Flyg Hotell Flyg + Hotell Hyrbil
Travellink finns nu i följande länder:
Europe
Norway (NOK)
Denmark (DKK)
Finland (€)

Flyg Göteborg-Split

��
Q
Varför boka hos Travellink?
 • Billiga flygresor med över 660 flygbolag
 • Jämför de billigaste erbjudandena
 • Flygresor till Split till bästa pris

Sista minuten till Split

De bästa flygerbjudandena från alla Göteborg flygplatser.

Utresa ti, 16 aug Hemresa on, 24 aug
GOT Göteborg
SPU Split
tur & retur från 1 403kr
Utresa må, 29 aug Hemresa må, 05 sep
GOT Göteborg
SPU Split
tur & retur från 1 273kr
Ruttinformation
Få praktisk information om Göteborg och Split inför din resa.
Jämförelse av levnadskostnader
Växlingskurs
1.00 SEK = 0.72 HRK
svensk krona kroatisk kuna
1 HRK = 1.4 SEK
Senast kontrollerad 04 augusti 2022
Tåg
Lokal, enkel biljett
56%

Tågen i Split är 56 % billigare än i Göteborg.

Göteborg
35kr
Split
15,23kr
Måltid
Restaurang i mellanklassen
30%

En måltid i Split är 30 % billigare än en måltid i Göteborg.

Göteborg
120kr
Split
83,1kr
Taxi
Standardpriser dagtid från
60%

En taxiresa i Split är 60 % billigare än i Göteborg.

Göteborg
62kr
Split
27,7kr
Kaffe
Vanlig cappuccino
50%

En kopp kaffe i Split är 50 % billigare än i Göteborg.

Göteborg
38,17kr
Split
17,6kr
Flygplatser Göteborg
 • ( Landvetter (GOT)
  Avstånd från centrum: 18 kms
 • ( Säve (GSE)
  Avstånd från centrum: 6 kms
Flygplatser Split
 • ( Split (SPU)
  Avstånd från centrum: 12 kms
K Avstånd: 1610 kms

Till och från flygplatserna

Flyg från Göteborg

Mycket har ändrats sedan Göteborg grundades för snart 400 år sedan och idag satsar staden på att bli en turistmagnet i världsklass. Turiststad till trots, för stadens invånare är en utlandsresa ofta på sin plats och då går avresan inte sällan från Landvetter flygplats. Om du är på jakt efter en solsemester kan du flyga billigt från Göteborg till Split med bland annat Norwegian, en kort resa på knappt 2 timmar och 30 minuter. Du kan också flyga med Lufthansa via München eller SAS med mellanlandning antingen på Arlanda i Stockholm eller Kastrup i Köpenhamn. På Landvetter använder samtliga flygbolag samma terminal så du hittar enkelt till din gate.

Till Göteborg flygplats

När avresedagen äntligen kommit och det är dags att du beger dig till ditt flyg från Göteborg till Split har du en rad färdmedel att välja mellan. De flesta resenärer väljer flygbussen som avgår från Nils Ericsson terminalen vid centralstationen, ett snabbt och prisvänligt alternativ. Biljetter köper du enkelt på nätet innan avresa alternativt vid någon av biljettautomaterna belägna vid samtliga busshållplatser. Om du har mycket packning och helst kör din egen bil, alternativt använder en billpoolstjänst som Sunfleet, tar bilfärden från centrala Göteborg till Landvetter ungefär 20 minuter. Självklart kan du även välja att förflytta dig med taxi och de flesta bolag erbjuder fasta priser till Landvetter.

Till Split

Splits främsta sevärdheter hittar du i stadens antika stadsdelar. Här finns bland annat Splits stolthet Diokletianus palats som restes år 305 e.Kr. på order av den romerska kejsaren vid samma namn. Palatset har genomgått ombyggnationer och ändrat form men aldrig övergivits. I närhet till palatset hittar du Riva, ett promenadstråk där restauranger, uteserveringar och butiker ligger tätt. Här hittar du även många mindre butiker med hantverk och lokala specialiteter som olivolja och ost. Efter lite sightseeing kan det vara skönt att svalka av sig vid någon av Splits många stränder; Marjanhalvön och stranden Bacvice är populära alternativ och ligger nära stadskärnan.

Till centrum

Kastela flygplats ligger cirka 20 kilometer utanför centrala Split och när ditt Göteborg Split flyg väl landat tar du dig enkelt in centrum. Du har en rad färdmedel att välja mellan. Bland annat finns det en direktbuss som avgår från flygplatsen och somtar dig till promenadstråket Riva. Denna buss har luftkonditionering och utgör nog det smidigaste alternativet. Det mest prisvänliga transportmedlet för dig med lätt packning är lokalbuss 37, som även denna avgår från flygplatsen. Eftersom att Kroatien är ett relativt billigt land så kan en taxifärd vara en god idé, i synnerhet om du har tung packning. Taxibilar hittar du vid ankomsthallen.

Andra spännande rutter

Fly fra Gøteborg til Split
Fly fra Gøteborg til Split
Lennot Göteborg - Split