Flyg Hotell Flyg + Hotell Hyrbil
Travellink finns nu i följande länder:

Boka flyg hos airBaltic med Travellink

Varför boka hos Travellink?
  • Billiga flygresor med 450+ flygbolag
  • Vi kombinerar och jämför för att ge dig lägre biljettpriser
  • Vi har allt du behöver för din resa

Bästa airBaltic-erbjudanden

Köpenhamn - Riga
retur från 2 494kr
Göteborg - Riga
retur från 2 295kr
Köpenhamn - Tallinn
retur från 3 292kr
Riga - Köpenhamn
retur från 2 847kr
Köpenhamn - Tbilisi
retur från 4 159kr
Göteborg - Berlin
retur från 2 743kr
Visa mer

airBaltic

Om airBaltic

Lettlands nationella flygbolag, airBaltic, har sin bas på Rigas flygplats Riga International Airport. Med en flotta på 30 plan trafikerar airBaltic flyg sträckor till 68 olika destinationer i Europa. Förutom sin huvudbas i Riga finns även sekundära baser i Tallinn och Vilnius och från baserna avgår populära rutter till Europas metropoler Barcelona, Berlin, Rom och Paris.

Bolaget airBaltic är inte med i någon flygbolagsallians men har codeshare-avtal med flera bolag, framför allt inom Star Alliance. Dessa är bland annat Aeroflot, Air France, Austrian Airlines och LOT Polish Airlines. Flygbolaget har dessutom band till SAS som tidigare ägde nära hälften av airBaltic. Bolaget flyger därför ofta till SAS baser, inklusive Köpenhamn, Stockholm och Oslo, samt delar lounger och viss service med SAS.

Online-incheckning

Spara tid på flygplatsen genom airBaltics online-incheckning. För att checka in på nätet behöver du ange din bokningsreferens eller ditt biljettnummer samt ditt namn. Online-incheckningen är öppen från och med 5 dagar innan avgång och stänger 30 minuter innan flyget avgår. Du kan antingen checka in via hemsidan eller mobilen.

Du skriver själv ut ditt boardingkort alternativt laddar du ner det till mobilen i form av en QR-kod som enkelt kan skannas vid ombordstigning. Om du redan checkat in online kan du även skriva ut boardingkortet på flygplatsen utan extra kostnad. Väljer du att checka in på flygplatsen tillkommer en avgift på ungefär 300 kronor.

Regler för handbagage

Alla resenärer får ha med sig handbagage ombord på planet men hur mycket handbagage just du får medföra beror på din biljettyp. Med en basic- eller premium biljett får du medföra ett handbagage ombord och i business class får du ha med dig två väskor. Väskorna får som mest mäta 55 x 40 x 20 cm. Väskorna får inte väga mer än 8 kg styck. I tillägg till detta kan du även ha med dig en handväska eller laptopväska ombord, men dessa får inte mäta mer än 30 x 40 x 10 cm. Om du reser med barn kan du även ta med en hopfällbar barnvagn.

Om ditt handbagage är förs stort får du inte ta med det ombord på planet utan måste checka in det från gaten till en kostnad på ungefär 600 kronor.

Regler för incheckat bagage

Hur mycket bagage du tillåts checka in för din flygning beror på din biljettyp. Med en basic biljett ingår inte något bagage men du kan köpa till en incheckad väska för ungefär 200 kronor. Med en premium biljett ingår en incheckad väska på 20 kg och med en business biljett får du medföra 2 väskor med en totalvikt på 40 kg. Varje enskild väska får som mest mäta 100 x 50 x 80 cm. Om du reser med barn kan du ta med dig en extra väska på 10 kg.

Om du reser med specialbagage, som sportutrustning, är det billigast att köpa bagageutrymme online för ungefär 300 kronor. Väljer du att köpa till extra bagageutrymme på flygplatsen stiger kostnaden till cirka 600 kronor. Om din väska är för tung tillkommer en avgift på ungefär 500 kronor, men kom ihåg att den incheckade kollin får väga högst 32 kg.

Flygbolagsinformation

  • Flygbolagsnamn: airBaltic
  • IATA kod: BT
  • Grundat år: 1995
  • Huvudkontor: Riga, Lettland
  • Hemsida: airbaltic.com

Med billiga airBaltic flyg kan du upptäcka Europas storstäder och metropoler.