Aruba

Aruba

Bonbini! Välkommen!
Och vi försäkrar dig: ingen annanstans kommer du att känna dig så välkommen som på Aruba. Så snart flyget har landat, är det som att kliva in i en dröm. Den varma solen, det strålande blå havet, de vita stränderna och de vackra och vänliga människorna, och den avslappnade stämningen gör att du direkt känner att du är på semester. Aruba är ett fantastiskt resmål för alla, året runt. Vare sig du planerar en aktiv semester med hela familjen, en romantisk bröllopsresa, en affärsresa eller "bara" en vecka bort från alla bekymmer, så kommer du att upptäcka att på Aruba finns alla möjligheter, men inga måsten!

Kom, njut och upptäck vår ö. Vi ser fram emot ditt besök!

Visste du att!

  • 1. 28º grader 365 dagar om året
  • 2. Ständig havsbris
  • 3. Framröstad till en av världens tio vackraste stränder
  • 4. Drickbart kranvatten

Läge och storlek
Aruba ligger i södra Karibien, 2 mil från Venezuelas kust. Ön är 3 mil lång och mindre än 1 mil bred på det bredaste stället. Den totala ytan uppgår till 180 km².

Stränder
Arubas stränder tillhör de bästa i världen. Och det finns all anledning till detta! Vita som snö, omringade av azurblått, kristallklart vatten. Du kommer själv att märka hur avslappnande det är att titta mot horisonten, känna solen mot huden, höra havets kluckande och känna sanden mellan tårna...

Hotell
Du kommer ju till Aruba bland annat för det härliga vädret och planerar väl inte att stanna på hotellrummet hela dagarna. Men det betyder ju inte att det inte är viktigt hur du bor. Tvärtom, efter en dags njutning, vill du också kunna sova skönt! Sök efter hotell på Aruba här »

Befolkning
Aruba har ungefär 100.000 invånare. De flesta arubaner har både caiquetioindianskt, afrikanskt och europeiskt blod. Levnadsstandarden är hög och ekonomin stark. Detta tillsammans med det härliga klimatet har lockat människor från hela världen! Befolkningen är sålunda mycket internationell. Alla nationaliteter har dock som största gemensamma nämnare sin gästfrihet och känsla för det goda i livet!.

Tidsskillnad
På Aruba är det sommar jämt, och det finns ingen anledning att någonsin byta till vintertid! Därför är tidsskillnaden jämfört med Sverige minus 5 timmar (när vi har vintertid) eller 6 timmar (när vi har sommartid).

Ekonomi
På Aruba är valutan arubansk florin. Det finns mynt i valörerna 5, 10, 25 och 50 cent, samt 1 och 5 floriner. "Yotin" kallas 50-centsmyntet som är speciellt genom sin kvadratiska form bland alla andra runda mynt! Florinens kurs är peggad till den US-dollarn. Överallt kan man också betala med US-dollar, och på många ställen även med euro. Alla banker erbjuder växlingsservice. Bankernas öppettider är: måndag-fredag från 8.00 till 16.00. CBM-banken på flygplatsen har öppet alla dagar från 8.00 till 16.00, utom på officiella helgdagar.


Bli inspirerad av Aruba!