Travellink finns nu i följande länder:

Flyg Stockholm-Alicante

Sista minuten-flyg från Stockholm till Alicante

Boka nu innan det är för sent

Stockholm Alicante
lör, 27 apr. NYO - ALC
tis, 30 apr. ALC - NYO
1876kr
Pris per resenär
Stockholm Alicante
lör, 18 maj ARN - ALC
249kr
Pris per resenär
Stockholm Alicante
sön, 21 apr. ARN - ALC
ons, 24 apr. ALC - ARN
1478kr
Pris per resenär
Stockholm Alicante
fre, 19 apr. ARN - ALC
lör, 20 apr. ALC - ARN
1771kr
Pris per resenär
Stockholm Alicante
ons, 01 maj ARN - ALC
sön, 05 maj ALC - ARN
2960kr
Pris per resenär
Stockholm Alicante
mån, 06 maj NYO - ALC
fre, 10 maj ALC - NYO
2017kr
Pris per resenär

Ruttinformation

Jämförelse av levnadskostnader

Tåg Lokal, enkel biljett
59% Tågen i Alicante är 59 % billigare än i Stockholm.
Stockholm 42kr
Alicante 17,19kr
Måltid Restaurang i mellanklassen
0% En måltid i Alicante kostar ungefär detsamma som i Stockholm.
Stockholm 150kr
Alicante 150,51kr
Växlingskurs
1 SEK = 0.09 EUR
1 EUR = 11.64 SEK
Senast kontrollerad 12 april 2024
Avstånd: 2679 kms
Flygplatser Stockholm
Arlanda (ARN) Avstånd från centrum: 37 kms
Bromma (BMA) Avstånd från centrum: 7 kms
Skavsta (NYO) Avstånd från centrum: 90 kms
Västerås (VST) Avstånd från centrum: 86 kms
Flygplatser Alicante
Alicante (ALC) Avstånd från centrum: 4 kms

Till och från flygplatserna

Flyg från Stockholm

Stockholm, byggd på 14 öar, är unik med sin kosmopolitiska atmosfär och naturnära läge. När det är dags för semester kan du välja mellan två flygplatser. Stadens, och även Sveriges största, är Arlanda. Härigenom passerar årligen närmare 25 miljoner passagerare och flygtrafiken går till över 180 destinationer världen runt. Med avgång från Arlanda hittar du enkelt ett flyg mellan Stockholm och Alicante. Det finns även en andra flygplats, Bromma, som är betydligt mindre och som främst trafikeras av inrikesflyg. Har du tur kan du hitta billiga flyg mellan Stockholm och Alicante även från Bromma. Bägge flygplatser är moderna och erbjuder gratis WiFi, taxfreeshopping och VIP lounger.

Till Stockholm flygplats

Med Stockholms kollektivtrafik tar du dig enkelt till bägge flygplatser och således ditt Stockholm Alicante flyg. Det snabbaste sättet ut till Arlanda är med snabbtåget Arlanda Express. Resan från T-centralen tar endast 20 minuter med flera avgångar varje timme. Från centralstationens och Liljeholmens bussterminaler avgår även flygbussar till Arlanda och Bromma flygplats. Restiden till Arlanda är ungefär 45 minuter medan bussfärden till Bromma tar knappt 20 minuter. Du kan självklart även ta taxi till ditt flyg från Stockholm till Alicante och de flesta taxibolag erbjuder fast pris på sträckan. Väljer du istället att köra din egen bil erbjuder bägge flygplatser flera parkeringsmöjligheter.

Till Alicante

Alicante är det perfekta resmålet för dig som söker ändlösa vita stränder. Med sitt soliga läge vid Medelhavskusten och Costa Blanca, den vita kusten, är det inte konstigt att staden är en av Spaniens mest populära semesterdestinationer. Här finns stränder för barnfamiljen, surfentusiasten, för dig som vill festa eller bara chilla, det vill säga något för alla. Alicante erbjuder dock mer än enbart strandliv. Här hittar du bland annat konstmuseet MACA med verk av framstående spanska konstnärer som Picasso, Dalì och Mirò. För att njuta av stans vackraste panoramautsikt ska du bege dig till fästningen Santa Barbara belägen på en klippa 166 meter över havet.

Till centrum

När du reser från Stockholm till Alicante med flyg landar du på Alicante-Elche. Flygplatsen ligger knappt tio kilometer utanför centrum vilket gör att det är enkelt att ta sig in till city. Du kan bland annat kliva ombord på buss linje C6 som tar dig direkt från flygplatsen in till centrum. En god idé är att höra med ditt hotell om de erbjuder en shuttle service från flygplatsen till hotellet. På så vis sparar du både pengar och reser bekvämt direkt till din slutdestination. Givetvis går det även bra att ta en taxi till ditt boende.