Flandern

Flandern– Möt våren i Brygge!

Idylliska kanaler, gamla tegelbyggnader och kullerstensgator. Det är inte så konstigt att Brygge kallas nordens Venedig!

När man tänker på Belgien ser många Brygge framför sig. Kanalerna löper genom staden som ett pärlband förbi kullerstensgator, tegelstensvalv, stenkyrkor och pittoreska broar. Om man sedan lägger till svanar på vattnet, hästar som drar vagnar på gatorna och påskliljor i parkerna blir slutbilden helt magisk.

Brygge har vad som kan vara Europas bäst bevarade exempel på en medeltida stadskärna, som finns med bland UNESCOs världsarv. Bilar är inte tillåtna i centrum, så all skönhet och kultur i denna oförglömliga stad är lätt att utforska till fots, även om en fridfull båttur längs kanalerna är något du verkligen inte vill missa. Brygge är en liten stad, men ge dig själv tillräckligt med tid för att utforska stadens många lockelser, med allt från spetsbutiker till de gamla bryggerierna och alla de 55 chokladbutikerna och chokladmuseet.

Våren är en perfekt årstid att besöka Brygge!

 • De 5 främsta sakerna att göra i Brygge

  Beginergården hör till UNESCOs världsarv och grundades 1245 av grevinnan av Flandern, Margaretha av Konstantinopel. Här bor nu en orden med benediktinernunnor.

  Brygge har inte mindre än 55 chokladbutiker och ett chokladmuseum. Missa inte chokladbutiken som tillhör Dominique Persoone, ökänd Schok-o-Latier, The Chocolate Line.

  Släck törsten på Halve Maan-bryggeriet, ett familjeägt bryggeri som har skapat den berömda ölen ”Brugse Zot”.

  Ta dig uppför alla de 366 stegen hela vägen längst upp i klocktornet Belfort och njut av den fantastiska utsikten över torget Markt

  Lär dig mer om Brygges intressanta historia i utställningen Historium som stimulerar alla dina fem sinnen eller njut av den vackra konst som skapats av de flamländska mästarna i Groeningemuseum

  Boka flyg + hotell till Brygge »

 • Det du inte får missa i Brygge på våren

  Brygges ölfestival, 4–5 februari 2017

  Brygge har ett gott rykte tack vare sin långa bryggeri- och kafékultur. I början av februari hålls Brygge ölfestival för tionde gången i Brygge. Den internationella ölfestivalen samlar över 70 bryggerier. Du kan smaka över 300 ölsorter under festivalen och du har sällskap av 20 000 människor när du provar dig fram bland detta fantastiska urval med öl i historiska Brygge.

  Heliga blodprocessionen, 25 maj 2017

  Den heliga blodprocessionen, som har hållits ända sedan 1304, inträffar varje år på Kristi Himmelfärdsdag. Trots de förändringar som processionen har genomgått under århundradena är det fortfarande en mycket andlig stämning som genomsyrar minnet av Jesus Kristus lidande. Efter jubileet (2000) har processionen förnyats och uppdaterats.

  Ät på De Bonte B

  Trendig och modern mat. Huvudingrediensen är viktigast i Bontes rätter. Han letar reda på lämpliga ingredienser för att uppnå den rätta balansen. Bonte B erbjuder flera olika menyer.

  Prova öl på Brugs Beertje

  Inte mindre än 300 olika belgiska ölsorter serveras på ett sympatiskt sätt och med några trevliga ord. Om man lägger till lite belgisk ost eller paté blir det ännu mer njutbart.

  Boka flyg + hotell till Brygge »