Katalonien

Katalonien

Sol och strand för alla smaker

Katalonien har 580 kilometer kustremsa och massor med sol och stränder som kommer att ge er en oförglömlig semester. Det finns inte några kokospalmer eller hula hula-dansare, men vi har palmer och cirka trehundrafemtio vikar och stränder som väntar på er. Katalonien har dessutom ett fantastiskt klimat, all service ni kan tänkas behöva och allt detta finns mindre än två timmars flygresa bort.

Letar ni efter en vacker undanskymd svåråtkomlig vik så att ni får vara i fred? Vi vet var dessa vikar finns! Vill ni ta era barn till en lång strand med fin sand och grunt vatten, med service på plats så att era barn kan leka tryggt, samtidigt som ni njuter av solen i hängmattan? Vi vet var dessa stränder finns! Vill ni besöka en charmig fiskeby som också har en strand där ni ta ett uppfriskande bad? Den finns här och den väntar på er...

Ni kan välja mellan Costa Brava, Costa Barcelona, Costa Daurada och Terres de l’Ebre. Vi har stränder för alla smaker… stränder med stenar och stränder med sand, svåråtkomliga stränder eller långa sandstränder som ligger tvärs över gatan, stränder i staden eller på landsbygden. Valet är ert.

Katalonien har perfekta förhållanden för olika vattensporter. På semesteranläggningarna längs kusten finns ett brett utbud av vattenaktiviteter som segling, vattenskidåkning, surfing, vindsurfing, dykning och kanot. Vi kan också hjälpa er om ni letar efter boende, restauranger eller kulturaktiviteter. Och kommer ni med båt kan vi också hjälpa er.

Ni kommer inte att ha tråkigt på den katalanska kusten – det garanterar vi! Vi har allt ni behöver för att ni ska få en fantastisk semester vid havet.

Familjesemester

Katalonien öppnar sina dörrar för alla familjer som vill tillbringa några oförglömliga dagar med sol och hav. Vi vet att semestern är till för att samla krafter och koppla av – glömma allt där hemma, och bara njuta av livet. Det är därför som vi har allt klart för er!

I Katalonien finns det 15 resmål (varav 14 ligger vid stranden) som det katalanska turistrådet har certifierat som särskilt lämpliga för familjer. Vad innebär detta? Det innebär att boendet, restaurangerna och fritidsaktiviteterna är anpassade för de små i familjen – så att hela familjer kan njuta av semestern. Dessa resmål finns i Costa Brava, Costa de Barcelona, Costa Daurada och i Valls d'Aneu. Era barn kan njuta av säkra stränder med grunt vatten. Om de blir uttråkade av att leka i havet, kan de gå till barnklubbarna eller strandbiblioteken. Om ni tröttnar på havet kan ni åka till äventyrsparker som Port Aventura eller lära er segla, surfa eller paddla kajak.

 

Era barn kommer att älska de särskilda barnmenyerna och på eftermiddagarna kan ni åka på cykeläventyr, rida på hästar eller promenera längs havet.

Det kommer alltid att finnas tid för familjeutflykter till charmiga byar, kajakpaddling till svåråtkomliga vikar eller varför inte ta en segelbåt med genomskinligt skrov, så att ni kan utforska havsbotten tillsammans.

Res lätt! Vi har skötbord, barnstolar, barnsängar m.m. – allt som ni behöver för era små barn. Och om ni behöver ladda batterierna lite extra och gå ut en kväll själva, kan ni lämna barnen på hotellet så tar vi hand om dem. Då får ni möjlighet att riktigt njuta av en romantisk skaldjursmåltid vid havet.

Vi vet vad er familj behöver och våra boenden, restauranger och fritidsaktiviteter är utformade speciellt för er. Varför inte besöka oss?

Semester på havet eller på floden

Tycker ni om havet? Mindre än två timmar bort finns en hel kustremsa till ert förfogande – från klipporna i norr vid Cap de Creus till Terres de l’Ebre i söder.

Om ni gillar vattensporter (snorkling, paddelsurfing, vattenskidor, flugfiske, kitesurfing ...), då är semesteranläggningarna platsen för er. De ligger längs kusten och erbjuder alla former av vattenaktiviteter, oavsett om ni är experter och bara behöver hyra utrustningen, eller ni vill ta lektioner. Och om ni vill hitta ett charmigt hotell, en restaurang som serverar god fisk tillsammans med ett lokalt vitt vin, eller en kulturutflykt i närområdet, så kan vi hjälpa er.

Föredrar ni sötvatten så kan ni ge er av inåt landet för att utforska floder, sjöar och dammar. Vill ni testa hydrospeeding nerför forsen? Eller föredrar ni att ro längs kanalen som användes under OS i Barcelona? I Katalonien finns allt detta och mycket mer.

Vill ni besöka fiskebyarna? Anmäl er till en kryssning och besök vikar som nästan är omöjliga att ta sig till landvägen och åk i de glasbottnade båtarna så kan ni studera havsbotten. Det är en fantastisk upplevelse!

Ni kan också ta kajaken och se hur fiskarna fiskar ute på öppna havet, fiska med kastspö eller ta kanoten till någon holme...

Vi ser fram emot att se er ombord.