www.germany.travel

www.germany.travel

Ett skönt sätt att slippa stressen före jul är att besöka de trevliga julmarknaderna i landet där de faktiskt uppfanns - Tyskland. Över 2 500 julmarknader lockar med läckra dofter, stämningsfull belysning, julmelodier och kulinariska läckerheter. Kombinera ditt besök med en shoppingtur i en av Tysklands spännande metropoler, där du kan gynna dig lite extra tack vare den starka kronan. Ett perfekt weekendupplägg under adventstiden! Läs mer »

Nedan hittar du utvalda julshoppingtips av Tyska Turistbyråns samarbetspartners.Den enklaste vägen att ta sig till Tyskland är färjan mellan Göteborg och Kiel. Njut av två trevliga kvällar ombord och upptäck Tyskland under en hel dag, från 699 kr/person. Passa på att handla julklapparna ombord, du sparar både tid och pengar.Upplev den unga, kosmopolitiska metropolen som sover aldrig och låt dig förtrollas av hansestadens kulturella rikedomar. 15 julmarknader fördelade över hela staden väntar på ditt besök. Ett förmånligt Hamburg-paket finns att köpa året runt. Följande ingår: 3 övernattningar på hotell inkl frukost, fria resor med lokaltrafiken samt rabatter för museer och attraktioner.München bjuder på skidåkning, skridskoåkning och härliga traditionella julmarknader. Bayerns metropol erbjuder olika packages året runt, t.ex. Discover Munich som innehåller två nätter på hotell inkl frukost, fria resor med lokaltrafiken och en sightseeing-tur per person.Düsseldorf, Tysklands modemetropol nr 1, står framför allt för shopping, kultur och livsglädje. Upplev den exklusiva shoppinggatan "Kö" och den legendariska gamla stan. En övernattning inkl frukost och ett Düsseldorf WelcomeCard finns att köpa för 59 €/person i dubbelrum under adventstiden.I Norra Tyskland ligger de förtrollande 9 historiska städerna och Autostadt Wolfsburg. Ett hemligt tips för alla som gillar klassisk julstämning och festlig atmosfär. I Göttingen kan du t.ex. följa med på ett guidat julmarknadsbesök samt Glühweinprovning.Upplev den förtrollade adventstiden i Tyskland och flyg med airberlin nonstop till Tyskland från 429kr. Airberlin flyger till många destinationer i Tyskland.Om så med ett glas Glühwein på julmarknaden, under shoppingtur i designbutikerna eller julkonsert i Berlins domkyrka - ingenstans kommer man så bra i stämning till det nya året som i Berlin. Bli en Berlinfan på Facebook du med!

Vill du veta mer om Tysklands städer och metropoler, klicka här: www.germany.travel/se/staeder-kultur/staeder/staeder.html