www.germany.travel

www.germany.travel

Julshopping & weekendresor ”Made in Germany”

Tyska julmarknader är världsberömda och har redan fått sina efterföljare i länder som Storbritannien, Italien och USA. Där serveras både "Gluhwein", "Wurster con Crauti" och "Pretzels” - "German Christmas Markets" och ”all in” är det som gäller. Men vad är bättre än originalet?

I Tyskland finns 2 500 julmarknader – nedan presenterar vi ett urval av de bästa. I kombination med låga priser på restauranger och hotell och ett enormt produktsortiment har du alla ingredienser för en lyckad julshoppingweekend.

Hippa Hamburg

Julmarknad

Vackrast är den historiska julmarknaden vid Rathausmarkt. Mest iögonfallande är julmarknaden Santa Pauli på Reeperbahn som dagligen lockar med livemusik och änglar!

Hamburgs julparad, som är en sorts karnevalståg, äger rum under de fyra adventslördagarna från den 11 november till den 23 december. 71 restauranger i innerstaden bjuder på speciella menyer under mottot "Hamburg ganz(s) weihnachtlich" (Hamburg 100% juligt).

Förutom julmarknaderna lönar det sig att gå på en inköpsrunda genom de festligt utsmyckade passagerna och gatorna kring rådhuset och Jungfernstieg. Här finns allt från designerplagg till tokiga julklappsidéer och teknik.

Vi rekommenderar även ett besök på Chocoversum, ett chokladmuseum i Hamburg som drivs av chokladmärket Hachez och som även erbjuder individuellt utformade grupperbjudanden.

Boka flyg till Hamburg »
Boka flyg + hotell till Hamburg »

Vi tipsar:

Enklast är det att ta sig till Hamburg direkt med Germanwings med avgångar fler gånger i veckan från Arlanda.

Med Hamburgs WelcomeCard åker du gratis med kollektivtrafiken och får många rabatter på inträden och dyl. Det kan köpas via Ticmate

Läs mer om Hamburg här »

Hamburg

Traditionsrika München i regnbågens färger

München

München är en inte bara Tysklands främsta fotbollsklubb Bayern Münchens hemvist.

Den bayerska delstatshuvudstaden kan stoltsera med fler än 25 julmarknader och räknar man även in omgivande byar hamnar man på hela 130 marknader. Den mest älskade är Christkindlmarkt vid Marienplatz med sin underbara atmosfär. Den 2:a och 4:e adventssöndagen arrangeras årligen spektaklet ”Krampus-Lauf”. En annan höjdpunkt är den homosexuella julmarknaden i Glockenbachkvarteret.

Förutom det fantastiska ölet och maten kan München erbjuda ett enormt kulturutbud. Münchenmuseernas ”långa natt” äger i år rum den 18 oktober och är ett stående inslag i resekalendern för kulturintresserade. I höst arrangeras dessutom utställningen ”Georg Baselitz – då, däremellan och nu“. Den pågår i Konstens Hus till den 1 februari 2015.

Visste du förresten att det var under de olympiska sommarspelen 1972 i München som den svenske kungen lärde känna Silvia? Olympiaparken med sin tälttakkonstruktion är ännu i dag en arkitektonisk höjdpunkt och spelplats för både musik- och sportevenemang.

Boka flyg till München »
Boka flyg + hotell till München »

Vi tipsar:

Flyg till München med Lufthansa som just nu har kampanjpriser.

Münchens CityTourCard ger 70 rabatterbjudanden och gratis färd med lokaltrafiken. Kan köpas på plats på turistinformationen.

Vill du frossa med kompisgänget i ett ”juligt” München” - boka en guidad provsmakningstur för grupper på julmarknaden eller en nostalgisk tur med en julpyntad spårvagn med guide (fråga efter ChristkindlTram).

www.munchenbiljetter.se

Läs mer om vintererbjudanden i München här »

München

Mysiga Niedersachsen bortom storstadsvimlet

Niedersachsen

Regionen Niedersachsen ligger sydväst om Hamburg. Här bara måste man besöka de historiska borgarna och slotten liksom de mysiga städerna Celle (ca 30 minuter med bil från Hannover), Goslar (drygt en timme från Hannover) och Lüneburg (ca 30 minuter från Hamburg). Deras underbara julmarknader får man inte missa om man gillar romantik.

Delstatshuvudstaden Hannover erbjuder tre stora julmarknader i innerstaden. Missa inte den ”finska julbyn” vid Marktkirche.

Inte långt från Hannover ligger Designer Outlets Soltau och Wolfsburg med oslagbara priser och ett jättelikt urval.

