Grekland

Grekiska öarna— oförglömliga upplevelser

Med ett hav av möjligheter för att tillfredsställa alla dina sinnen är Greklands arkipelag den perfekta destinationen för din nästa resa. Med över 6000 öar att välja bland, av dessa över 200 som är bebodda är detta ett unikt fenomen för den europeiska kontinenten.

Öarna kännetecknas främst av den grekiska morfologin och är en integrerad del av landets kultur och tradition.

 • Kykladerna

  Den mest kända ögruppen i Egeiska havet består av några av de vackraste öarna i världen. Med sina vackra sandstränder, arkitektur i vitt och blått och de vackraste solnedgångarna gör Kykladerna till en unik och oförglömlig upplevelse.

  Kykladerna består av tjugo större bebodda öar vilket gör denna ögrupp idealisk för ö-luffning. Några av de mest kända öarna är Santorini, Mykonos, Naxos, Paros och Ios.

  Boka flyg till Samos » Boka flyg + hotell till Samos »

 • Kreta

  Kreta är en oförglömlig, förförisk ö som förtrollar alla dina sinnen, inte bara med sitt imponerande storslagna landskap utan även med sin kraft, sin själ, sin historia och inte minst med sitt folk. Om du besöker Kreta för första gången bör du vara beredd på att förälska dig fullständigt i detta fantastiska underverk.

  Lasithi
  På Kretas östliga spets ligger prefekturen Lasithi som överraskar besökarna med sina kontraster. Här kan du njuta av semesteranläggningar i världsklass men även av vackra, orörda bergsbyar och avskilda stränder. Missa inte den mytomspunna palmskogen och väderkvarnarna i Plateau Lasithi som är de största i Grekland.

  Chania
  Strosa runt i Chanias gamla stad och dess pittoreska venetianska hamn. Här finns massor av historia att uppleva. Vandra runt genom de mysiga och charmiga gränderna där civilisationers arkitektur smälter ihop till en spännande blandning.

  Balos
  Balos är en underbar strand i en lagun som är unik för Kreta, hit tar du dig enklast med en båtfärd från hamnen i Kissamos. Det turkosa havet här är varmt, grunt och kristallklart. Vill du simma i djupare vatten så kan du simma ut från lagunen, där du kommer få beskåda massor av fiskar, detta gör det idealiskt för snorkling. Även om denna strand är lite svårare att komma till så är det värt mödan då det är en oförglömlig upplevelse. Det är därför ingen tillfällighet att Prins Charles och Prinsessan Diana stannade till här på sin smekmånad.

  Elafonissi
  Sagoligt vackra stranden Elafonissi i sydväst är en av Kretas vackraste stränder. Här kan du njuta av vit finkornig sand som vid vattenbrynet är rosafärgat av finmalda snäckskal.
  Denna strand är populär bland barnfamiljer då den är långgrund.
  Elafonissi är skyddad av ”Natura 2000” konventet och är ett tillhåll för djur och växtliv. Vegetationen består av cederträ och havsliljor.

  Falassarna
  Falasserna är en berömd kretensisk destination tack vare sina fantastiska stränder och även för dess ekologiska intresse. Här kan du uppleva en mångfald av flora och fauna som gör Falassarna till en enastående naturskönhet.

  Heraklion
  Heraklion är Kretas största stad och här finns allt för varje smak, uppleva antik historia, shopping, nattliv, restauranger. Missa inte det lilla torget runt kyrkan Agios Markos, som lyses upp vackert på kvällarna som är en av de vackraste platserna i stadens centrum.

  Rethymno
  Romantiska besökare förtrollas garanterat av Rethymnos historiska centrum med dess tydliga drag av venetiansk och osmansk arkitektur som kompletteras av en livlig stad som aldrig sover. Promenera genom den venetianska hamnen och genom de pittoreska kvarteren i Kiouloumpasi och insup historiens vingslag när du står framför Rimondi fontänen.

  Boka flyg till Kreta » Boka flyg + hotell till Kreta »

 • Storstadsweekend i Aten

  Attika Riviera
  Utmed kusten på Atens Riviera kan du njuta av många vackra stränder. Här upplever du en mer internationell vibb och det finns mängder av restauranger från all världens kök. Exklusiv shopping och lyxhotell. Här tillbringar nationella och internationella kändisar sina semestrar.

