Billiga flyg Korsika

Det är inte utan anledning som fransmännen kallar Korsika Île de Beauté, den vackra ön. Till och med Napoleon Bonaparte ska en gång ha sagt att "allt på Korsika är bättre och skönare än någon annanstans". Den skiftande naturen ger Korsika många ansikten: västkustens badvikar och klippor, östkustens sandstränder och inlandets snöklädda bergskedjor. Ja, Korsika är förmodligen Medelhavets vackraste ö.

De två största städerna på Korsika är Ajaccio och Bastia. I Bastia leder alla gator till hamnen, oavsett om du flanerar på de nya boulevarderna eller i den gamla stadens gränder. I Ajaccio kan du besöka huset där familjen Bonaparte bodde och se rummet där Napoleon föddes. Det går inte att ta miste på att Napoleon föddes i Ajaccio: gator bär hans namn, han har ett eget museum och hans staty står i centrum.

Lite lugnare blir det om man reser till Bonifacio, en liten stad på öns sydspets. Stadens läge är något utöver det vanliga, belägen på kalkklippor 100 meter över havet. Förutom en huvudgata som är någorlunda rak består staden av ett charmigt virrvarr av smågränder. För att komma till den äldsta stadsdelen, La Haute Ville, får du klättra uppför branta trappor och gå över en vindbro.

En populär aktivitet under resor till Korsika är dykning. Vattnet är ovanligt klart och det finns ett rikt djurliv. Har du tur kan du få se delfiner och valar! Längs kusten finns dessutom en hel del intressanta vrak som väntar på att utforskas. Rekommenderade ställen för dykning är Ajaccio, Bonifacio, Porto och Port Vecchio.