Travellink finns nu i följande länder:

Flyg Växjö-Alicante

Sista minuten-flyg från Växjö till Alicante

Boka nu innan det är för sent

Växjö Alicante
fre, 26 apr. VXO - ALC
tis, 30 apr. ALC - VXO
8737kr
Pris per resenär
Växjö Alicante
sön, 05 maj VXO - ALC
411kr
Pris per resenär
Växjö Alicante
tors, 02 maj VXO - ALC
sön, 05 maj ALC - VXO
1278kr
Pris per resenär
Växjö Alicante
tors, 18 apr. VXO - ALC
fre, 19 apr. ALC - VXO
7915kr
Pris per resenär
Växjö Alicante
mån, 06 maj VXO - ALC
fre, 10 maj ALC - VXO
8599kr
Pris per resenär

Ruttinformation

Avstånd: 2347 kms
Flygplatser Växjö
Vaxjo (VXO) Avstånd från centrum: 24 kms
Flygplatser Alicante
Alicante (ALC) Avstånd från centrum: 4 kms

Till och från flygplatserna

Flyg från Växjö

I den gamla handelsstaden Växjö hittar du både historiska hus och modern konst. Billiga flyg från Växjö till Alicante avgår från Växjö Småland Airport. På flygplatsen kan du utföra flera ärenden inför din resa. Här finns både uttagsautomater och valutaväxling. Det finns även en taxfreebutik där du kan köpa med dig något inför resan. Om du är hungrig finns både en restaurang och en bar på flygplatsen. Med det trådlösa nätverket kan du enkelt koppla upp dig på nätet och surfa i väntan på flygets avgång. För dig som har ett husdjur som inte följer med på resan erbjuder flygplatsen ett trevligt djurpensionat.

Till Växjö flygplats

Växjö Småland Airport ligger 10 kilometer nordväst om stadens centrala delar. Med bil från centrum tar resan ungefär 10 minuter och det finns flera parkeringsalternativ att välja mellan. Du hittar både korttids- och långtidsparkering utanför flygplatsens terminal. När du tar ett flyg från Växjö till Alicante kan du även passa på att lämna bilen till flygplatsens bilvård för att få den städad och tvättad medan du är på resande fot. Till flygplatsen kan du ta busslinje 4 med Växjös lokaltrafik. Bussen gör inte bara stopp i centrala Växjö men även på flera andra ställen i orten. Biljett köper du ombord, antingen med betalkort eller med mobilen.

Till Alicante

Alicante är en av Spaniens mest populära semesterorter, och med sitt läge vid soliga Medelhavskusten är det inte svårt att förstå varför. Promenera ner till stadens strand där du hittar den intilliggande Playa del Postiguet för ett dopp i det klarblå havet. Om du vill sola på en mindre folktät strand tar du spårvagnen till stranden Playa de San Juan belägen strax norr om staden. För att få omväxling från stranden erbjuder Alicante en mängd kulturella sevärdheter, bland annat stadens moderna konstmuseum med verk av konstnärer som Dalí, Picasso och Miró. Det välkända nattlivet är centrerat kring katedralen i området el Barrio och här hittar du allt från trevliga barer till dansvänliga klubbar.

Till centrum

Om du åker från Växjö till Alicante med flyg landar du på Alicante Airport där över 10 miljoner resenärer passerar varje år på sin väg till den spanska Medelhavskusten. Flygplatsen har gratis WiFi så du kan lätt koppla upp dig när du landat. För att bege dig in till staden kan du åka med lokalbussen C6 som du hittar utanför ankomsthallen. Det finns även taxibilar väntandes utanför flygplatsen som trafikeras av bolaget Radio Taxi Elche. Bilresan tar ungefär 17 minuter. Om du planerat hyra bil för din vistelse i Alicante kan du hämta upp hyrbilen direkt på flygplatsen.