Denmark (DKK)
Finland (€)
Norway (NOK)

Flyg Stockholm-Aten

Varför boka hos Travellink?
 • Billiga flygresor med över 660 flygbolag
 • Jämför de billigaste erbjudandena
 • Flyg till Aten från 1388kr

Sista minuten till Aten

De bästa flygerbjudandena från alla Stockholm flygplatser.

Utresa må, 01 feb Hemresa sö, 07 feb
STO Stockholm
ATH Aten
tur & retur från 1 434kr
Utresa må, 15 feb Hemresa sö, 21 feb
STO Stockholm
ATH Aten
tur & retur från 1 388kr
Ruttinformation
Få praktisk information om Stockholm och Aten inför din resa.
Jämförelse av levnadskostnader
Växlingskurs
1.00 SEK = 0.1 EUR
svensk krona euro
1 EUR = 10.22 SEK
Senast kontrollerad 21 januari 2021
Tåg
Lokal, enkel biljett
62%

Tågen i Aten är 62 % billigare än i Stockholm.

Stockholm
37kr
Aten
14,17kr
Måltid
Restaurang i mellanklassen
20%

En måltid i Aten är 20 % billigare än en måltid i Stockholm.

Stockholm
125kr
Aten
101,2kr
Taxi
Standardpriser dagtid från
21%

En taxiresa i Aten är 21 % billigare än i Stockholm.

Stockholm
45kr
Aten
35,42kr
Kaffe
Vanlig cappuccino
19%

En kopp kaffe i Aten är 19 % billigare än i Stockholm.

Stockholm
38,93kr
Aten
31,58kr
Flygplatser Stockholm
 • ( Arlanda (ARN)
  Avstånd från centrum: 37 kms
 • ( Skavsta (NYO)
  Avstånd från centrum: 90 kms
 • ( Bromma (BMA)
  Avstånd från centrum: 7 kms
 • ( Västerås (VST)
  Avstånd från centrum: 86 kms
Flygplatser Aten
 • ( E. Venizelos (ATH)
  Avstånd från centrum: 20 kms
K Avstånd: 2408 kms

Till och från flygplatserna

Flyg från Stockholm

Stockholm är en kontrastrik stad där en kosmopolitisk atmosfär går hand i hand med områdets natursköna läge. När du reser från Stockholm kan du välja mellan två flygplatser; Arlanda, som utgör Sveriges största flygplats varifrån flest antal utrikesflyg avgår, och Bromma, en mindre flygplats som främst trafikeras av inrikesflyg liksom lågpris- och charterbolag. Om du flyger från Stockholm till Aten är det mest troligt att ditt flyg avgår från Arlanda. Både SAS, Turkish Airlines och Lufthansa erbjuder bra förbindelser och är du ute i god tid kan du ofta hitta billiga flyg mellan Stockholm och Aten.

Till Stockholm flygplats

Från innerstaden ut till både Arlanda och Bromma flygplats erbjuds flera goda transportmedel och du kan därmed enkelt ta dig till ditt Stockholm Aten flyg. Du kan bland annat välja att resa med flygbussen från centrala Stockholm till bägge flygplatser. Flygbussen stannar vid ett antal hållplatser under resans gång vilket är smidigt om du inte bor mitt i city. Du kan även förflytta dig till Arlanda med expresståget Arlanda Express som avgår från T-centralen och som tar till flygplatsen på endast 20 minuter. Givetvis går det även att ta taxi eller egen bil till bägge flygplatser och resan från innerstaden till Bromma flygplats tar cirka 20 minuter, respektive 45 minuter till Arlanda flygplats.

Till Aten

Aten kan betraktas som den västerländska kulturens födelsestad och här sattes bland annat demokratin till världen. Antika landmärken som Parthenon, Akropolis, Dionysosteatern och Olympiastadion är alla väl värda ett besök. Därutöver är staden rik på museer och ett besök till det Arkeologiska nationalmuseet och Nationalgalleriet blir garanterat en höjdpunkt under din vistelse. Utöver sin genuina historia är Aten en mycket modern stad och här bjuds det bland annat på bra shopping, trendiga restauranger och ett pulserande nattliv. De flesta attraktioner ligger på gångavstånd från varandra så knyt på dig ett par gåvänliga skor och upptäck denna charmiga stad till fots.

Till centrum

När du reser till Aten landar ditt flyg på Eleftherios Venizelos flygplats, belägen ungefär 30 kilometer öster om staden. Det billigaste sättet att ta sig till centrum är med stadens metrosystem. Tunnelbanelinje 3 avgår från flygplatsen och med denna tar du dig i stort sett överallt i staden. Om du reser med tungt bagage kan dock flygbussen vara en bättre idé. Flygbussen avgår utanför ankomsthallen och tar dig direkt in till centrala Aten. Önskar du anlända direkt till din slutdestination är taxi ett bra färdmedel. Grekland är ett relativt billigt land och taxiresan från flygplatsen in till city landar oftast på ett överkomligt pris.

Andra spännande rutter