Travellink finns nu i följande länder:

Flyg Göteborg-Florens

Sista minuten-flyg från Göteborg till Florens

Boka nu innan det är för sent

Göteborg Florens
fre, 03 maj GOT - FLR
mån, 06 maj FLR - GOT
3029kr
Pris per resenär
Göteborg Florens
ons, 22 maj GOT - FLR
826kr
Pris per resenär
Göteborg Florens
mån, 13 maj GOT - FLR
fre, 17 maj FLR - GOT
2407kr
Pris per resenär
Göteborg Florens
tis, 23 apr. GOT - FLR
fre, 26 apr. FLR - GOT
2478kr
Pris per resenär
Göteborg Florens
mån, 29 apr. GOT - FLR
tors, 02 maj FLR - GOT
2611kr
Pris per resenär
Göteborg Florens
ons, 08 maj GOT - FLR
sön, 12 maj FLR - GOT
8005kr
Pris per resenär

Ruttinformation

Jämförelse av levnadskostnader

Tåg Lokal, enkel biljett
45% Tågen i Florens är 45 % billigare än i Göteborg.
Göteborg 36kr
Florens 19,71kr
Måltid Restaurang i mellanklassen
36% I genomsnitt är en måltid 36 % dyrare i Florens än i Göteborg.
Göteborg 127,5kr
Florens 173,87kr
Växlingskurs
1 SEK = 0.09 EUR
1 EUR = 11.62 SEK
Senast kontrollerad 20 april 2024
Avstånd: 1552 kms
Flygplatser Göteborg
Landvetter (GOT) Avstånd från centrum: 18 kms
Säve (GSE) Avstånd från centrum: 6 kms
Flygplatser Florens
Peretola (FLR) Avstånd från centrum: 6 kms
Guglielmo Marconi (BLQ) Avstånd från centrum: 85 kms
Galileo Galilei (PSA) Avstånd från centrum: 69 kms

Till och från flygplatserna

Flyg från Göteborg

Trivsamma Göteborg med sina korta avstånd och charmiga atmosfär är en stad att upptäcka till fots eller på cykel. Stadens flygplats Landvetter ligger endast 15 kilometer öster om stadens centrala delar och härifrån avgår flera billiga flyg från Göteborg till Florens. Flygplatsen har bra service med valutaväxling, bankomat, fraktalternativ och förvaringsboxar. I väntan på din avresa finns det flera aktiviteter du kan roa dig med. Shoppa i taxfreebutiken, ta en drink på någon av barerna eller ät en god måltid på flygplatsens restauranger. För barn finns en trevlig lekplats att leka på inne i avgångshallen.

Till Göteborg flygplats

Flyg från Göteborg till Florens avgår från flygplatsens enda terminal vilket gör att det är lätt att hitta. Du tar dig enkelt till Landvetter från Göteborgs centralstation med flygbussarna som avgår varje kvart. Resan tar ungefär 20 minuter. Bor du utanför Göteborgs centrum så finns det även flera lokalbussar som stannar på flygplatsens hållplats. Om du åker med egen bil till Landvetter har du olika parkeringsalternativ i diverse prisklasser att välja mellan. Det finns även en särskild MC-parkering. Flygplatsen ligger på väg 40 och från Göteborg är det välskyltat längs med motorvägen så du riskerar inte att köra vilse.

Till Florens

Florens är utan tvekan Italiens främsta renässanspärla! Börja med ett besök till Florens katedral Duomo, som med sina röda kupol är stadens mest utmärkande landmärke. Med en kupol ritad av Brunelleschi, fresker av Vasari och arkitektur av di Cambio är domkyrkan ett praktexempel på italiensk renässans. En av världens främsta samlingar renässanskonst beskådar du på Galleria degli Uffizi där du kan beundra verk av bland andra Botticelli och Giotto. Under din vistelse i staden ska du naturligtvis också passa på att prova det florentinska köket med rustika specialiteter som panino lampredotto, en smörgås fylld med kokt kött och tillhörande sås. Bege dig till matmarknaden Mercato Centrale för att avnjuta de lokala delikatesserna i härlig miljö.

Till centrum

När du kommer från Göteborg till Florens med flyg landar du antingen på Florence Airport eller Pisa International Airport. Florence Airport ligger åtta kilometer nordväst om stadens centrum. Med flygbuss tar du dig in till centrala Florens på ungefär 20 minuter. Framför ankomsthallen finns även taxibilar väntandes om du inte hellre vill hyra en egen bil inne i terminalen. Pisa International Airport är den största flygplatsen i Toscana med nästan 5 miljoner passagerare per år. Flygplatsen ligger ungefär 80 kilometer väster om Florens. Ta snabbtåget PisaMover till Pisas järnvägsstation, vilket tar ungefär 5 minuter. Därifrån kan du sedan ta tåget till Florens med en resa på ungefär 50 minuter.