Behöver du hjälp?

Ring för bra erbjudanden: 0851 992 348

Boka flyg hos Eritrean Airlines med Travellink

Varför boka hos Travellink?
Billiga flygresor med 450+ flygbolag
Vi kombinerar och jämför för att ge dig lägre biljettpriser
Vi har allt du behöver för din resa

Eritrean Airlines

Om Eritrean Airlines

Eritrean Airlines är Eritreas nationella flygbolag och har sin bas på Asmara International Airport i Asmara. Flygbolaget grundades 1991 och Eritrean Airlines flyg trafikerar i dag sträckor till destinationer i Afrika och Mellanöstern. Populära rutter går från basen i Asmara till bland annat Cairo i Egypten, Khartoum i Sudan, Jeddah i Saudi Arabien och Dubai i Förenade Arabemiraten.

Flygbolaget är inte med i någon av de stora flygbolagsallianserna. Flygbolaget har tidigare haft codeshare-avtal med bland annat Alitalia för resor till Rom och Olympic Enter Air för resor till Port Sudan. Boka billiga flyg med Eritrean Airlines hos Travellink för resor inom Eritrea samt till storstäder i Afrika och Mellanöstern. Hos Travellink kan du även hitta hotell och paketpriser för din resa.

Online-incheckning

När du flyger med Eritrean Airlines behöver du checka in på flygplatsen då möjligheten att checka in via nätet inte erbjuds. När du checkar in på flygplatsen ska du se till att vara ute i god tid då det kan vara köer till incheckningsdiskarna. Vid incheckningen visar du upp ditt pass och ditt bokningsnummer för flygresan och får då ditt boardingkort och tilldelade sittplats på flygplanet. Du checkar även in dina väskor i samband med detta och får då en bagagetag med ett spårningsnummer.

Efter incheckningen beger du dig vidare till säkerhetskontrollen där du visar upp ditt pass och ditt boardingkort för att passera vidare till gaten.

Regler för handbagage

Det finns inte några angivna uppgifter angående hur mycket handbagage du tillåts ha med dig under din flygresa, utan detta är något som varierar beroende på slutdestination och biljettklass. Generellt sätt gäller att alla resenärer kan ha med sig ett handbagage ombord på planet så länge detta får plats under sätet framför dig eller i förvaringen ovanför din flygstol.

Tänk på att följa de handbagageregler som anges när du köper din biljett. Om ditt handbagage strider mot reglerna kan du behöva checka in väskan från gaten, vilket medför högre kostnader än om du förbokar en extra incheckad väska.

Regler för incheckat bagage

Hur mycket incheckat bagage du tillåts ha med dig under din flygresa beror även detta på slutdestination och biljettklass. När du köpt din biljett ska du därför kontrollera reglerna för incheckat bagage för att vara säker på vad du kan ta med dig. Om du reser med barn får du vanligtvis checka in barnvagnar och tillbehör som barnstolar utan extra kostnad, men kontrollera detta när du köpt biljetten.

Om du reser med en funktionsnedsättning och behöver hjälp vid ombordstigning på planet ska du föranmäla detta till flygbolaget så att personalen kan bestå med bästa möjliga service.

Flygbolagsinformation

  • Flygbolagsnamn: Eritrean Airlines
  • IATA kod: B8
  • Grundat år: 1991
  • Huvudkontor: Asmara, Eritrea
  • Hemsida: eritrean.aero

Boka flyg med Eritrean Airlines för att resa bekvämt mellan Eritrea och Mellanöstern.

Andra flygbolag

Erbjudanden på populäraste rutterna