Denmark (DKK)
Finland (€)
Norway (NOK)

Flyg Göteborg-Florens

Varför boka hos Travellink?
 • Billiga flygresor med över 660 flygbolag
 • Jämför de billigaste erbjudandena
 • Flyg till Florens från 1846kr

Sista minuten till Florens

De bästa flygerbjudandena från alla Göteborg flygplatser.

Utresa fr, 22 jan Hemresa lö, 30 jan
GOT Göteborg
FLR Florens
tur & retur från 1 846kr
Utresa må, 15 feb Hemresa lö, 20 feb
GOT Göteborg
FLR Florens
tur & retur från 1 872kr
Ruttinformation
Få praktisk information om Göteborg och Florens inför din resa.
Jämförelse av levnadskostnader
Växlingskurs
1.00 SEK = 0.1 EUR
svensk krona euro
1 EUR = 10.18 SEK
Senast kontrollerad 18 januari 2021
Tåg
Lokal, enkel biljett
50%

Tågen i Florens är 50 % billigare än i Göteborg.

Göteborg
30kr
Florens
15,11kr
Måltid
Restaurang i mellanklassen
37%

I genomsnitt är en måltid 37 % dyrare i Florens än i Göteborg.

Göteborg
110kr
Florens
151,06kr
Taxi
Standardpriser dagtid från
29%

En taxiresa i Florens är 29 % billigare än i Göteborg.

Göteborg
51kr
Florens
36,25kr
Kaffe
Vanlig cappuccino
67%

En kopp kaffe i Florens är 67 % billigare än i Göteborg.

Göteborg
39,76kr
Florens
12,99kr
Flygplatser Göteborg
 • ( Landvetter (GOT)
  Avstånd från centrum: 18 kms
 • ( Säve (GSE)
  Avstånd från centrum: 6 kms
Flygplatser Florens
 • ( Galileo Galilei (PSA)
  Avstånd från centrum: 69 kms
 • ( Peretola (FLR)
  Avstånd från centrum: 6 kms
 • ( Guglielmo Marconi (BLQ)
  Avstånd från centrum: 85 kms
K Avstånd: 1552 kms

Till och från flygplatserna

Flyg från Göteborg

Trivsamma Göteborg med sina korta avstånd och charmiga atmosfär är en stad att upptäcka till fots eller på cykel. Stadens flygplats Landvetter ligger endast 15 kilometer öster om stadens centrala delar och härifrån avgår flera billiga flyg från Göteborg till Florens. Flygplatsen har bra service med valutaväxling, bankomat, fraktalternativ och förvaringsboxar. I väntan på din avresa finns det flera aktiviteter du kan roa dig med. Shoppa i taxfreebutiken, ta en drink på någon av barerna eller ät en god måltid på flygplatsens restauranger. För barn finns en trevlig lekplats att leka på inne i avgångshallen.

Till Göteborg flygplats

Flyg från Göteborg till Florens avgår från flygplatsens enda terminal vilket gör att det är lätt att hitta. Du tar dig enkelt till Landvetter från Göteborgs centralstation med flygbussarna som avgår varje kvart. Resan tar ungefär 20 minuter. Bor du utanför Göteborgs centrum så finns det även flera lokalbussar som stannar på flygplatsens hållplats. Om du åker med egen bil till Landvetter har du olika parkeringsalternativ i diverse prisklasser att välja mellan. Det finns även en särskild MC-parkering. Flygplatsen ligger på väg 40 och från Göteborg är det välskyltat längs med motorvägen så du riskerar inte att köra vilse.

Till Florens

Florens är utan tvekan Italiens främsta renässanspärla! Börja med ett besök till Florens katedral Duomo, som med sina röda kupol är stadens mest utmärkande landmärke. Med en kupol ritad av Brunelleschi, fresker av Vasari och arkitektur av di Cambio är domkyrkan ett praktexempel på italiensk renässans. En av världens främsta samlingar renässanskonst beskådar du på Galleria degli Uffizi där du kan beundra verk av bland andra Botticelli och Giotto. Under din vistelse i staden ska du naturligtvis också passa på att prova det florentinska köket med rustika specialiteter som panino lampredotto, en smörgås fylld med kokt kött och tillhörande sås. Bege dig till matmarknaden Mercato Centrale för att avnjuta de lokala delikatesserna i härlig miljö.

Till centrum

När du kommer från Göteborg till Florens med flyg landar du antingen på Florence Airport eller Pisa International Airport. Florence Airport ligger åtta kilometer nordväst om stadens centrum. Med flygbuss tar du dig in till centrala Florens på ungefär 20 minuter. Framför ankomsthallen finns även taxibilar väntandes om du inte hellre vill hyra en egen bil inne i terminalen. Pisa International Airport är den största flygplatsen i Toscana med nästan 5 miljoner passagerare per år. Flygplatsen ligger ungefär 80 kilometer väster om Florens. Ta snabbtåget PisaMover till Pisas järnvägsstation, vilket tar ungefär 5 minuter. Därifrån kan du sedan ta tåget till Florens med en resa på ungefär 50 minuter.

Andra spännande rutter