Kenya

Kenya

Inget annat land på jorden kan erbjuda besökarna så mycket att se och göra. Inom gränsen av Kenya hittar du savanner, tidlösa kulturer som är oförändrade genom den moderna världen, orörda stränder och korallrev, ekvatoriala skogar, mäktiga snötäckta berg och oändliga möjligheter för äventyr, upptäckter, avkoppling, mer än du någonsin kan förvänta dig.
Kenya ligger precis vid ekvatorn på östra kusten av Afrika. Kenya är ett medelstort land i Afrika och täcker en yta på ca 586.000 kvadratmeter, varav 10.700 kvadratmeter täcks av vatten som till största delen är sjöarna Victoria och Turkana. Klimatet är varmt och fuktigt vid kusten, svalt och fuktigt i centrala höglandet, varmt och torrt i norr och öster. Över större delen av landet är nederbörden kraftigt säsongsbunden, även om dess mönster, tidpunkt och omfattning varierar från plats till plats och från år till år. Nederbörden har sina toppar i november och april.

Ta sig runt i Kenya

Kenya har ett omfattande inrikesnätverk för resor med gott om alternativ som passar alla resenärers behov. Vare sig du letar efter hastighet, komfort, sightseeing så hittar du alltid något som passar dig när du reser runt i Kenya. Läs mer här »

Kenya Safari Styles - Upplev en annorlunda safari varje dag

Kenya erbjuder resenären ett enastående utbud av alternativ. Den otroliga mångfald av landskap, kulturer och djur innebär oändliga möjligheter. I Kenya är det mycket lätt att planera och förbereda för en safari som är lika individuell som du är, och som uppfyller dina egna personliga behov och intressen. Om du planerar en resa till Kenya rekommenderar vi att du tar del av informationen på www.magicalkenya.com för att utforska Kenya i förväg, och bestämmer vart du vill åka, vad du vill se och vad du vill göra.
Läs mer på Magical Kenya om alla typer av safari som erbjuds »

Sol och stränder
 • Mombasas sydkust - Kusten söder om Mombasa är ett tropiskt paradis med vita sandstränder där det turkosa vattnet i Indiska oceanen möter det vackra korallrevet.
  Läs mer om Mombasa här »
 • Malindi och Watamu - Den lilla staden Malindi är centrum av idylliska tropiska stränder som erbjuder besökarna ett brett utbud av semesteranläggningar i världsklass. Längre söderut hittar du den sömniga byn Watamu beläget vid breda och vita stränder.Läs mer om Malindi och Watamu här »
 • Mombasas nordkust - Kusten norr om Mombasa är en värld av spännande historia och vacker natur. Kusten är kantad med orörda palmträd och stränder, med ett lugnt inbjudande vatten från Indiska oceanen. Läs mer om Mombasas nordkust här »
 • Ön Lamu - Lamu är en plats som ingen annan. En fridfull tropisk ö där livet levs med en egen avslappnande rytm med en mystisk historia som avspeglar sig i de slingrande gatorna i medeltida Stone Town. Läs mer om Lamu här »
Nationalparker
 • Maasai Mara - Sydvästra Kenya är själva hjärtat av Maasai Mara reservatet som anses vara Afrikas största viltreservat. Läs mer om Maasai Mara här »
 • Amboseli - Amboseli är känt för sina elefantpopulationer och stora hjordar. Amboseli är landet av jättar! Läs mer om Amboseli här »
 • Tsavo öst och väst - De stora slätterna av Tsavo korsas av Nairobi-Mombasa järnvägen. Denna historiska järnväg var år 1899 skådeplatsen för en av Afrikas största äventyrsberättelser och legenden om Maneater av Tsavo. Läs mer om Tsavo här »
 • Laikipia - Denna spektakulära region anses vara porten till Kenyas norra viltliv. Laikipias är vilt och glest befolkat och mycket av Laikipias land är täckt av privatägda rancher.
  Läs mer om Laikipia här »
 • Samburu, Shaba & Buffalo Springs - Hela regionen av Samburu är en plats av hisnande och magisk skönhet. En plats där visionen om en djup röd solnedgång ger det perfekta slutet på en dag av safari. Läs mer om Sambururegionen här »Följ Magical Kenya på