Dubai

Dubai— kontrasternas stad

Åk till staden som ständigt överraskar. Här kan du både leva ett händelserikt lyxliv på femstjärniga hotell och besöka beduintält i den torra och varma öknen.

Fascineras av traditionell arabisk arkitektur och historik samt ta del av stadens fantastiska kulturliv. Shoppinggalna kan välja mellan att handla designmärken i gigantiska köpcentrum eller att söka sig till den mer genuina souken. För sportfantasten finns bland annat golfkurser och solbadaren går inte heller lottlös då Dubai ligger precis vid kustlinjen. Kort och gott har Dubai något för alla.

Förenade Arabemiraten är ett av världens rikaste länder och satsar stort på turismindustri, i täten för denna häftiga explosion går Dubai. Den som besöker Dubai för första gången kommer att bli varse om att ingenting i Dubai är omöjligt, bara ofattbart...

 • 4DX-bio

  Trodde du att det bara fanns 2D och 3D att välja på när du ska se på film? inte i Dubai. På VOX Cinemas finns 4DX med rörelse, doft, vind, regn och till och med bubblor för en riktigt häftig filmupplevelse. Den här nya tekniken finns på Mall of the Emirates, Mirdif City Centre och Deira City Centre och är perfekt för äventyrsfilmer. Biljetterna kostar 130 dirham och familjer kan få rabatt.

  Boka flyg till Dubai » Boka flyg + hotell till Dubai »

 • The Journey

  The Journey är en grön oas alldeles vid stranden och den perfekta platsen för barn att röra sig i naturen och uppleva äventyr. Få barnen att slita sig från iPaden en timme eller två genom att locka dem med enorma klätterställningar i trä, vattenfontäner eller aktiviteter som bågskytte och matlagning. Inträdesavgiften är 30 dirham för två timmar eller 60 dirham för fem timmar. Barn under ett år går in gratis.

  Boka flyg till Dubai » Boka flyg + hotell till Dubai »

 • Rundtur i Meydan-stallen

  En rundtur i de imponerande stallen i Meydan börjar med en frukostbuffé medan man ser på hästarna och går sedan vidare till själva stallen där hästarna sköts och besökarna får veta hur de tränas inför loppen. Perfekt för hästtokiga barn! Rundturen fortsätter därefter till hästpoolen för att se hästarna ta ett dopp och sedan till jockeyernas rum, sadelkammaren och ledvolten för en tjuvtitt. Rundturen avgår klockan 7:30 tisdagar och onsdagar från september till april, och entréavgiften är 275 dirhams för vuxna och 150 dirhams för barn mellan 4 och 12 år.

  Boka flyg till Dubai » Boka flyg + hotell till Dubai »

 • Aquaventure

  En av Dubais största och häftigaste attraktioner är Aquaventure på hotell Atlantis, The Palm. Det är 170 000 kvadratmeter fulla med rutschkanor, åkattraktioner, stränder och restauranger. Där finns aktiviteter för hela familjen, allt från Leap of Faith, den nervkittlande rutschkanan med fritt fall som susar fram genom en hajtank, till den skojiga Splashers, ett område för de mindre barnen, och privata poolhytter, solsängar på 700 meter orörd strand och en 2,3 km lång vattenbana. Biljetterna kostar 230 dirhams för vuxna och 215 dirhams för barn under 120 cm. Barn under 2 år går in gratis. Boka i förväg och spara 60 dirham. Planerar du ett besök på din födelsedag och anger det online, får du gratis entré.

  Boka flyg till Dubai » Boka flyg + hotell till Dubai »

 • Dubai Miracle Garden

  Dubai Miracle Garden är en underbar plats under de svalare månaderna. Här får du en uppfriskande paus bara 15 minuter från staden. Den färgstarka parken är fylld av blommor som planterats i olika former och konstruktioner, till exempel i bågar, en ministad och ett Burj Khalifa i miniformat. Här finns mängder av möjligheter till vackra foton. Inträdet kostar 30 dirham per person, barn under 3 år går in gratis.

  Boka flyg till Dubai » Boka flyg + hotell till Dubai »

 • Posh Paws Animal Sanctuary

  Posh Paws är ett hem för skänkta och övergivna djur och öppet för besökare alla dagar i veckan. Det är ingen entréavgift (men bidrag till hemmet är välkomna) och många av djuren kan man få hålla eller klappa – allt från sengångare, rådjur och piggsvin till illrar, getter och ankor. Där finns också marsvin, hamstrar, kaniner, sköldpaddor, fåglar, hundar och katter som söker nya hem. Barnen kan lära sig både om olika arter och hur man blir en ansvarsfull djurägare.

  Boka flyg till Dubai » Boka flyg + hotell till Dubai »

 • Crazy golf

  De finns många minigolfbanor i Dubai, men om nätterna eller under de varmaste månaderna är Tee & Putt i Wafi Mall den häftigaste. Denna inomhusbana har 18 hål och du spelar i mörker med UV-ljus och mycket neon. Temat är science fiction med utomjordingar och astronauter och barnen kan få sina ansikten målade. En runda kostar 75 dirhams per person inklusive hyran för utrustningen.

  Boka flyg till Dubai » Boka flyg + hotell till Dubai »

 • Dubai Garden Glow

  Gör som Alice i Underlandet och utforska den här knäppa platsen som kommer förtrolla både barn och vuxna när den tänds upp om natten. I den 160 000 kvadratmeter stora parken finns 32 olika installationer som skapats av 150 konstnärer. Upptäck en värld som lyser i mörkret med talande träd, lysande skalbaggar och matstånd med smårätter. Det finns ett helt område med temat Afrikas slätter där du kan se hyenor, tigrar och elefanter och dessutom en kopia av den storslagna Schejk Zayed-moskén, som tillverkats av 90 000 porslinskoppar, tallrikar och skedar. Instagramma bilder där du poserar bredvid en kopia av Burj Khalifa gjord av 330 000 små medicinflaskor. Öppet dagligen från 16:00 till 23:00 vid Zabeel Park.

  Boka flyg till Dubai » Boka flyg + hotell till Dubai »

 • Dubai Aquarium & Underwater Zoo

  Dubai Aquarium i Dubai Mall är en av de mest imponerande sevärdheterna i staden med en tank på 10 miljoner liter där tiotusentals havsdjur bor, bland annat hajar och stingrockor. Du kan se akvariet gratis, eller ta en närmare titt från tunneln och sedan gå in i undervattensdjurparken där det finns alla möjliga sorters vattenvarelser, allt från en utter till den gigantiska krokodilen King Croc. Det finns särskilda natturer då du kan stöta på fladdermöss, ugglor och igelkottar, eller ge dig på en snorkeltur i en bur bland de vilda djuren. Pris från 100 dirhams.

  Boka flyg till Dubai » Boka flyg + hotell till Dubai »

 • Mata sköldpaddorna på Madinat Jumeirah

  Besök det inhägnade området vid restaurang Tortuga på Mina A’Salaam-hotellet onsdagar kl. 11:00 eller fredagar kl. 13:00 så får du mata sköldpaddorna som bor där (utan kostnad). De ingår i Dubai Turtle Rehabilitation Project, ett program som startade 2004 och som har släppt ut över 560 befriade havssköldpaddor och hjälpt hundratals sjuka eller skadade sköldpaddor. Ett besök här är ett väldigt bra sätt att lära barnen om dessa majestätiska djur (samtidigt som de får lunch). Utfodringen tar ca 20 minuter. Ingen föranmälan krävs.

  Boka flyg till Dubai » Boka flyg + hotell till Dubai »