Katalonienturism

Katalonienturism

Kom till Katalonien och Barcelona!

I Barcelona trivs Gaudi och hans Sagrada Familia med stadens medeltida arkitektur blandade med den modernaste konsten, ofta nästan i samma kvarter. Också utanför Barcelona hittar du intressant konst t ex Dali-museet i Figueres, vid Costa Brava, eller en hel stad från romartiden, Tarraco, söder om stan.

I Katalonien hittar du fina barnvänliga stränder i vackert landskap: prova Costa Brava, Costa Daurada och Costa Barcelona.

I Katalonien kan du njuta av det uppmärksammade lokala köket. Det har på senare år blivit vida känt, tack vare restauranger som El Bulli och El Celler de Can Rosa. I Penedés, Priorat och Lleida kan du utforska mysiga vingårdar och låta din gom kittlas av lite cava och lokala viner. Kolla in möjligheterna med välutvecklade vinrutter.

Mer information:

Catalunya Turistbyrån

Catalunya

Port Aventura

Den Romerska Festivalen

Katalonien, resmål för den perfekta familjeresan

Tänk stränder i vackert landskap, ett mästerligt kök, ett varierat kulturliv, bra hotell, spännande aktiviteter för barn…

Föreställ dig själv medan dina barn har kul i barnklubben vid stranden och badar i rena och säkra vatten och underhålls av hotellets entertainers och du bara vilar eller njuter av en underbar kväll...

Det är fördelen med att välja en Destino de Turismo Familiar de Catalunya (Kataloniens Familjeresmål). DTF är certifikatet som Katalanska turistbyrån ger till kommuner som erbjuder barnvänliga alternativ för hela familjen, varierad tillgång till avkoppling och nöje, och kvalité och omväxling i strandutbudet.


På DTF-platser hittar du bland annat:

 • Daghem och barnklubbar vid strand och hotell
 • Lekområden för barn
 • Nöjesprogram för hela familjen med lek, sport och kulturella aktiviteter
 • Temaparker, vattenparker, lekparker...
 • Turisttåg
 • Göra-och-inte-göra-guide
 • Badvakt och förstahjälpenpersonal
 • Signaler för strandsservice
 • Barnbassäng med halksäkra golv
 • Hotell med tillgång till barnsängar, barnvagnar och barnstolar
 • Barnvakter
 • Restauranger med barnvänlig meny eller buffé, haklappar och nappflaskvärmare

Mer information:

Familjeresor

Catalunya Turistbyrå

Costa Brava, en färgsymfoni vid havet

I mer än hundra år har Costa Brava dragit till sig turister från när och fjärran. Dess vykortsbyar och dess playas och calas är kanske de mest kända smakbitar bland Costa Bravas många olika lockelser. Till dessa kan man nu lägga till en rik palett av olika slags familjevänliga hotell och restauranger.

Mer information:

Tossa de Mar

Lloret de Mar

Costa Dorada, från lugn till äventyr

Kom till Costa Daurada och upptäck varför romarna valde denna plats för att utvidga deras rike, för över två tusen år sedan. Under Costa Dauradas ”eviga vårhimmel” som romarna sa hittar ni kilometerlånga playor, fornlämningar från romare och andra folkslag, och lite modernare möjligheter så som roliga restauranger, varierat sportutbud, rikt kulturliv, aktiviteter för barn och mycket annat som gör Costan till ett självklart val för en familjeresa.

Mer information:

Salou

Historiska muséet

Costa Barcelona

Costa Barcelona, eller Maresme som det också heter, är kuststräckan precis utanför Barcelona. Man behöver inte åka långt för att hitta riktigt bra stränder, många av dem med certifikatet för familjeanpassad turism. Området var tidigt ett utflyktsområde och semesterort för Barcelonas högre stånd, och har därför många anrika restauranger och hotell i anslutning till de långa stränderna. Närheten till Barcelona ger var och en av dessa orter en särpräglad karaktär: en vänder sig till en ung publik, en annan till barnfamiljer, en tredje till de som söker lugn och ro, och så vidare.

Mer information:

Calella Barcelona

Veckoslut i Barcelona, kanske?

Upplev Gaudi och Art-Nouveau, de autentiska medeltida Gotiska Kvarteren, charmen och det historiska arvet i dess gränder, konstutbudet med Picasso i spetsen, dess roliga kvällsliv: restauranger i världsklass, musikfestivaler, chicka barer blandade med de mest folkliga tabernas.

Och ingen dålig shopping heller! Kända internationella modenamn varvade med lokala särpräglade butiker som gör sitt för att ge staden en speciell personlighet. Barcelona är en stad med en alldeles egen kultur, historia, känsla, språk. Den har något härligt livsbejakande.

Barcelona, hemligheten som fler och fler känner till!

All information du behöver finns här:

Barcelonatips

Turism i Barcelona

Picassomuséet

Vinturism

Tänk dig: Medan skymningen faller över de mjukt rundade kullarna ändras vinrankornas ljusgröna färg till en mörkare, djup grön nyans. Du känner hur luften fylls med den fruktiga doften som kommer från lundarna. Mot himlen siluetteras en gammal borg, eller är det kanske ett gammalt kloster. Man kan nästa ana de många generationer av arbetande munkar och bybor som format kullarna. I bakgrunden kan du ana byns ljud, när den förbereder sig för natten. Välj vinrutten i Penedés: bo på vingård med intressant arkitektur och mysiga omgivningar, besök de närliggande kyrkorna och palatsen, beblanda dig med den livliga lokalbefolkningen, och glöm inte att då och då sippra på ett glas cava. Eller, varför inte försöka sig på någon av Penedés berömda röda viner, som också är väl värda besöket?

Du som är lite mer av den utforskande typen och är intresserad av viner som fortfarande inte uppmärksammats i Sverige kan istället försöka dig på någon av rutterna lite längre bort från Barcelona: Lleida och Priorat!

Penedes

Lite mer info om allt detta

Villafranca del Penedés

Enoturisme Penedes

Priorat

Priorat

Vinprovning i Lleida – Costers del Segre

Vinturism i Catalunya

Vinrutter i Spanien

Lleida