Denmark (DKK)
Finland (€)
Norway (NOK)

Flyg Köpenhamn-Alicante

Varför boka hos Travellink?
 • Billiga flygresor med över 660 flygbolag
 • Jämför de billigaste erbjudandena
 • Flyg till Alicante från 519kr

Sista minuten till Alicante

De bästa flygerbjudandena från alla Köpenhamn flygplatser.

Utresa on, 02 jun Hemresa fr, 04 jun
CPH Köpenhamn
ALC Alicante
tur & retur från 519kr
Utresa sö, 06 jun Hemresa lö, 19 jun
CPH Köpenhamn
ALC Alicante
tur & retur från 650kr
Ruttinformation
Få praktisk information om Köpenhamn och Alicante inför din resa.
Jämförelse av levnadskostnader
Växlingskurs
1.00 SEK = 0.1 EUR
svensk krona euro
1 EUR = 10.18 SEK
Senast kontrollerad 14 maj 2021
Tåg
Lokal, enkel biljett
55%

Tågen i Alicante är 55 % billigare än i Köpenhamn.

Köpenhamn
32,65kr
Alicante
14,67kr
Måltid
Restaurang i mellanklassen
33%

En måltid i Alicante är 33 % billigare än en måltid i Köpenhamn.

Köpenhamn
180,24kr
Alicante
121,37kr
Taxi
Standardpriser dagtid från
40%

En taxiresa i Alicante är 40 % billigare än i Köpenhamn.

Köpenhamn
68,01kr
Alicante
44kr
Kaffe
Vanlig cappuccino
70%

En kopp kaffe i Alicante är 70 % billigare än i Köpenhamn.

Köpenhamn
52,69kr
Alicante
17,7kr
Flygplatser Köpenhamn
 • ( Kastrup (CPH)
  Avstånd från centrum: 8 kms
 • ( Malmo (MMA)
  Avstånd från centrum: 32 kms
 • ( Roskilde (RKE)
  Avstånd från centrum: 1 kms
Flygplatser Alicante
 • ( Alicante (ALC)
  Avstånd från centrum: 4 kms
K Avstånd: 2158 kms

Till och från flygplatserna

Flyg från Köpenhamn

Den mysiga och kontinentala stämningen gör det lätt att trivas i Köpenhamn där caféer och restauranger trängs på de charmiga små torgen. Flyg från Köpenhamn till Alicante avgår från stadens internationella flygplats Kastrup som med sina tre stora terminaler är den största flygplatsen i Norden. Kastrup ligger sydöst om centrala Köpenhamn och används inte bara av resenärer från Danmarks huvudstad men även av invånare i södra Sverige. Kastrup är en modern flygplats och här finns en mängd restauranger, barer, taxfreebutiker och lounger där du kan koppla av i väntan på ombordstigning.

Till Köpenhamn flygplats

Från Kastrup går en mängd billiga flyg mellan Köpenhamn och Alicante. Flygplatsen ligger ungefär 10 kilometer utanför Köpenhamn och det finns flera smidiga sätt att ta sig till Kastrup. Med tunnelbanans M2-linje kan du snabbt ta dig direkt från centrala Köpenhamn till stationen Lufthavnen som är belägen vid Kastrups terminal 3. Tunnelbanan går regelbundet dygnet runt. Mellan de olika terminalerna går det bra att förflytta sig till fots men det finns även en transferbuss om du har tungt bagage. Från Köpenhamns centralstation kan du även ta buss 5A ut till flygplatsen. Om du tar bil till flygplatsen finns det terminalbussar som tar dig från långtidsparkeringen till de olika terminalerna.

Till Alicante

Alicante ligger mitt på den spanska Medelhavskusten och är känd för sina härliga stränder och sitt legendariska nattliv. De mest populära barerna och nattklubbarna är centrerade kring området el Barrio och här finns även en mängd charmiga tapasrestauranger. Alicante bjuder även på en mängd historiska och kulturella sevärdheter att utforska under din semester. Sväng förbi Santa Maria kyrkan och häpna över dess barocka arkitektur eller ta dig upp till 1600-tals fästningen Santa Barbara för enastående vyer över staden. Om du är intresserad av konst är ett besök till Alicantes moderna konstmuseum ett måste och här hittar du en unik samling bestående av verk från framstående spanska konstnärer som Dalí, Miró och Picasso.

Till centrum

Direktflyg från Köpenhamn till Alicante tar lite drygt tre timmar. När du kommer med direktflyg från Köpenhamn landar du på Alicante-Elche Airport som ligger 9 kilometer sydöst om staden. Hit kommer även resenärer som vill utforska resten av den spanska Medelhavskusten. På flygplatsen finns flera hyrbilsalternativ om du vill ta dig in till Alicante med bil. Annars kan du ta busslinjen C6 in till stadens centrum. Flera av Alicantes hotell erbjuder även expressbussar från flygplatsen direkt till hotellen. Utanför flygplatsens huvudterminal hittar du även en taxistation som trafikeras av det lokala taxibolaget Radio Taxi Elche.

Andra spännande rutter