Denmark (DKK)
Finland (€)
Norway (NOK)

Flyg Stockholm-Alicante

Varför boka hos Travellink?
 • Billiga flygresor med över 660 flygbolag
 • Jämför de billigaste erbjudandena
 • Flyg till Alicante från 750kr

Sista minuten till Alicante

De bästa flygerbjudandena från alla Stockholm flygplatser.

Utresa fr, 30 okt Hemresa fr, 06 nov
STO Stockholm
ALC Alicante
tur & retur från 849kr
Utresa lö, 07 nov Hemresa ti, 17 nov
STO Stockholm
ALC Alicante
tur & retur från 750kr
Ruttinformation
Få praktisk information om Stockholm och Alicante inför din resa.
Jämförelse av levnadskostnader
Växlingskurs
1.00 SEK = 0.1 EUR
svensk krona euro
1 EUR = 10.47 SEK
Senast kontrollerad 21 oktober 2020
Tåg
Lokal, enkel biljett
59%

Tågen i Alicante är 59 % billigare än i Stockholm.

Stockholm
37kr
Alicante
15,03kr
Måltid
Restaurang i mellanklassen
0%

En måltid i Alicante kostar ungefär detsamma som i Stockholm.

Stockholm
127,5kr
Alicante
124,4kr
Taxi
Standardpriser dagtid från
17%

En taxiresa i Alicante är 17 % billigare än i Stockholm.

Stockholm
45kr
Alicante
37,32kr
Kaffe
Vanlig cappuccino
54%

En kopp kaffe i Alicante är 54 % billigare än i Stockholm.

Stockholm
39,27kr
Alicante
17,92kr
Flygplatser Stockholm
 • ( Arlanda (ARN)
  Avstånd från centrum: 37 kms
 • ( Skavsta (NYO)
  Avstånd från centrum: 90 kms
 • ( Bromma (BMA)
  Avstånd från centrum: 7 kms
 • ( Västerås (VST)
  Avstånd från centrum: 86 kms
Flygplatser Alicante
 • ( Alicante (ALC)
  Avstånd från centrum: 4 kms
K Avstånd: 2679 kms

Till och från flygplatserna

Flyg från Stockholm

Stockholm, byggd på 14 öar, är unik med sin kosmopolitiska atmosfär och naturnära läge. När det är dags för semester kan du välja mellan två flygplatser. Stadens, och även Sveriges största, är Arlanda. Härigenom passerar årligen närmare 25 miljoner passagerare och flygtrafiken går till över 180 destinationer världen runt. Med avgång från Arlanda hittar du enkelt ett flyg mellan Stockholm och Alicante. Det finns även en andra flygplats, Bromma, som är betydligt mindre och som främst trafikeras av inrikesflyg. Har du tur kan du hitta billiga flyg mellan Stockholm och Alicante även från Bromma. Bägge flygplatser är moderna och erbjuder gratis WiFi, taxfreeshopping och VIP lounger.

Till Stockholm flygplats

Med Stockholms kollektivtrafik tar du dig enkelt till bägge flygplatser och således ditt Stockholm Alicante flyg. Det snabbaste sättet ut till Arlanda är med snabbtåget Arlanda Express. Resan från T-centralen tar endast 20 minuter med flera avgångar varje timme. Från centralstationens och Liljeholmens bussterminaler avgår även flygbussar till Arlanda och Bromma flygplats. Restiden till Arlanda är ungefär 45 minuter medan bussfärden till Bromma tar knappt 20 minuter. Du kan självklart även ta taxi till ditt flyg från Stockholm till Alicante och de flesta taxibolag erbjuder fast pris på sträckan. Väljer du istället att köra din egen bil erbjuder bägge flygplatser flera parkeringsmöjligheter.

Till Alicante

Alicante är det perfekta resmålet för dig som söker ändlösa vita stränder. Med sitt soliga läge vid Medelhavskusten och Costa Blanca, den vita kusten, är det inte konstigt att staden är en av Spaniens mest populära semesterdestinationer. Här finns stränder för barnfamiljen, surfentusiasten, för dig som vill festa eller bara chilla, det vill säga något för alla. Alicante erbjuder dock mer än enbart strandliv. Här hittar du bland annat konstmuseet MACA med verk av framstående spanska konstnärer som Picasso, Dalì och Mirò. För att njuta av stans vackraste panoramautsikt ska du bege dig till fästningen Santa Barbara belägen på en klippa 166 meter över havet.

Till centrum

När du reser från Stockholm till Alicante med flyg landar du på Alicante-Elche. Flygplatsen ligger knappt tio kilometer utanför centrum vilket gör att det är enkelt att ta sig in till city. Du kan bland annat kliva ombord på buss linje C6 som tar dig direkt från flygplatsen in till centrum. En god idé är att höra med ditt hotell om de erbjuder en shuttle service från flygplatsen till hotellet. På så vis sparar du både pengar och reser bekvämt direkt till din slutdestination. Givetvis går det även bra att ta en taxi till ditt boende.

Andra spännande rutter