Travellink finns nu i följande länder:

Flyg Köpenhamn-Alicante

Sista minuten-flyg från Köpenhamn till Alicante

Boka nu innan det är för sent

Köpenhamn Alicante
ons, 17 apr. CPH - ALC
lör, 20 apr. ALC - CPH
2134kr
Pris per resenär
Köpenhamn Alicante
fre, 19 apr. CPH - ALC
354kr
Pris per resenär
Köpenhamn Alicante
sön, 21 apr. CPH - ALC
tors, 25 apr. ALC - CPH
1471kr
Pris per resenär
Köpenhamn Alicante
lör, 27 apr. CPH - ALC
mån, 29 apr. ALC - CPH
1738kr
Pris per resenär
Köpenhamn Alicante
ons, 01 maj CPH - ALC
sön, 05 maj ALC - CPH
2682kr
Pris per resenär
Köpenhamn Alicante
mån, 06 maj CPH - ALC
ons, 08 maj ALC - CPH
2315kr
Pris per resenär

Ruttinformation

Jämförelse av levnadskostnader

Tåg Lokal, enkel biljett
54% Tågen i Alicante är 54 % billigare än i Köpenhamn.
Köpenhamn 37,23kr
Alicante 17,19kr
Måltid Restaurang i mellanklassen
35% En måltid i Alicante är 35 % billigare än en måltid i Köpenhamn.
Köpenhamn 232,7kr
Alicante 150,51kr
Växlingskurs
1 SEK = 0.09 EUR
1 EUR = 11.64 SEK
Senast kontrollerad 12 april 2024
Avstånd: 2158 kms
Flygplatser Köpenhamn
Kastrup (CPH) Avstånd från centrum: 8 kms
Malmo (MMA) Avstånd från centrum: 32 kms
Roskilde (RKE) Avstånd från centrum: 1 kms
Flygplatser Alicante
Alicante (ALC) Avstånd från centrum: 4 kms

Till och från flygplatserna

Flyg från Köpenhamn

Den mysiga och kontinentala stämningen gör det lätt att trivas i Köpenhamn där caféer och restauranger trängs på de charmiga små torgen. Flyg från Köpenhamn till Alicante avgår från stadens internationella flygplats Kastrup som med sina tre stora terminaler är den största flygplatsen i Norden. Kastrup ligger sydöst om centrala Köpenhamn och används inte bara av resenärer från Danmarks huvudstad men även av invånare i södra Sverige. Kastrup är en modern flygplats och här finns en mängd restauranger, barer, taxfreebutiker och lounger där du kan koppla av i väntan på ombordstigning.

Till Köpenhamn flygplats

Från Kastrup går en mängd billiga flyg mellan Köpenhamn och Alicante. Flygplatsen ligger ungefär 10 kilometer utanför Köpenhamn och det finns flera smidiga sätt att ta sig till Kastrup. Med tunnelbanans M2-linje kan du snabbt ta dig direkt från centrala Köpenhamn till stationen Lufthavnen som är belägen vid Kastrups terminal 3. Tunnelbanan går regelbundet dygnet runt. Mellan de olika terminalerna går det bra att förflytta sig till fots men det finns även en transferbuss om du har tungt bagage. Från Köpenhamns centralstation kan du även ta buss 5A ut till flygplatsen. Om du tar bil till flygplatsen finns det terminalbussar som tar dig från långtidsparkeringen till de olika terminalerna.

Till Alicante

Alicante ligger mitt på den spanska Medelhavskusten och är känd för sina härliga stränder och sitt legendariska nattliv. De mest populära barerna och nattklubbarna är centrerade kring området el Barrio och här finns även en mängd charmiga tapasrestauranger. Alicante bjuder även på en mängd historiska och kulturella sevärdheter att utforska under din semester. Sväng förbi Santa Maria kyrkan och häpna över dess barocka arkitektur eller ta dig upp till 1600-tals fästningen Santa Barbara för enastående vyer över staden. Om du är intresserad av konst är ett besök till Alicantes moderna konstmuseum ett måste och här hittar du en unik samling bestående av verk från framstående spanska konstnärer som Dalí, Miró och Picasso.

Till centrum

Direktflyg från Köpenhamn till Alicante tar lite drygt tre timmar. När du kommer med direktflyg från Köpenhamn landar du på Alicante-Elche Airport som ligger 9 kilometer sydöst om staden. Hit kommer även resenärer som vill utforska resten av den spanska Medelhavskusten. På flygplatsen finns flera hyrbilsalternativ om du vill ta dig in till Alicante med bil. Annars kan du ta busslinjen C6 in till stadens centrum. Flera av Alicantes hotell erbjuder även expressbussar från flygplatsen direkt till hotellen. Utanför flygplatsens huvudterminal hittar du även en taxistation som trafikeras av det lokala taxibolaget Radio Taxi Elche.