Landvetter flygplats

Landvetter flygplats

Landvetter flygplats är Sveriges näst största internationella flygplats efter Arlanda flygplats. Här finns ett utbud på nästan 100 direktlinjer, varav 50-tal är reguljärflyg och resten är charter. Antalet passagerare som passerar dörrarna på Landvetter flygplats är närmare 4 miljoner.

Flygbussarna
På 20 min tar du dig till flygplatsen direkt från city med flygbussarna. Bussarna avgår var 15-20e min under högtrafik till och från Landvetters incheckningshall. Priset för en enkelbiljett är 80 kr och 150 kr för en tur och retur. Klicka här för att se tidtabeller och för att köpa biljett »
Flygplatsen trafikeras även av Västtrafik och Swebus Express. Läs mer här för mer info »

Taxi
Taxistationen är beläget precis utanför ankomsthallen. Taxibolagen har oftast fasta priser till och från Göteborg samt Borås. Klicka här för mer info samt telefonuppgifter till taxibolagen »

Parkering
Både korttids- och långtidsparkering finns tillgängligt på Landvetter flygplats nära avgångshallarna. Det finns över 10 000 parkeringsplatser att välja mellan. Pakeringshus P3 och P4 är beläget mitt emot inrikes ankomsthall samt incheckningshall. Klicka här för att boka parkering »

På flygplatsen

Hotell - Landvetter Airport Hotel ligger beläget 200m från terminalen. Pris fr. 995 kr/natt.

Restauranger, butiker och service - På Landvetter finns möjligheten att koppla av och njuta av en stunds matro på flera caféer, barer och restauranger. För de resenärer som har bråttom finns matstället "Food To Go" så du kan ta med maten på planet.

Andersson Food & Akvavit bar
Unikt koncept utvecklat för flygplatser av stjärnkocken Leif Mannerström.
www.anderssonfoodandakvavit.com

Restaurang At Home
Populär restaurang med grönsaksbuffé som central plats i restaurangen. Välj tillbehör från köket eller grillen.
www.ssp.se

För fler caféer och restauranger besök Landvetters hemsida.

Inför resan

Bagage/handbagage - Olika flygbolag har olika regler för hur mycket bagage och handbagage du får ta med dig. Kolla flygbolagets hemsida vilka regler som gäller för just ditt flygbolag. Sedan 2006 gäller nya EU-regler för handbagage. Vätsker, krämer m.m. får max innehålla 100 ml och ska få plats i en återförslutningsbar enliters plastpåse

Pass och visum - Ta alltid med dig passet när du åker utomlands. Vissa länder kräver även visum för svenska medborgare. Är du osäker på vad som gäller kan du ta kontakt med ambassaden eller med Travellink när du bokar din resa hos oss.

Incheckning - För incheckning online besök vår onlineservice. Flera flygbolag erbjuder även incheckningsautomater. Tänk på att alltid vara ute i god tid och kolla på flygbolagets hemsida vilka tider som gäller för incheckning.

Avgångar/Ankomster

Avgångar
Avgångar »
Ankomster
Ankomster »


Landvetter flygplats | Göteborg Landvetter Airport