Denmark (DKK)
Finland (€)
Norway (NOK)

Boka flyg hos Adria Airways med Travellink

��
Q
Varför boka hos Travellink?
Billiga flygresor med 450+ flygbolag
Vi kombinerar och jämför för att ge dig lägre biljettpriser
Vi har allt du behöver för din resa

Adria Airways

Om Adria Airways

Adria Airways är Sloveniens största flygbolag och har sin bas på flygplatsen i Ljubljana varifrån de flesta rutter avgår. Bolaget har även sekundära baser i Pristina och Tirana, men främst för charterresor. Med sin flotta på 13 plan trafikerar Adria Airways flyg sträckor till 24 destinationer. Populära destinationer är bland annat Hurghada och Sharm el-Sheikh i Egypten.

Adria Airways är med i flygbolagsalliansen Star Alliance och har varit i partnerskap med Lufthansa sedan 1996. Detta innebär bland annat att du kan använda bonuspoäng från andra bolag för att delbetala biljetter med Adria Airways. Flygbolaget delar flygningar under så kallade codeshare-avtal med bland annat Aeroflot, KLM och SAS. Förutom huvudkontoret i Slovenien finns internationella kontor på flygplatserna i Bryssel, Moskva, Frankfurt och Zurich.

Online-incheckning

För att spara tid under din resa kan du skippa köerna på flygplatsen och checka in redan innan du åker hemifrån. Online-incheckningen öppnar 24 timmar innan avfärd och är öppen fram till 1 timme innan avresa. När du checkar in på nätet kan du själv välja sittplats på planet och du kan även lägga till väskor att checka in. Du behöver antingen skriva ut ditt boardingkort själv eller spara det digitalt på din smartphone.

För avresa från vissa destinationer, bland annat Amsterdam och Paris, är online-incheckning inte möjlig utan du måste checka in på flygplatsen. Tänk på att ha med dig ditt bokningsnummer samt legitimation.

Regler för handbagage

När du flyger med Adria Airways ingår det alltid ett handbagage för din resa. Detta handbagage får som mest väga 8 kg och får inte mäta mer än 55 x 40 x 23 cm. Undantaget är om du reser i business class då du kan ha med dig två handbagage. I tillägg till handbagaget får du medföra en handväska eller laptopväska.

Om du reser med ett barn under två år kan du utan extra kostnad ta med dig en hopfällbar barnvagn ombord. Om ditt bagage inte följer angivna regler kan du behöva checka in bagaget från gaten vilket är dyrare än att i förväg köpa till en extra incheckad väska.

Regler för incheckat bagage

Hur mycket incheckat bagage du får ha med dig beror på din biljett. Om du har köpt en basic biljett ingår inte något incheckat bagage utan du får själv köpa till detta vid behov. Med en classic- eller flexible biljett ingår ett incheckat bagage på max 23 kg. Om du reser i business class kan du däremot ha med dig en väska på 32 kg. Väskorna du checkar in får max mäta 158 cm när du summer längd, höjd och bredd.

Om din väska är större än 158 cm, men max 185 cm, får du betala en avgift på ungefär 1 500 kronor. För att medföra specialbagage, som sportutrustning, köper du till ett extra bagage i storleken small, medium eller large beroende på hur stor din utrustning är.

Flygbolagsinformation

  • Flygbolagsnamn: Adria Airways
  • IATA kod: JP
  • Grundat år: 1961
  • Huvudkontor: Cerklje na Gorenjskem, Slovenien
  • Hemsida: adria.si

Boka billiga flyg med Adria Airways hos Travellink för att uppleva Sloveniens semesterorter!

Andra flygbolag

Adria Airways fly
Adria Airways lennot
Adria Airways flyreiser