Travellink finns nu i följande länder:

Flyg Göteborg-Frankfurt

Sista minuten-flyg från Göteborg till Frankfurt

Boka nu innan det är för sent

Göteborg Frankfurt
tis, 23 apr. GOT - FRA
tors, 25 apr. FRA - GOT
2600kr
Pris per resenär
Göteborg Frankfurt
tors, 09 maj GOT - FRA
806kr
Pris per resenär
Göteborg Frankfurt
fre, 03 maj GOT - FRA
mån, 06 maj FRA - GOT
989kr
Pris per resenär
Göteborg Frankfurt
mån, 29 apr. GOT - FRA
tors, 02 maj FRA - GOT
2071kr
Pris per resenär
Göteborg Frankfurt
tors, 09 maj GOT - FRA
sön, 12 maj FRA - GOT
2375kr
Pris per resenär
Göteborg Frankfurt
mån, 13 maj GOT - FRA
tors, 16 maj FRA - GOT
3036kr
Pris per resenär

Ruttinformation

Jämförelse av levnadskostnader

Tåg Lokal, enkel biljett
9% Tågen är 9 % dyrare i Frankfurt än i Göteborg.
Göteborg 36kr
Frankfurt 39,41kr
Måltid Restaurang i mellanklassen
64% I genomsnitt är en måltid 64 % dyrare i Frankfurt än i Göteborg.
Göteborg 127,5kr
Frankfurt 208,65kr
Växlingskurs
1 SEK = 0.09 EUR
1 EUR = 11.62 SEK
Senast kontrollerad 15 april 2024
Avstånd: 873 kms
Flygplatser Göteborg
Landvetter (GOT) Avstånd från centrum: 18 kms
Säve (GSE) Avstånd från centrum: 6 kms
Flygplatser Frankfurt
Frankfurt International (FRA) Avstånd från centrum: 12 kms
Hahn Airport (HHN) Avstånd från centrum: 103 kms

Till och från flygplatserna

Flyg från Göteborg

Med sin nöjespark Liseberg, många gröna oaser mitt i stan liksom riktigt bra shopping och ett pulserande uteliv är Göteborg en stad som erbjuder något för alla smaker. Det går direktflyg från Göteborg till Frankfurt så du kan enkelt ta en weekendresa dit. Du flyger från Landvetter, numera Göteborgs enda flygplats. Detta innebär att även lågprisflygbolagen använder Landvetter så du kan ofta hitta många billiga flyg mellan Göteborg och Frankfurt. Över 5 miljoner passagerare reser via flygplatsen varje år. Eftersom Landvetter renoverades 2014 kan du se fram emot en modern flygplats med trevliga restauranger, kaféer och självklart gratis WiFi.

Till Göteborg flygplats

I stora drag har du två sätt att ta dig till Landvetter flygplats från centrala Göteborg: med bil eller buss. Med bil tar resan ungefär 20 minuter då flygplatsen ligger knappt 25 km utanför city. Välj mellan taxi eller egen bil. Väljer du att köra själv hittar du garanterat en ledig parkeringsplats då det finns så många som 8 000 i direkt anslutning till flygplatsen. För dig som är medlem i en bilpoolstjänst, som Sunfleet eller DriveNow, finns det gratis parkering på flygplatsen. Det billigaste sättet att ta sig till Landvetter är dock med flygbussen som avgår från centralstationen flera gånger varje timme. Om trafiken flyter på tar bussresan ut till flygplatsen cirka 30 minuter.

Till Frankfurt

Frankfurt, som även kallas för Frankfurt-am-Main då floden Main flyter genom staden, utgör Tysklands ekonomiska hjärta. Här finner du Tysklands finansiella distrikt med många viktiga landmärken, däribland Tysklands riksbank Bundesbank. Stadssiluetten består av moderna skyskrapor vilket medfört att Frankfurt skämtsamt kallats för Mainhattan. Ett bra sätt att lära känna staden är under en båttur längs floden Main. Sedan finns även Äppelvinsexpressen, en traditionell spårvagn som tar dig runt till flera stadsdelar och som därmed utgör ett utmärkt alternativ för den som är sugen på sightseeing. På den södra sidan av Main hittar du det som i folkmun kallas för museibanken, här ligger nämligen ett stort antal museer och andra sevärdheter belägna.

Till centrum

Trots att Frankfurt är en av Europas största flygplatser tar du dig efter en kort flygresa från Göteborg till Frankfurt enkelt ut genom flygplatsen och in till city. Det enklaste sättet att ta sig från och till flygplatsen är med pendeltåget S-Bahn. Hoppa på linje S8 eller S9 som avgår från terminal 1 och på knappt 12 minuter är du framme vid Frankfurt Hauptbahnhof, stadens centralstation. Har du mycket bagage eller helt enkelt vill komma direkt till din slutdestination så är även taxi ett bra alternativ. Flygplatsen ligger cirka 12 km utanför centrum så räkna med at taxifärden tar mellan 20-30 minuter.