Malaysia

Malaysialätt att älska

Malaysia — en pulserande smältdegel av folkslag och religioner där malaysier, indianer, kineser och många andra etniska grupper lever tillsammans i fred och harmoni. Vår multikulturalism har gjort Malaysia till ett gastronomiskt paradis och ett hem för hundratals färgrika festivaler. Inte undra på att vi älskar att fira och umgås. Malaysier är avslappnade, varma och vänliga

Geografiskt är Malaysia nästan lika varierande som sin kultur. 11 stater och 2 federala territorier (Kuala Lumpur och Putrajaya) utgör Västmalaysia, som separeras av Sydkinesiska havet från Östmalaysia, som innehåller 2 stater (Sabah och Sarawak på ön Borneo) och ett tredje federalt territorium, ön Labuan

En av Malaysias höjdpunkter är dess extrema kontraster, vilket ytterligare understryker mångfalden. Höga skyskrapor som reser sig över trähus byggda på pålar och femstjärniga hotell med uråldriga rev som närmaste granne.

Klippiga berg som sträcker sig dramatiskt mot himlen och regnskogstäckta sluttningar som sveper ned mot flodslätter med myllrande djurliv. Svala höglandsområden som rullar ned mot varma och sandiga stränder och fuktiga mangroveskogar.

Malaysia — för den perfekta semestern.

 • Malaysias bästa stränder

  Alla älskar vackra stränder och i Malaysia finns några av de vackraste i världen.

  Med nästan 900 öar och hela 5 000 km kustlinje längs den malaysiska halvöns båda sidor och utmed Sarawak och Sabah finns semestermål för alla smaker och plånböcker.

  Malaysia ligger mellan Thailand och Filippinerna strax norr om ekvatorn, med Singapore och Indonesien i söder. Läget gör det till en internationell knutpunkt och en av världens bästa platser för dykning och snorkling och strandliv, med ett attraktivt tropiskt klimat och en fantastisk marin mångfald.

  Vissa stränder är fulla av liv och rörelse och andra är helt öde – förutom djurlivet i vattnet och på land. Vare sig du är ute efter elegant lyx eller oförstörd natur är allt tillgängligt med Malaysias moderna och prisvärda flygtrafik, till och med de mest avlägsna stränderna. De moderna och välutrustade städerna med många skilda kulturer och den varma och välkomnande lokalbefolkningen gör Malaysia till ett enkelt och säkert resmål för alla nationaliteter.

  Så sparka av dig skorna, känn sanden mellan tårna och njut av Malaysias bästa stränder!

  Boka flyg till Kota Kinabalu » Boka flyg + hotell till Kota Kinabalu »

 • Taman Negara National Park

  Taman Negara, tidigare King Georg V National Park, är Malaysias första och äldsta officiella nationalpark. Den invigdes 1938 av Kelantans sultaner Pahang och Terengganu (under kung George V:s silverjubileum) med målet att skydda och bevara landets inhemska naturliv. Parken fick det nya namnet Taman Negara när landet blev självständigt 1957.

  De mest populära aktiviteterna i Taman Negara är flodkryssningar och djungeltrekking. Missa inte trädtoppsvandringen, där du får en fantastisk inblick i livet i regnskogens trädkronor. Ett annat bra sätt att se djurlivet är från observationsgömslen. Enkla hyddor högt ovan marken där gästerna kan övernatta och få möjlighet att studera djuren i deras naturliga miljö. Det finns även möjlighet till grottforskning, med båt eller till fots.

  Regnskogen i Taman Negara uppskattas vara 130 miljoner år gammal, och är en av världens äldsta regnskogar. Naturens enorma överflöd och stora mångfald gör detta till ett av världens rikaste och mest komplexa ekosystemen.