  Hydra & Spetses, Saroniska Ögruppen
  Välkommen till Hydra, tystnades ö. Här kan du njuta av en lugn och behaglig vistelse lång bort från all motortrafik då denna är förbjuden. Strosa runt i hamnen och se de vackra färgglada fiskebåtarna, slå dig ner på en gemytlig taverna och njut av lokalproducerad mat.
  Spetses är en liten ö två timmars båtfärd från Aten. Denna ö är mycket populär bland grekiska och brittiska societetsturister. Strosa runt i den pittoreska hamnen, ta en romantisk åktur runt ön på häst och vagn och skåda de vackra herrgårdarna som ligger utmed de smala kullerstensgatorna på ön.

  Akropolis
  Ett av de viktigaste monumenten i världen är Akropolis. 150 meter över havet står Akropolis ståtligt på det heliga berget som förbinder den antika civilisationen med den moderna staden.
  Parthenon är Akropolis huvudtempel som är tillägnat gudinnan Athena.
  Ett måste är att besöka Akropolis museet som är det mest moderna byggnadsverket i Aten. Här får du uppleva modern arkitektur kombinerat med historia från det forntida Grekland.

  Pulserande nattliv & shopping.
  Aten, staden som aldrig sover. Börja på en mysig taverna med grekisk live musik och avnjut en välsmakande middag för att sedan ge dig ut i nattlivet som har allt mellan teaterföreställningar, barer, orkestrar som spelar klassisk musik till bouzoukia där du får lyssna till populära Grekiska artister där du dessutom kan dansa ända fram till morgonkvisten.
  I Aten hittar du allt du vill inom shopping, strosa runt på gatan Ermou som är den mest kända den går mellan Monastiraki och Sytagma torget. Vill du ha lite mer exklusiv shopping så rekommenderas området Kolonaki.

  Boka flyg till Aten » Boka flyg + hotell till Aten »

 • Civilisation och kultur

  De stora arkeologiska platser i Grekland tycks stå utom räckhåll för tiden. De har erkänts som vaggan för mänskligheten och spänningen man känner när man promenerar längs de gamla och arkeologiska stigarna är obeskrivlig. Grekland erbjuder världen över 100 utstående arkeologiska platser. Teatrar, offentliga byggnader, stora tempel, offentliga marknader och bysantinska monument som skildrar en historia som har bevarats och är mer än 5.000 år.

  De enhetliga arkeologiska platser runt Akropolis är fyllda med ekon och en anda av stora filosofer, talare, artister och vetenskapsmän. De antika Athenska tornen finns att skåda i hjärtat av den moderna staden. Delphi, i hjärtat av Parnassos i centrala Grekland, ansågs av forntida människor att vara omfalos (naveln) på jorden, universums centrum. I Olympia på Peloponnesos slår hjärtat av de olympiska spelen. Den minoiska civilisationen på Kreta var en av de mest betydande i den antika världen. Det viktigaste inslaget i denna civilisation vad glädjen i livet och svsaknaden av en krigisk disposition. Utgrävningen i Vergina byn, som ligger i Imatha, centrala Makedonien har belyst de viktigaste arkeologiska upptäckterna under 1990-talets Grekland. Dagens Vergina var den första huvudstaden i de gamla kungadömet Makedonien, som även kallats Aigai. Platsen för de kungliga gravarna, bland dessa är den intakta grav utan Filip II, samt en utställning utav de viktigaste fynden från begravningar, som också är skyddade utav UNESCO som världskulturarv och omfattar en unik upptäckt av en enorm och allmän påverkan för allmänheten.

  Boka flyg till Kreta » Boka flyg + hotell till Kreta »

 • Gastronomi

  Färdas genom en kulinarisk resa i Grekland där varje region har sina egna gastronomiska läckerheter.

  Vin, ouzo, olivolja, honung, mejeriprodukter, fisk och skaldjur, mezedes, lokala maträtter och mängder av goda sötsaker är ett axplock av smakrika skatter som du kommer få uppleva.

  Grekland har en gastronomisk historia på ca 4000 år. Vetenskapliga studier har visat positiv effekt av en balanserad grekisk kost för bättre hälsa, skönhet och livslängd.

  Så gör dig redo att njuta av den gastronomiska rikedomen och återvänd hem från din semester med din resväska full av lokalproducerade råvaror och med oförglömliga minnen av smaker och aromer.

  Boka flyg till Kalamata » Boka flyg + hotell till Kalamata »