Travellink finns nu i följande länder:

Flyg Köpenhamn-New York

-
-
-
-

Sista minuten-flyg från Köpenhamn till New York

Boka nu innan det är för sent

Köpenhamn New York
tors, 01 aug. CPH - SWF
mån, 05 aug. SWF - CPH
5714kr
Pris per resenär
Köpenhamn New York
fre, 23 aug. CPH - SWF
2752kr
Pris per resenär
Köpenhamn New York
sön, 11 aug. CPH - SWF
fre, 16 aug. SWF - CPH
3917kr
Pris per resenär
Köpenhamn New York
mån, 22 juli CPH - JFK
fre, 26 juli JFK - CPH
6921kr
Pris per resenär
Köpenhamn New York
lör, 27 juli CPH - JFK
mån, 29 juli JFK - CPH
5349kr
Pris per resenär
Köpenhamn New York
tis, 06 aug. CPH - SWF
sön, 11 aug. SWF - CPH
5253kr
Pris per resenär

Ruttinformation

Jämförelse av levnadskostnader

Tåg Lokal, enkel biljett
7% Tågen i New York är 7 % billigare än i Köpenhamn.
Köpenhamn 37,4kr
New York 34,65kr
Måltid Restaurang i mellanklassen
20% En måltid i New York är 20 % billigare än en måltid i Köpenhamn.
Köpenhamn 233,76kr
New York 186,56kr
Växlingskurs
1 SEK = 0.1 USD
1 USD = 10.54 SEK
Senast kontrollerad 18 juli 2024
Avstånd: 6182 kms
Flygplatser Köpenhamn
Kastrup (CPH) Avstånd från centrum: 8 kms
Malmo (MMA) Avstånd från centrum: 32 kms
Roskilde (RKE) Avstånd från centrum: 1 kms
Flygplatser New York
John F Kennedy Intl Airport (JFK) Avstånd från centrum: 23 kms
Newark International Airport (EWR) Avstånd från centrum: 18 kms
La Guardia (LGA) Avstånd från centrum: 8 kms
Stewart (SWF) Avstånd från centrum: 83 kms
East 34St Landing (NES) Avstånd från centrum: 4 kms
Westchester County Airport (HPN) Avstånd från centrum: 41 kms

Till och från flygplatserna

Flyg från Köpenhamn

Köpenhamn är en stad med mycket charm och här är det ingen konst att trivas. Ibland vill man dock komma iväg på semester, och då är det ju passande att en av Europas större flygplatser är belägen här. Från Kastrup, som ligger några mil utanför stadens centrala delar, kan du enkelt flyga direkt från Köpenhamn till New York med flygbolag som SAS och Norwegian. Alternativt kan du resa med KLM, Lufthansa och Brussels Airlines, som erbjuder snabba förbindelser till världens metropol. Kastrup är en stor flygplats med tre terminaler och här hittar du taxfreebutiker liksom flera restauranger och barer.

Till Köpenhamn flygplats

Sedan år 2000 är Köpenhamn och Malmö sammankopplade via Öresundsbron vilket har lett till stora omarbetningar av trafiken. Den största förändringen är kanske att Köpenhamn fått en tunnelbana med vilken du smidigt kan ta dig ut till Kastrup flygplats. Väljer du att resa med tunnelbanan är det M2-linjen som gäller. Reser du från Sverige kan du kliva ombord på tåget som trafikerar sträckan mellan Malmö och Köpenhamn och som stannar till vid Kastrup. Även många långfärdsbussar som rullar från Sverige till Köpenhamn stannar vid flygplatsen. Om du haft turen att hitta ett billigt flyg från Köpenhamn till New York kan färdsträckan från Sverige till Kastrup vara väl värt besväret.

Till New York

New York är en av världens allra mest levande städer och här beskådar du vad som sker när världens kulturer möts på en och samma plats. För konstentusiasten är ett par timmar på MOMA, Guggenheim och The Met högt upp på att-göra-listan. Och för dig som reser till staden för att utforska det senaste inom den gastronomiska världen finns det gott om alternativ. Här hittar du allt från eleganta Michelinkrogar till hipp street food. Om det istället är musik och teater som lockar ska du bege dig till Broadway där du kan uppleva allt från pompösa teaterföreställningar framförda av skådespelareliten till egenfinansierade uppsättningar.

Till centrum

När du reser från Köpenhamn till New York med flyg landar du på en av stadens tre flygplatser så se till att dubbelkolla din biljett. Flygplatsen John F. Kennedy och La Guardia flygplats ligger båda i Queens. Härifrån kan du kliva ombord på tunnelbanan som tar dig in till centrum. Detta är dock inget bra alternativ för dig som reser med otympligt bagage, och om så är fallet kan istället en klassisk yellow cab vara rätt val. Newark flygplats ligger lite längre utanför stadens centrala delar, i New Jersey, men härifrån erbjuds bra förbindelser i form av bland annat flygbuss. Om du väljer att resa med flygbussen är du inne vid Grand Central Station på ungefär en timme.