Behöver du hjälp?

Ring för bra erbjudanden: 0851 992 348

Flyg Göteborg-Frankfurt

Varför boka hos Travellink?
 • Billiga flygresor med över 660 flygbolag
 • Jämför de billigaste erbjudandena
 • Flyg till Frankfurt från 1577kr

Sista minuten till Frankfurt

De bästa flygerbjudandena från alla Göteborg flygplatser.

Utresa fr, 6 03 2020 Hemresa sö, 8 03 2020
GOT Göteborg
FRA Frankfurt
tur & retur från 1576kr
Utresa må, 16 03 2020 Hemresa to, 19 03 2020
GOT Göteborg
FRA Frankfurt
tur & retur från 2068kr
Ruttinformation
Få praktisk information om Göteborg och Frankfurt inför din resa.
Jämförelse av levnadskostnader
Växlingskurs
1.00 SEK = 0.1 EUR
svensk krona euro
1 EUR = 10.59 SEK
Senast kontrollerad 19 februari 2020
Tåg
Lokal, enkel biljett
3%

Tågen är 3 % dyrare i Frankfurt än i Göteborg.

Göteborg
28kr
Frankfurt
28,91kr
Måltid
Restaurang i mellanklassen
4%

En måltid i Frankfurt är 4 % billigare än en måltid i Göteborg.

Göteborg
110kr
Frankfurt
105,11kr
Taxi
Standardpriser dagtid från
28%

En taxiresa i Frankfurt är 28 % billigare än i Göteborg.

Göteborg
51kr
Frankfurt
36,79kr
Kaffe
Vanlig cappuccino
20%

En kopp kaffe i Frankfurt är 20 % billigare än i Göteborg.

Göteborg
37,95kr
Frankfurt
30kr
( Flygplatser Göteborg
 • ? Landvetter (GOT)
  Avstånd från centrum: 18 kms
 • ? Säve (GSE)
  Avstånd från centrum: 6 kms
) Flygplatser Frankfurt
 • ? Frankfurt International (FRA)
  Avstånd från centrum: 12 kms
 • ? Hahn Airport (HHN)
  Avstånd från centrum: 103 kms
L Avstånd: 873 kms

Till och från flygplatserna

Flyg från Göteborg

Med sin nöjespark Liseberg, många gröna oaser mitt i stan liksom riktigt bra shopping och ett pulserande uteliv är Göteborg en stad som erbjuder något för alla smaker. Det går direktflyg från Göteborg till Frankfurt så du kan enkelt ta en weekendresa dit. Du flyger från Landvetter, numera Göteborgs enda flygplats. Detta innebär att även lågprisflygbolagen använder Landvetter så du kan ofta hitta många billiga flyg mellan Göteborg och Frankfurt. Över 5 miljoner passagerare reser via flygplatsen varje år. Eftersom Landvetter renoverades 2014 kan du se fram emot en modern flygplats med trevliga restauranger, kaféer och självklart gratis WiFi.

Till Göteborg flygplats

I stora drag har du två sätt att ta dig till Landvetter flygplats från centrala Göteborg: med bil eller buss. Med bil tar resan ungefär 20 minuter då flygplatsen ligger knappt 25 km utanför city. Välj mellan taxi eller egen bil. Väljer du att köra själv hittar du garanterat en ledig parkeringsplats då det finns så många som 8 000 i direkt anslutning till flygplatsen. För dig som är medlem i en bilpoolstjänst, som Sunfleet eller DriveNow, finns det gratis parkering på flygplatsen. Det billigaste sättet att ta sig till Landvetter är dock med flygbussen som avgår från centralstationen flera gånger varje timme. Om trafiken flyter på tar bussresan ut till flygplatsen cirka 30 minuter.

Till Frankfurt

Frankfurt, som även kallas för Frankfurt-am-Main då floden Main flyter genom staden, utgör Tysklands ekonomiska hjärta. Här finner du Tysklands finansiella distrikt med många viktiga landmärken, däribland Tysklands riksbank Bundesbank. Stadssiluetten består av moderna skyskrapor vilket medfört att Frankfurt skämtsamt kallats för Mainhattan. Ett bra sätt att lära känna staden är under en båttur längs floden Main. Sedan finns även Äppelvinsexpressen, en traditionell spårvagn som tar dig runt till flera stadsdelar och som därmed utgör ett utmärkt alternativ för den som är sugen på sightseeing. På den södra sidan av Main hittar du det som i folkmun kallas för museibanken, här ligger nämligen ett stort antal museer och andra sevärdheter belägna.

Till centrum

Trots att Frankfurt är en av Europas största flygplatser tar du dig efter en kort flygresa från Göteborg till Frankfurt enkelt ut genom flygplatsen och in till city. Det enklaste sättet att ta sig från och till flygplatsen är med pendeltåget S-Bahn. Hoppa på linje S8 eller S9 som avgår från terminal 1 och på knappt 12 minuter är du framme vid Frankfurt Hauptbahnhof, stadens centralstation. Har du mycket bagage eller helt enkelt vill komma direkt till din slutdestination så är även taxi ett bra alternativ. Flygplatsen ligger cirka 12 km utanför centrum så räkna med at taxifärden tar mellan 20-30 minuter.

Andra spännande rutter