Portugal

Portugal

En resa till hjärtat av Portugal
Portugal är ett litet område med en stor variation av landskap. Här finns alla möjliga sätt att spendera sina semesterdagar på i solen. Besök kulturella och historiska platser, ta båten eller bilen för att utforska delar av Porto, Lissabon eller Estoril, en av många historiska städer i centrala Portugal...

Lissabon
Lissabon, en personlig upplevelse
Att lära känna Lissabon innebär att träda in i en värld av ändlösa möjligheter. Regionen i Lissabon erbjuder alltid något speciellt för de som besöker och upptäcker staden. Även om du har läst många reseguider om staden så kommer du först upptäcka ditt eget Lissabon efter din ankomst. Staden har så mycket att erbjuda; tradition, romantik, kultur, underhållning, det moderna livet, spänning, färg, mat, historia, natur och mycket, mycket mer. I broschyren erbjuder vi dig några tips inför resan till Lissabon. Staden väntar på dig och kom ihåg vårt löfte; Lissabon är en upplevelse som aldrig upprepar sig själv och förnyas ständigt.

Algarve
Välkommen till Algarve, en region där det alltid finns någonting nytt att se och upptäcka
En region som är internationellt känd för sitt behagliga klimat, stränder och klippor som är skulpterade av havet och långa sträckor av gyllene strand. Bergskedjor med sin naturliga skönhet och fantastiska landskap. Bevarade seder och traditioner sen en lång tid tillbaka, de färgglada fiskbåtarna, doften av havet och de varma och roliga nätterna fyllda med glitter och glamour. På vårkanten klär Algarve sig i vitt på grund av de blommande mandelträden. Gastronomin är rik av läckerheter från havet, t.ex. de smakrika Algarvesandinerna och skaldjuren eller de traditionella sötsakerna som är gjorda på mandlar och torkad frukt. Keramik, korgvävning och juteprodukter är några av hantverkens konster som utmärker sig på grund av den precision och teknik som dem använder sig av.

Förrutom en trevlig och avkopplande destination så är Algarve den perfekta destinationen för att deltaga i utomhussport året runt. Just nu kan regionen erbjuda dig stort urval av idrottsplatser som är förberedda att ta emot såväl amatörer som proffs. Golfbanorna i Algarve kan njuta av världsberömmelse med sin exceptionella skönhet och kvalitet. Att semestra i Algarve, en gedigen och kvalitativ turistort, är alltid ett nöje . Algarve är ett land av charm och kontraster som kommer välkomna dig med traditioner, legender och berättelser. Ta del av den portugisiska historian med sina vackra slott och borgar, minnen som alltid kommer stanna kvar och glädja utländska och nationella besökare.

Förrutom allt detta så möts man av folkets artighet och vänlighet som absolut kommer göra ditt besök till Algarve oförglömligt; för Algarve är det perfekta stället att åka på semester året runt!

Azorerna
Azorerna, nio öar av aktivitet
Azorerna är beläget i mitten av Atlanten och är känt för sina fantastiska scenerier, genuina kultur och unika aura, egenskaper som skiljer ön från mängden. Om du älskar aktiv semester så kommer du hitta allt du behöver på Azorerna. Du kan prova på segling, dykning, surfing, uppleva val- och delfinsafari eller testa på havsfiske. Vare sig det är en frisk promenad genom de vackra blommande kullarna eller testa din skicklighet på golf- och tennisbanan så hittar allt du söker efter på Azorernas nio öar. Azorerna är ett paradis för naturälskare med sina blåa sjöar, bländande utsikt över havet och grönskande landskap. Azorerna är också hem för ett väldigt autentiskt arv. 1500-tals staden Agra do Herosimo som ligger beläget på ön Terceira var den första staden som byggdes i Atlanten och fick nyligen plats på UNESCOS världsarvlista. UNESCO har också vidkänt de kulturella landskap av vinodlingar på ön Pico som ligger på ett gammal lavatäckt område.

Matälskare kommer att uppskatta den traditionella maten från Azorerna. Hemodlad frukt innehåller ananas och tropiska passionsfrukter medan te odlas på ön Sao Miguel. Folket på Azorerna är djupt religösa och deras tro uttrycks i populära festivaler som uppmärksammar gamla traditioner. Fördjupa dig själv i denna sedan länge etablerade levnadssätt som lokalbefolkningen gör.

Madeira
Madeira, fascinerande historia och landskap
Maderia är beläget i mitten av Atlanten, ca 500 km väst om den afrikanska kusten. Öarna håller en mängd av sevärdheter, från fascinerande historia och kultur till ett fantastiskt landskap som ändras vid varje återbesök. P.g.a. öarnas geografiska läge och bergiga landskap så har Maderia ett förvånansvärt milt klimat året runt, mellan 19-25 grader varmt. Tillsammans med en behaglig vattentemperatur året runt så har Maderia ett perfekt klimat för att uppnå en total känsla av välbefinnande. Vad som gör Madeira så oemotståndligt är kombinationen av subtropiska skogar och levande trädgård som täcker större delen av ön, tillsammans med ett glittrande och helt icke-förorenat blått vatten som omger kusten. Ett av de mest fascinerande inslagen på Maderia är det stora nätverket av "open-air" vattenkanaler som täcker ön och transporterar vatten från bergen till plantagen i dalarna. Känd som "levadan" täcker dessa bevattningskanaler över 1500 km av Madeira och passerar genom hisnande landskap, vattenfall och dolda delar av ön såsom Laurissilva skogen som har förklarats som världsarv av UNESCO. Sportsysselsättning på Maderia har också lockat många besökare som söker sig hit för att utföra sin favoritsport till land, till sjöss eller i luften. Testa på golf, sportfiske, dykning, surfing, vindsurfing, kanot, klättring, vandring, mountainbike, glidflygning, orientering och mycket mer.

Ön Porto Santo, ligger beläget 40 km nordost om Madeira, och har en hel rad av naturliga hälsosamma egenskaper. En sträcka av vita och sandiga stränder med ett blått och varmt vatten gör att du föryngrar din kropp och sinnet.