Missa inte ett besök på härliga Bückeburg, där fursteparet zu Schaumburg-Lippe har öppnat sitt juldekorerade slott för besökare ca 50 min från Hannover.

Motorfantaster måste besöka Volkswagens egen temapark Autostadt i Wolfsburg där man till slutet av december kan besöka vintermarknaden och de färgglada isshowerna (drygt 1 timme från Hannover).

Boka flyg till Niedersachsen (Hannover) »
Boka flyg + hotell till Niedersachsen (Hannover) »

Vi tipsar:

Till Niedersachsen flyger du direkt med Germanwings via Hamburg, fortsätt med tåg eller bil.

Hannover WelcomeCard ger gratis resor med allmänna färdmedel och andra rabatter. Kan köpas på plats på turistinformationen.

Boka via Ticmate »

Läs mer om resmålet Niedersachsen här »

Niedersachsen

Düsseldorf – Julshopping på Tysklands mest glamorösa shoppingstråk

Düsseldorf

Julmarknaderna i Düsseldorfs historiska innerstad äger i år rum den 20 november tom 23 december och lockar med olika teman. Missa inte ett besök på ”Engelchenmarkt” eller på hantverkarmarknaden framför rådhuset. Marknaderna är öppna dagligen från förmiddag till sent på kvällen och utgör en pittoresk kontrast till den eleganta modestaden Düsseldorf.

Düsseldorf är ett av Tysklands shoppingparadis. Längs den eleganta Königsallee kallad ”Kö“ finns en mängd exklusiva modeaffärer som sedan förra året utvidgats med Köbogen. Det är namnet till ytterligare ett lyxigt shoppingcenter med en försäljningsyta på 19000 kvadratmeter. Här kan man handla moderiktiga märken som Porsche Design, Joop, Laurèl och Rockberries.

Boka flyg till Düsseldorf »
Boka flyg + hotell till Düsseldorf »

Vi tipsar:

Flyg direkt till låga priser med Germanwings från Stockholm och Göteborg, med flera veckoavgångar.

Boka förmånliga hotellpaket och Düsseldorfkortet WelcomeCard med attraktiva rabatter och gratis tillgång till den offentliga lokaltrafiken. Kan köpas på plats på turistinformationen.

Boka en julig upptäcktsresa med guide under rubriken ”Advent, advent” genom Düsseldorfs innerstad som även kallas för världens längsta bardisk.

Boka via Ticmate »

Läs mer »

Niedersachsen

”Holy Shit” i Berlin

Berlin

Advent skall firas i Berlin. 60 julmarknader med olika teman gör Berlinbesöket till ett riktigt äventyr. Här finns romantiska och traditionella julmarknader som den på Gendarmenmarkt. Dessutom designmässor som julshoppingloungen ”Holy Shit Shopping“ den 6:e och 7:e december och julmarknader på takterrassen med panoramautsikt – the choice is yours.

Under adventstiden har många affärer söndagsöppet. Bland shoppinghöjdpunkterna finns KaDeWe, som är kontinentaleuropas största varuhus, Tysklands första Concept Mall BIKINI i närheten av Kurfürstendamm och det helt nya köpcentret LP12 Mall of Berlin i närheten av Potsdamer Platz.

Nyårsfirandet vid Brandenburger Tor är det största nyårs-open-air-partyt i världen där omkring en miljon människor hälsar det nya året välkommet med ett sprakande fyrverkeri.

Boka flyg till Berlin »
Boka flyg + hotell till Berlin »

Vi tipsar:

Berlins WelcomeCard bjuder på 200 attraktiva rabatter och gratis resor med lokaltrafiken. Kan bokas via www.berlinbiljetter.se

Läs mer om Berlin här »

Berlin

Germanwings - nytt på flygfronten

Julmarknad

Germanwings har sedan 2014 tagit över många sträckor efter Lufthansa. Med Lufthansagruppens framgångsrika lågprisbolag flyger du ett flertal gånger i veckan från Stockholm till de tyska metropolerna Köln, Hamburg och Düsseldorf. Även från Göteborg till Düsseldorf finns flera veckoavgångar.

Germanwings BASIC-tariff erbjuder några av marknadens lägsta priser och berättigar till miles. Bagage, catering och andra extratjänster kan du boka till. SMART-tariffen erbjuder förutom det som ingår i BASIC även ett kolli på upp till 23 kg, val av sittplats och snacks med dryck på planet.

Vi tipsar:

Just nu har Germanwings extra förmånliga priser.

Boka nu med Germanwings »

Kolla in fler julupplevelser här »

Tysklands turistbyrå