Travellink finns nu i följande länder:

Flyg Stockholm-Aten

Sista minuten-flyg från Stockholm till Aten

Boka nu innan det är för sent

Stockholm Aten
mån, 06 maj ARN - ATH
fre, 10 maj ATH - ARN
2981kr
Pris per resenär
Stockholm Aten
tis, 16 apr. ARN - ATH
600kr
Pris per resenär
Stockholm Aten
sön, 21 apr. ARN - ATH
tors, 25 apr. ATH - ARN
1252kr
Pris per resenär
Stockholm Aten
tis, 16 apr. ARN - ATH
tors, 18 apr. ATH - ARN
2021kr
Pris per resenär
Stockholm Aten
fre, 26 apr. ARN - ATH
tis, 30 apr. ATH - ARN
3600kr
Pris per resenär
Stockholm Aten
tors, 02 maj ARN - ATH
sön, 05 maj ATH - ARN
3591kr
Pris per resenär

Ruttinformation

Jämförelse av levnadskostnader

Tåg Lokal, enkel biljett
67% Tågen i Aten är 67 % billigare än i Stockholm.
Stockholm 42kr
Aten 13,89kr
Måltid Restaurang i mellanklassen
16% I genomsnitt är en måltid 16 % dyrare i Aten än i Stockholm.
Stockholm 150kr
Aten 173,67kr
Växlingskurs
1 SEK = 0.09 EUR
1 EUR = 11.64 SEK
Senast kontrollerad 12 april 2024
Avstånd: 2408 kms
Flygplatser Stockholm
Arlanda (ARN) Avstånd från centrum: 37 kms
Bromma (BMA) Avstånd från centrum: 7 kms
Skavsta (NYO) Avstånd från centrum: 90 kms
Västerås (VST) Avstånd från centrum: 86 kms
Flygplatser Aten
E. Venizelos (ATH) Avstånd från centrum: 20 kms

Till och från flygplatserna

Flyg från Stockholm

Stockholm är en kontrastrik stad där en kosmopolitisk atmosfär går hand i hand med områdets natursköna läge. När du reser från Stockholm kan du välja mellan två flygplatser; Arlanda, som utgör Sveriges största flygplats varifrån flest antal utrikesflyg avgår, och Bromma, en mindre flygplats som främst trafikeras av inrikesflyg liksom lågpris- och charterbolag. Om du flyger från Stockholm till Aten är det mest troligt att ditt flyg avgår från Arlanda. Både SAS, Turkish Airlines och Lufthansa erbjuder bra förbindelser och är du ute i god tid kan du ofta hitta billiga flyg mellan Stockholm och Aten.

Till Stockholm flygplats

Från innerstaden ut till både Arlanda och Bromma flygplats erbjuds flera goda transportmedel och du kan därmed enkelt ta dig till ditt Stockholm Aten flyg. Du kan bland annat välja att resa med flygbussen från centrala Stockholm till bägge flygplatser. Flygbussen stannar vid ett antal hållplatser under resans gång vilket är smidigt om du inte bor mitt i city. Du kan även förflytta dig till Arlanda med expresståget Arlanda Express som avgår från T-centralen och som tar till flygplatsen på endast 20 minuter. Givetvis går det även att ta taxi eller egen bil till bägge flygplatser och resan från innerstaden till Bromma flygplats tar cirka 20 minuter, respektive 45 minuter till Arlanda flygplats.

Till Aten

Aten kan betraktas som den västerländska kulturens födelsestad och här sattes bland annat demokratin till världen. Antika landmärken som Parthenon, Akropolis, Dionysosteatern och Olympiastadion är alla väl värda ett besök. Därutöver är staden rik på museer och ett besök till det Arkeologiska nationalmuseet och Nationalgalleriet blir garanterat en höjdpunkt under din vistelse. Utöver sin genuina historia är Aten en mycket modern stad och här bjuds det bland annat på bra shopping, trendiga restauranger och ett pulserande nattliv. De flesta attraktioner ligger på gångavstånd från varandra så knyt på dig ett par gåvänliga skor och upptäck denna charmiga stad till fots.

Till centrum

När du reser till Aten landar ditt flyg på Eleftherios Venizelos flygplats, belägen ungefär 30 kilometer öster om staden. Det billigaste sättet att ta sig till centrum är med stadens metrosystem. Tunnelbanelinje 3 avgår från flygplatsen och med denna tar du dig i stort sett överallt i staden. Om du reser med tungt bagage kan dock flygbussen vara en bättre idé. Flygbussen avgår utanför ankomsthallen och tar dig direkt in till centrala Aten. Önskar du anlända direkt till din slutdestination är taxi ett bra färdmedel. Grekland är ett relativt billigt land och taxiresan från flygplatsen in till city landar oftast på ett överkomligt pris.