Travellink finns nu i följande länder:

Boka flyg hos Icelandair med Travellink

Varför boka hos Travellink?
  • Billiga flygresor med 450+ flygbolag
  • Vi kombinerar och jämför för att ge dig lägre biljettpriser
  • Vi har allt du behöver för din resa

Bästa Icelandair-erbjudanden

Icelandair

Om Icelandair

Icelandair är Islands största flygbolag och har sin bas på Keflavik International Airport i Reykjavik. Flygbolaget ägs av Icelandair Group och har en flotta på 32 plan. Icelandair flyg trafikerar sträckor till 39 städer i 16 länder på båda sidorna av Atlanten. Flygbolagets unika läge, med bas mitt i Atlanten, möjliggör transatlantiska flygningar med ett stopp på ön. Föregående har positionerat flygbolaget som ett av de mest populära för långflygningar mellan kontinenterna. Populära destinationer är bland annat Toronto, Vancouver, Chicago, New York och Seattle i Nordamerika samt London, Stockholm, Barcelona och Amsterdam i Europa.

Icelandair är inte med i någon flygbolagsallians men har codeshare-avtal, och därmed delade flygningar, med bland annat Aeroflot, Alaska Airlines, Finnair, JetBlue och SAS.

Online-incheckning

För att spara tid på flygplatsen kan du checka in online innan du beger dig till flygplatsen. Online-incheckningen öppnar 36 timmar innan avgång om du reser mellan Europa och Canada och 24 timmar innan avgång om du reser till och från USA. För att checka in på nätet behöver du ange ditt namn och bokningsnummer. Du kan antingen skriva ut ditt boardingkort själv eller ladda ner det digitalt till din mobil. När du checkar in online kan du själv välja sittplats samt lägga till incheckade väskor.

Väl på flygplatsen kan du checka in dina väskor vid bag drop för att sedan bege dig direkt till säkerhetskontrollen där du visar upp pass och boardingkort.

Regler för handbagage

Hur mycket handbagage du får ha med dig ombord beror på din biljett. I economy class ingår en väska på 10 kg samt ett mindre personligt föremål, exempelvis en handväska eller laptopväska. I economy comfort och saga class tillåts du medföra två väskor på 10 kg samt ett personligt föremål. Handbagaget får som mest mäta 115 cm när du summerar dess längd, höjd och bredd. Om du reser med barn som har egna sittplatser gäller samma handbagageregler som för vuxna. Du får inte medföra extra handbagage för spädbarn som reser i ditt knä.

Om du har för mycket bagage när du går på planet får du checka in detta från gaten till en kostnad på ungefär 600 kronor. Förbokar du extra incheckat bagage via nätet sparar du ungefär 20 procent.

Regler för incheckat bagage

Hur mycket bagage du tillåts checka in beror på din biljettyp. I economy class kan du ha med dig en väska på 23 kg. I economy comfort ingår 2 väskor på 23 kg vardera och i saga class kan du ha med dig 2 väskor på 32 kg vardera. Varje enskild väska får inte mäta mer än 158 cm när du lägger ihop dess längd, höjd och bredd. Om du reser med barn tillåts du medföra en extra väska på 23 kg, dessutom får du checka in en barnstol och barnvagn utan extra kostnad. Även rullstolar och annat hjälpmedel som käpp och kryckor kan checkas in utan extra kostnad.

Sportutrustning som skidor eller golfklubbor kan checkas in till en kostnad på ungefär 400 kronor. Planerar du medföra surfbrädor och ännu större utrustningar, som kanoter, tillkommer en avgift på ungefär 1 200 kronor.

Flygbolagsinformation

  • Flygbolagsnamn: Icelandair
  • IATA kod: FI
  • Grundat år: 1937
  • Huvudkontor: Reykjavik, Island
  • Hemsida: icelandair.com

Boka billiga flyg med Icelandair hos Travellink för smidiga transatlantiska resor med mellanlandning på Island.