TAP Air Portugal

TAP Air Portugal

 

TAP Air är ett portugisiskt flygbolag som har erbjudit flygresor i snart 70 år. TAP Air flyger idag till 80 destinationer i 36 länder. Huvudbasen ligger i Lissabon och det är också dit de flesta flygrutterna går. Från Sverige flyger TAP Air sträckorna Stockholm-Lissabon och Göteborg-Lissabon. Flyger man från större städer ute i Europa eller från Lissabon erbjuder TAP Air också flyg till bland annat Porto, Funchal och Caracas.

Varför välja TAP air?
JACDEC Airline Safety utsåg 2011 TAP Air till det fjärde säkraste flygbolaget i världen och det säkraste i västeuropa. TAP Air är dessutom medlem i Star Alliance, vilket innebär att flygpoängen du samlar med TAP Air också kan användas med flygbolag som Thai Airways, Turkish Airlines och SAS.

Vad gäller för bagage?
Vanligtvis ingår ett incheckat bagage som max får väga 23 kg och inte vara större än 158 cm. Ett handbagage får max väga 8 kg och inte överstiga 115 cm. För att se exakt hur mycket bagage du får ta med på ditt flyg kan du läsa mer här

Flyg till Lissabon, Portugals huvustad som är en mysig blandning av kaféer, restauranger och gamla små gator och gränder. Några av Europas bästa fiskrestauranger kan upplevas i Lissabon, eller testa den brasilianska specialiteten feijoada som är populär bland lokalbefolkningen.

TAP Portugal är medlem i Star Alliance som är världens största flygbolagsallians. För dig som resenär underlättar det byten mellan andra medlemmar i alliansen, gemensam bonusprogram, tillgång till lounger m.m.