  Boka flyg till Kuala Lumpur » Boka flyg + hotell till Kuala Lumpur »

 • Cameron Highlands

  I Cameron Highlands, Malaysias största höglandssemesterort, finns massor att se och göra. Upplev den avslappnade och behagliga atmosfären här – promenera genom förtjusande små byar, besök fjärilsodlingar, jordgubbsodlingar, biodlingar och vidsträckta teplantager, eller avnjut en smakfull måltid på något av de charmanta värdshusen i Tudorstil. Vädret häruppe kan knappast bli bättre. Ett par dagars vila från den tryckande hettan i lågländerna kommer ge dig ny energi.

  I Cameron Highlands är det också populärt att dricka te och äta scones. Denna väldigt brittiska tradition härrör från tiden när brittiska kolonialtjänstemän tog sin tillflykt från hettan i lågländerna till dessa svala, kuperade områden. Fågelskådning och trekking är också populära aktiviteter här.

  Cameron Highlands ligger 1 500 meter över havet och består av en rad små städer, bland annat Ringlet, Tanah Rata, Brinchang, Tringkap, Kuala Terla och Kampung Raja. Det är dessutom enkelt att ta sig dit. Cameron Highlands ligger mindre än en timme bort från den nord-sydliga huvudvägen, en behaglig och smidig resa på 3,5 timmar från Kuala Lumpur.

  Boka flyg till Cameron Highlands » Boka flyg + hotell till Cameron Highlands »

 • Kuala Lumpur

  Petronas Twin Towers

  451,9 meter över gatunivån reser sig denna världskända byggnad som för närvarande är världens högsta tvillingtorn och femte högsta skyskrapa. Även bron som länkar samman de två tornen är världens högsta tvåvåningsbro. Den fungerar också som en fantastisk utsiktsplats. 88-våningsbyggnaden har en fasad i glas och stål och interiören är traditionellt inspirerad – vilket återspeglar både Malaysias moderna utveckling och hur man bevarar den nationella identiteten.

  BBKLCC – shoppa loss

  Kuala Lumpur har utsetts till en av världens fyra bästa shoppingstäder av CNNGo, och är rena paradiset för en shoppare. Till exempel finns tre av världens 10 största gallerior i Kuala Lumpur, och på reorna som pågår året om kan du göra fantastiska fynd.

  Särskilt BBKLCC-stråket från Bukit Bintang till Kuala Lumpurs citykärna kommer att överväldiga dig med sitt utbud av modebutiker, mat och underhållning. Förlora dig i det enorma utbudet av inhemska och internationella varumärken i de nio märkesgalleriorna i området. Shoppingdistriktet är sammanknutet med gångbanor och effektiva nätverk med kollektivtrafik.

  Jalan Alor

  Mitt i hjärtat av Kuala Lumpur ligger Jalan Alor, en av Malaysias mest populära matmarknader. Under dagen är det ganska stillsamt, men när solen går ned förvandlas gatan till en livlig marknad. Gatuförsäljarna tänder under sina wokar och hungriga kunder börjar samlas och sätter sig i de tillfälligt uppställda borden och stolarna vid vägkanten.

  Festa loss på lokala favoriter som char kuey teow, grillade kycklingvingar eller fisk, satay, chilikrabbor, assam laksa med mera.

  Om det är säsong ska du passa på att prova lokala frukter som durian, mangostan och rambutan från frukthallarna på gatan.

  Boka flyg till Kuala Lumpur » Boka flyg + hotell till Kuala Lumpur »

 • Sipadan

  Sipadan rankas som en av världens bästa platser för dykning, och har en rent hisnande, magisk undervattensmiljö. Den oceaniska ön ligger mitt i världens rikaste marina miljö och är omgiven av flera fängslande dykområden som Hanging Garden, Barracuda Point och Turtle Cavern. Ett av de mest spännande ställena (och inget för de nervsvaga) är Drop Off, där vattendjupet plötsligt faller från knähögt till 600 meter rakt ned.

  Boka flyg till Kota Kinabalu » Boka flyg + hotell till Kota Kinabalu »