Boka flyg hos Titan airways med Travellink

Varför boka hos Travellink?
Billiga flygresor med 450+ flygbolag
Vi kombinerar och jämför för att ge dig lägre biljettpriser
Vi har allt du behöver för din resa

Titan airways

Om Titan airways

Titan Airways är ett brittiskt charterflygbolag som har sin bas på London Stanstead Airport. Flygbolaget har en flotta på 11 flygplan som framför allt används för charterresor av diverse brittiska turoperatörer. Titan Airways flyg trafikerar därför linjer till flera semesterorter, främst inom Europa. Populära destinationer är Calvi på Korsika, Lourdes och Chambery i Frankrike, Turin i Italien, Dalaman i Turkiet, Preveza i Grekland och Banjul i Gambia.

Titan Airways är inte med i någon av de stora flygbolagsallianserna. Flygbolaget har inte heller några codeshare-avtal med andra bolag. Samarbeten är framför allt med turoperatörer och tredje parter. Via Travellinks hemsida kan du boka billiga flyg med Titan Airways till semesterorter kring Medelhavet liksom hitta billiga hotell.

Online-incheckning

Möjligheten att checka in via nätet erbjuds inte med Titan Airways. Se därför till att befinna dig på flygplatsen i god tid för att slippa stressa vid incheckningsdiskarna. Incheckningen öppnar tre timmar innan flyget avgår och passagerare ombeds befinna sig på flygplatsen minst två timmar innan avresa. För att kunna checka in måste namnet på biljetten matcha namnet i ditt pass. När du checkar in med hjälp av personalen blir du tilldelad en plats på planet, men om du har något särskilt önskemål angående sittplats kan du alltid fråga!

Vid incheckningsdisken lämnar du även de väskor du inte planerar ta med dig som handbagage. Se till att dessa väskor följer reglerna för incheckat bagage så att du slipper extra kostnader.

Regler för handbagage

Du tillåts medföra ett handbagage ombord på planet. Detta handbagage får som mest mäta 56 x 45 x 25 cm och får inte väga mer än 5 kg. Om du har med en laptopväska eller handväska måste dessa få plats i ditt handbagage då du enbart tillåts medföra ett kolli ombord.

Om du reser med barn får du ha med dig en barnvagn. Du tillåts inte medföra barnvagnen in i kabinen, men du kan använda den hela vägen fram till gaten där den checkas in utan kostnad. Tänk dock på att du ska be att få en bagagelapp till barnvagnen redan vid incheckningsdisken.

Regler för incheckat bagage

Hur mycket bagage du tillåts checka in beror på reglerna för den turoperatör som sköter resan, men vanligtvis får varje passagerare ta med sig ett bagage på 20 kg. Titan Airways tar inte ut någon avgift för övervikt, däremot kan din turoperatör ha en straffavgift för detta. Tänk på att ingen enskild väska får väga mer än 32 kg.

Om du har med dig sportutrustning, eller något annat ovanligt stort bagage, ska du kontakta flygbolaget innan din resa. Flygbolaget kan ge dig information gällande vilka regler som gäller och huruvida du tillåts checka in ditt bagage eller om det måste fraktas.

Flygbolagsinformation

  • Flygbolagsnamn: Titan Airways
  • IATA kod: ZT
  • Grundat år: 1988
  • Huvudkontor: London, Storbritannien
  • Hemsida: titan-airways.com

Hos Travellink hittar du resor med Titan Airways till Medelhavets bästa semesterorter!

Andra flygbolag

Erbjudanden på populäraste rutterna