Murcia

Murcia

Staden Murcia, som har arabiskt ursprung, ligger i det bördiga odlingslandskapet vid floden Segura på en slätt omgärdad av bergskedjor. Mitt i den äldsta stadsdelen reser sig katedralen och dess torn, en av stadens symboler.

Två hav längs samma kustlinje – Mar Menor och Medelhavet. Mäktiga klippor, himmelska stränder med kritvit sand, livliga småbåtshamnar och vikar med vild natur och kristallklart vatten, mer än 3 000 soltimmar per år och ett milt klimat – även på vintern – med en lägsta medeltemperatur på 19 ºC.

 • Sol och bad

  300 soldagar om året och en kustlinje på 25 mil.

  En av Murcias främsta turistattraktioner är kusten, Costa Cálida. En långsträckt kust med många stränder där du kan ägna dig åt ett brett utbud av vattensporter: segling, vindsurfing, kajakpaddling, vattenskidåkning, dykning med mera. Havsbottnen i Águilas och Mazarrón tillhör landets finaste. Det klara vattnet gör det möjligt att utforska havets flora och fauna. Det händer också ofta att man hittar vrakdelar på havsbottnen.

  Boka flyg till Murcia » Boka flyg + hotell till Murcia »

 • Långsemester

  Murciaregionen är ett idealiskt alternativ för den som vill resa bort under den skandinaviska vintern. Möjligheten att njuta av ett lugnt och hälsosamt liv i vackra omgivningar med utmärkta väderförhållanden gör Murcia till den idealiska platsen att vara pensionär på.

  Boka flyg till Murcia » Boka flyg + hotell till Murcia »

 • Golf

  Vad sägs om en golfsemester? Om det lockar dig ska du komma till Murcia. Tack vare det milda vädret kan du spela golf här nästan året runt.

  Boka flyg till Murcia » Boka flyg + hotell till Murcia »

 • Hälsa

  Ta hand om insidan och utsidan: kom till Mar Menor och upptäck de välgörande egenskaperna hos leran här, som varit kända i århundraden. Du är välkommen året runt till detta fantastiska, naturliga hälsocenter. Det underbara klimatet och det stora utbudet av fritidsaktiviteter bidrar till att du får en avkopplande och vitaliserande vistelse under alla tider på året.

  Boka flyg till Murcia » Boka flyg + hotell till Murcia »

 • Kultur

  Murcia har ett stort utbud av museer och utställningar. Katedralens museum sticker ut med sin spektakulära processionsmonstrans från Toledo, och på Salzillomuseet finns en underbar samling processionsskulpturer av en av 1700-talets främsta skulptörer, Francisco Salzillo.

  Historiska städer som Caravaca de la Cruz och Lorca ligger i närheten. Staden Lorca lockar med sina många byggnader från barocken – församlingskyrkor, kloster, stenhus med vapensköldar på fasaden och palats. Kapitelkyrkan San Patricio och Lorcas slott är kulturminnesmärkta. Cartagena är också en intressant stad för turister, som där kan besöka museet för undervattensarkeologi.

  Boka flyg till Murcia » Boka flyg + hotell till Murcia »

 • Gastronomi och vinturism

  I centrum för Murcias kokkonst står de utsökta frukterna och grönsakerna från regionens konstbevattnade odlingar. De typiska maträtterna är gjorda på dessa råvaror, som pisto huertano (frästa grönsaker – paprika, lök och tomat), stuvning på kikärtor och mangold samt zarangollo (äggröra med zucchini och lök). Till maten kan vi välja något av Murcias DOC-viner: Bullas, Yecla och Jumilla.

  Boka flyg till Murcia » Boka flyg + hotell till Murcia »