Travellink finns nu i följande länder:

Flyg Göteborg-Split

Sista minuten-flyg från Göteborg till Split

Boka nu innan det är för sent

Göteborg Split
tis, 16 apr. GOT - SPU
ons, 17 apr. SPU - GOT
3547kr
Pris per resenär
Göteborg Split
lör, 11 maj GOT - SPU
877kr
Pris per resenär
Göteborg Split
sön, 21 apr. GOT - SPU
tors, 25 apr. SPU - GOT
2369kr
Pris per resenär
Göteborg Split
fre, 26 apr. GOT - SPU
sön, 28 apr. SPU - GOT
4450kr
Pris per resenär
Göteborg Split
ons, 01 maj GOT - SPU
sön, 05 maj SPU - GOT
4015kr
Pris per resenär
Göteborg Split
ons, 08 maj GOT - SPU
fre, 10 maj SPU - GOT
3972kr
Pris per resenär

Ruttinformation

Jämförelse av levnadskostnader

Tåg Lokal, enkel biljett
50% Tågen i Split är 50 % billigare än i Göteborg.
Göteborg 35kr
Split 16,9kr
Måltid Restaurang i mellanklassen
4% En måltid i Split är 4 % billigare än en måltid i Göteborg.
Göteborg 127,5kr
Split 122,71kr
Växlingskurs
1 SEK = 0.09 EUR
1 EUR = 11.64 SEK
Senast kontrollerad 12 april 2024
Avstånd: 1610 kms
Flygplatser Göteborg
Landvetter (GOT) Avstånd från centrum: 18 kms
Säve (GSE) Avstånd från centrum: 6 kms
Flygplatser Split
Split (SPU) Avstånd från centrum: 12 kms

Till och från flygplatserna

Flyg från Göteborg

Mycket har ändrats sedan Göteborg grundades för snart 400 år sedan och idag satsar staden på att bli en turistmagnet i världsklass. Turiststad till trots, för stadens invånare är en utlandsresa ofta på sin plats och då går avresan inte sällan från Landvetter flygplats. Om du är på jakt efter en solsemester kan du flyga billigt från Göteborg till Split med bland annat Norwegian, en kort resa på knappt 2 timmar och 30 minuter. Du kan också flyga med Lufthansa via München eller SAS med mellanlandning antingen på Arlanda i Stockholm eller Kastrup i Köpenhamn. På Landvetter använder samtliga flygbolag samma terminal så du hittar enkelt till din gate.

Till Göteborg flygplats

När avresedagen äntligen kommit och det är dags att du beger dig till ditt flyg från Göteborg till Split har du en rad färdmedel att välja mellan. De flesta resenärer väljer flygbussen som avgår från Nils Ericsson terminalen vid centralstationen, ett snabbt och prisvänligt alternativ. Biljetter köper du enkelt på nätet innan avresa alternativt vid någon av biljettautomaterna belägna vid samtliga busshållplatser. Om du har mycket packning och helst kör din egen bil, alternativt använder en billpoolstjänst som Sunfleet, tar bilfärden från centrala Göteborg till Landvetter ungefär 20 minuter. Självklart kan du även välja att förflytta dig med taxi och de flesta bolag erbjuder fasta priser till Landvetter.

Till Split

Splits främsta sevärdheter hittar du i stadens antika stadsdelar. Här finns bland annat Splits stolthet Diokletianus palats som restes år 305 e.Kr. på order av den romerska kejsaren vid samma namn. Palatset har genomgått ombyggnationer och ändrat form men aldrig övergivits. I närhet till palatset hittar du Riva, ett promenadstråk där restauranger, uteserveringar och butiker ligger tätt. Här hittar du även många mindre butiker med hantverk och lokala specialiteter som olivolja och ost. Efter lite sightseeing kan det vara skönt att svalka av sig vid någon av Splits många stränder; Marjanhalvön och stranden Bacvice är populära alternativ och ligger nära stadskärnan.

Till centrum

Kastela flygplats ligger cirka 20 kilometer utanför centrala Split och när ditt Göteborg Split flyg väl landat tar du dig enkelt in centrum. Du har en rad färdmedel att välja mellan. Bland annat finns det en direktbuss som avgår från flygplatsen och somtar dig till promenadstråket Riva. Denna buss har luftkonditionering och utgör nog det smidigaste alternativet. Det mest prisvänliga transportmedlet för dig med lätt packning är lokalbuss 37, som även denna avgår från flygplatsen. Eftersom att Kroatien är ett relativt billigt land så kan en taxifärd vara en god idé, i synnerhet om du har tung packning. Taxibilar hittar du vid ankomsthallen.