
ALC Alicante
tur & retur från 586kr
Utresa sö, 19 jun Hemresa fr, 24 jun
GOT Göteborg
ALC Alicante
tur & retur från 1 280kr
Ruttinformation
Få praktisk information om Göteborg och Alicante inför din resa.
Jämförelse av levnadskostnader
Växlingskurs
1.00 SEK = 0.1 EUR
svensk krona euro
1 EUR = 10.6 SEK
Senast kontrollerad 26 maj 2022
Tåg
Lokal, enkel biljett
57%

Tågen i Alicante är 57 % billigare än i Göteborg.

Göteborg
35kr
Alicante
15,19kr
Måltid
Restaurang i mellanklassen
5%

I genomsnitt är en måltid 5 % dyrare i Alicante än i Göteborg.

Göteborg
120kr
Alicante
125,68kr
Taxi
Standardpriser dagtid från
8%

En taxiresa i Alicante är 8 % billigare än i Göteborg.

Göteborg
51kr
Alicante
47,13kr
Kaffe
Vanlig cappuccino
55%

En kopp kaffe i Alicante är 55 % billigare än i Göteborg.

Göteborg
37,63kr
Alicante
17,06kr
Flygplatser Göteborg
 • ( Landvetter (GOT)
  Avstånd från centrum: 18 kms
 • ( Säve (GSE)
  Avstånd från centrum: 6 kms
Flygplatser Alicante
 • ( Alicante (ALC)
  Avstånd från centrum: 4 kms
K Avstånd: 2338 kms

Till och från flygplatserna

Flyg från Göteborg

Det är lätt att trivas i Göteborg med dess hemtrevliga stämning och vackra innerstad. Flyg från Göteborg till Alicante avgår från Landvetter flygplats. Efter ombyggnaden av Landvetter år 2014 har flygplatsen numera endast en terminal vilket underlättar när du ska lokalisera ditt flygs avgångsgate. Här finns ingen anledning till stress. Du kan istället koppla av med en god kopp kaffe eller en matbit på någon av terminalens kaféer och restauranger. Om du är shoppingsugen kan du passa på att sparka igång din semester i den moderna avgångshallens taxfree-shop. Självklart finns även gratis WiFi för den som önskar.

Till Göteborg flygplats

Då Landvetter idag är Göteborgs enda aktiva flygplats används den även av lågprisflygbolagen vilket underlättar när du vill hitta billiga flyg mellan Göteborg och Alicante. Landvetter flygplats ligger ungefär 25 km öster om Göteborg och det billigaste sättet att ta sig dit är med flygbussen som avgår från centralstationen. Bussfärden tar drygt 30 minuter. Det finns även gott om parkeringsplatser i nära anslutning till avgångshallen. Oftast kan du räkna med att det tar ungefär 20 minuter att köra från centrala Göteborg, men se till att ha marginal utifall att du råkar ut för rusningstrafik.

Till Alicante

Costa Blanca, den vita kusten, längs vilken Alicante sträcker ut sig har fått sitt namn tack vare sina ändlösa vita sandstränder. Med ljudet av Medelhavets böljande symfoni, finkornig vit sand mellan tårna och klarblått vältempererat vatten är paradiset inte långt borta. Du har många stränder att välja mellan; det finns alternativ för barnfamiljen och surfentusiasten, undangömda juveler liksom stimmiga badplatser. Om och när du fått nog av strandlivet bjuder staden på gott om sevärdheter och aktiviteter. Du hittar målningar av erkända spanska konstnärer som Picasso, Dalí och Miró på det moderna konstmuseet MACA. För historieentusiasten rekommenderas ett besök till fästningen Santa Barbara, belägen 166 meter över havet, som erbjuder en magnifik panorama över staden.

Till centrum

Alicante-Elche flygplats har nyligen undergått en omfattande renovering och har numera en modern avgångsterminal. När ditt flyg från Göteborg till Alicante ankommit till flygplatsen tar du dig smidigt till centrala Alicante, antingen med buss C6 eller taxi. Flygplatsen ligger endast 9 km utanför stadskärnan så du är snabbt framme och kan snart påbörja din semester i Spanien. Många hotell erbjuder dessutom transport från och till flygplatsen, så det är en god idé att se över detta alternativ innan avresa. Om du har för avsikt att utforska mer av Medelhavskusten finns det även flera hyrbilsalternativ direkt på flygplatsen.

Andra spännande rutter

Fly fra Gøteborg til Alicante
Lennot Göteborg - Alicante
Fly fra Gøteborg til Alicante