Travellink finns nu i följande länder:

Flyg Göteborg-New York

Sista minuten-flyg från Göteborg till New York

Boka nu innan det är för sent

Göteborg New York
sön, 02 juni GOT - JFK
tors, 06 juni JFK - GOT
6194kr
Pris per resenär
Göteborg New York
mån, 17 juni GOT - SWF
2944kr
Pris per resenär
Göteborg New York
ons, 12 juni GOT - JFK
sön, 16 juni JFK - GOT
4442kr
Pris per resenär
Göteborg New York
tors, 30 maj GOT - JFK
lör, 01 juni JFK - GOT
11183kr
Pris per resenär
Göteborg New York
fre, 07 juni GOT - LGA
tis, 11 juni LGA - GOT
4464kr
Pris per resenär
Göteborg New York
mån, 17 juni GOT - SWF
fre, 21 juni SWF - GOT
6064kr
Pris per resenär

Ruttinformation

Jämförelse av levnadskostnader

Tåg Lokal, enkel biljett
3% Tågen i New York är 3 % billigare än i Göteborg.
Göteborg 36kr
New York 34,83kr
Måltid Restaurang i mellanklassen
24% I genomsnitt är en måltid 24 % dyrare i New York än i Göteborg.
Göteborg 130kr
New York 160,75kr
Växlingskurs
1 SEK = 0.1 USD
1 USD = 10.74 SEK
Senast kontrollerad 22 maj 2024
Avstånd: 6063 kms
Flygplatser Göteborg
Landvetter (GOT) Avstånd från centrum: 18 kms
Säve (GSE) Avstånd från centrum: 6 kms
Flygplatser New York
John F Kennedy Intl Airport (JFK) Avstånd från centrum: 23 kms
Newark International Airport (EWR) Avstånd från centrum: 18 kms
Stewart (SWF) Avstånd från centrum: 83 kms
La Guardia (LGA) Avstånd från centrum: 8 kms
East 34St Landing (NES) Avstånd från centrum: 4 kms
Westchester County Airport (HPN) Avstånd från centrum: 41 kms

Till och från flygplatserna

Flyg från Göteborg

Med ett operahus utformat som ett fartyg och beläget vid hamnen förstår man att Göteborg är en stad med stark maritim historia. Numer är fartygen mest avsedda för lasttransporter och det är istället med flyg som vi beger oss ut i världen. Från Landvetter flygplats kan du resa med direktflyg till över 100 olika destinationer. Eftersom de flesta stora flygbolag liksom många lågprisbolag, däribland Norwegian, flyger från Landvetter går det ofta att hitta billiga flyg mellan Göteborg och New York. Se bara till att du har ditt inresetillstånd i ordning innan din avresa så är processen smidig.

Till Göteborg flygplats

Innan du kan luta sig tillbaka i flygstolen måste du givetvis först ta dig till flygplatsen. Lyckligtvis är detta en enkel och smidig process då Landvetter endast ligger 25 km utanför stadens centrala delar och det finns färdalternativ för alla plånböcker. Det populäraste och dessutom billigaste alternativet är flygbussen. Ombord har du gott om plats för dina resväskor liksom tillgång till gratis WiFi. Flygbussen avgår från Nils Ericsson terminalen vid centralstationen ungefär var 15:e minut dagtid. För resenären som föredrar att åka direkt från dörr till terminal är taxi ett bra alternativ och de allra flesta bolag erbjuder fast pris till flygplatsen. Från centrala Göteborg till flygplatsen tar resan drygt 20–30 minuter.

Till New York

"The Big Apple", som staden ibland kallas, är en världsmetropol som alla bör besöka. Du flyger enkelt mellan Göteborg och New York till ett bra pris då det finns ett stort utbud av flygbolag som trafikerar denna sträcka. I New York får du uppleva den underbara kollision som sker när folk från världens alla hörn samlas på en och samma plats. Är du en foodie har du ett hav av hippa gastronomiupplevelser att utforska. För konstentusiasten finns The Met, MOMA och Guggenheim – tre av världens absolut främsta konstmuseer. Och för den som vill festa är detta en stad som aldrig sover. Här hittar du nattklubbar och barer för precis allas smak och tycke.

Till centrum

Innan du kliver ombord på ditt Göteborg New York flyg bör du kontrollera vilken flygplats du kommer att landa på, det finns nämligen tre stycken: John F. Kennedy, La Guardia och Newark flygplats. JFK och La Guardia ligger båda i Queens. Har du mycket bagage kanske du vill ta en klassisk gul taxi, men kom ihåg att du endast kan betala med kontanter. Tunnelbanan avgår även från båda flygplatserna och är betydligt billigare och därför ett bra alternativ om du har lätt packning. Newark flygplats är belägen lite längre utanför staden i New Jersey, men det finns bra flygbussförbindelser som tar dig direkt till Grand Central på strax under en timme.