Travellink finns nu i följande länder:

Boka flyg hos Royal Air Maroc med Travellink

Varför boka hos Travellink?
  • Billiga flygresor med 450+ flygbolag
  • Vi kombinerar och jämför för att ge dig lägre biljettpriser
  • Vi har allt du behöver för din resa
clock icon

Bästa Royal Air Maroc-erbjudanden

Boka nu innan det är för sent.

Köpenhamn Banjul
12 okt CPH - BJL
24 okt BJL - CPH
40964kr
Pris per resenär
Istanbul Marrakech
11 okt IST - RAK
18 okt RAK - IST
6543kr
Pris per resenär

Bästa Royal Air Maroc-erbjudanden

Boka nu innan det är för sent.

BJL
12 okt - 24 okt
Köpenhamn Banjul
kr40964
Pris per resenär
RAK
11 okt - 18 okt
Istanbul Marrakech
kr6543
Pris per resenär

Royal Air Maroc

Om Royal Air Maroc

Royal Air Maroc är Marockos nationella flygbolag och även landets största. Flygbolaget grundades 1943 genom en sammanslagning av de två flygbolagen Compagnie Chérifienne de'l Air och Compagnie Chérifienne de Transports Aériens Air Maroc. Royal Air Marocs huvudkontor är i dag beläget på flygplatsen i Casablanca, medan flygbolagets bas finns på Mohammed V International Airport. För resenärer som reser vidare till andra destinationer i Afrika är det ofta smidigt att mellanlanda på flygbolagets bas i Casablanca.

Flygbolagets flotta består av 55 flygplan som flyger till inrikes destinationer i Marocko liksom till internationella destinationer i Afrika, Europa, Asien och Amerika. Royal Air Maroc har så kallade codeshare-avtal med bland annat Turkish Airlines, Brussels Airlines och Aeroflot. Detta innebär att flygbolagen delar vissa sträckor med varandra. Hos Travellink hittar du billiga flyg med Royal Air Maroc.

Online-incheckning

Möjligheten att checka in online erbjuds för merparten av flygbolagets linjer och öppnar 48 timmar före avgång. För att kunna checka in på nätet behöver du uppge det namn du angav i samband med bokningen av din flygbiljett, samt ett boknings- eller biljettnummer. Du rekommenderas att skriva ut ditt boardingkort på egen hand, så se till att ha tillgång till en skrivare. Om du inte har möjlighet att själv skriva ut boardingkortet behöver du köa till incheckningsdisken på flygplatsen.

När du checkar in via nätet har du möjlighet att själv välja sittplats på flygplanet. Du sparar även tid på flygplatsen då du inte behöver stå i kö till incheckning utan kan bege dig direkt till bagageavlämningen eller säkerhetskontrollen. Om du behöver köpa till en extra incheckad väska på flygplatsen kan du göra detta vid incheckningsdisken.

Regler för handbagage

När du flyger med Royal Air Maroc får du ha med dig ett handbagage ombord på planet. Detta handbagage får väga max 10 kg och får som mest mäta 115 cm (summan av längd x höjd x bredd) och måste få plats i förvaringen ovanför sätet eller under stolen framför dig.

Förutom handbagage får du ha med dig en liten personlig väska, exempelvis en handväska eller laptopväska. Tänk på att om ditt handbagage är tyngre eller större än vad som tillåts kan du tvingas checka in detta i sista minuten, vilket ofta medför en högre avgift. Det är därför bättre att i förväg boka en extra väska att checka in. Om du reser med barn får du medföra en hopfällbar barnvagn utan extra kostnad.

Regler för incheckat bagage

Hur mycket bagage du får medföra ombord på flygplanet beror på vilken biljett du inhandlat liksom mellan vilka destinationer du reser. För resor mellan Europa och Marocko får du medföra ett incheckat bagage när du reser i economy class och två om du reser i business class. Bagaget får väga max 23 kg och får som mest mäta 158 cm (summan av längd x höjd x bredd).

Om din väska väger för mycket får du betala extra på flygplatsen. Om du reser med tung packning kan det därför vara en god idé att i förväg boka en extra incheckad väska. På så vis undviker du höga kostnader i sista minuten. Om du reser med barn får du ta med dig barnvagn utan extra kostnad. Om barnvagnen inte får plats i kabinen checkas den in utan extra kostnad. För specialbagage, som sportutrustning, betalar du ungefär 500 kronor per väska.

Flygbolagsinformation

  • Flygbolagsnamn: Royal Air Maroc
  • IATA kod: AT
  • Grundat år: 1943
  • Huvudkontor: Casablanca, Marocko
  • Hemsida: royalairmaroc.com

Boka en härlig semester till Marocko med ett Royal Air Maroc flyg hos Travellink!