Holland

Holland– mer populärt än någonsin

Kom och häng med oss i Europas mest kompakta land, hela året sjuder de holländska städerna av aktiviteter. Och ingenstans är våren och tulpanerna så påtagliga som i Holland. Amsterdam är en sjudande metropol av kreativitet och allt sker i ett avspänt tempo. För överraskande shopping och arkitektur åker man helst till Rotterdam just nu, i Utrecht är det kanaler och kultur som gäller och är det lite stil du vill ha så är det Haag, den kungliga staden vid havet du ska besöka! Under 2015 firar vi dessutom minnet av den världsberömde konstnären Vincent van Gogh. 125 år efter hans död hedras han med förnämliga utställningar och festligheter i Holland, Belgien och Frankrike.

 • Amsterdam

  Amsterdams attraktionskraft ligger i kombinationen av historisk 1600-talsatmosfär och mentaliteten i en modern metropol, som tillsammans skapar en trivsam känsla och en avslappnad miljö. De småskaliga byggnaderna och intima gatorna, kanalerna och torgen skapar en atmosfär som besökare finner unik. Amsterdam har dessutom fler museer och landmärken per kvadratkilometer än någon annan europeisk huvudstad, med Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Anne Franks Hus och Heineken-fabriken. Det finns ingen anledning att stanna hemma i höst.

 • Haag

  Amsterdam må vara landets huvudstad, men Haag är Hollands politiska centrum. Här hittar du parlamentet och här bor kungafamiljen. Staden är känd för sin flärd, med Hollands tjusigaste shopping och utsikt över Nordsjön. Haag är även Hollands fönster mot öster, med sitt eget Chinatown och Europas bästa indonesiska restauranger. Gemeentemuseum bjuder på konst och på Madurodam ser du stora delar av landet uppbyggt i miniatyr.

 • Utrecht

  Utrecht är en behändig stad som har spelat en stor roll i Hollands historia. De låga kanalplatåerna i vattennivå gör restaurangbesöken här speciellt intima. Staden byggdes runtdomkyrkotornet, som man kan se från alla platser i staden. Det är därför ingen risk att gå vilse i stadens trevliga, bilfria centrum. I staden hittar du den internationella designikonen Rietvelds speciella hus och Miffy-skaparen Dick Bruna har sitt eget museum.

 • Rotterdam

  Sugen på mindre tradition och mer innovation? Rotterdam står känt som Hollands experimentverkstad för arkitekter med välkända landmärken: Kop van Zuid, Erasmusbron, Van Nelle-fabriken och kubhusen, för att nämna några. Stadens skyline förändras hela tiden . Missa inte konstmuseerna Boijmans van Beuningen och Kunsthal, Nederlands Architectuurinstituut eller det spännande Sjöhistoriska museet. Rotterdam bjuder dessutom på trendig och inspirerande shopping.