Discover Ireland

Discover Ireland

Fly vintermörkret på Irland

Vintern kommer med mörkare dagar, men den behöver inte vara tråkig. På Irland tänder vi ljusen på julmarknaderna, vi dansar till gryningen på nyårsfestivalen och stampar takt med foten på TradFest.

Less på vintern? Irland får dig på andra tankar!

Läs mer »

Nyårsfestival i Dublin!

Det finns bara ett ställe att vara på under nyårsnatten: Dublin! Staden kommer att förvandlas till en festskådeplats under tre fullspäckade dagar. I år kommer det att finnas en matmarknad med hantverksmässigt producerade matvaror från Irland, en nedräkningskonsert, parader och ett motionslopp längs floden Liffey på nyårsdagen, som hjälper dig att välkomna 2015 tillsammans med vänner och familj.

Läs mer » Ireland Tourism

Julhandla på Irland

Butikerna på Grafton Street i Dublin är proppfulla med goda idéer inför paketöppningen på julafton. Eller varför inte strosa runt på julmarknaden som hålls på det vackra gamla torget St Stephen’s Green? När du är trött efter allt promenerande väntar en mysig pub och en rykande varm Irish Coffee. Är du ute efter en lite annorlunda julklapp som dessutom gör extra gott för samvetet, ta en sväng till Temple Bars Fairtrade-julmarknad, där du kan köpa hantverk från hela världen.

Läs mer »

Tradfest 2015

Dublins bästa folkmusikfestival, Templebar TradFest, firar sitt tionde år och åldras med behag. Festivalen har vunnit priset Best Traditional Music Festival två gånger med artister som Coda, Danú, Debarra, Donovan och Beoga & Big Band på ovanliga spelplatser runtom i Dublin. Glöm inte att ta på dig dansskorna!

Läs mer »

Belfast - bara två timmar från Dublins flygplats!

Vad gör man i Belfast? Massor. Börja med att titta på julmarknaden vid Belfasts största landmärke, stadshuset. Efter det rekommenderar vi en kopp te på Titanic Belfast, världens största Titanic-museum, som ligger i dockorna där det olycksaliga skeppet en gång byggdes. Belfast är hem åt Van Morrison och Snow Patrol så det är levande musik i varje gathörn - perfekt bakgrund till att ta en klassisk irländsk öl vid brasan på någon trevlig pub!

Läs mer »

Kulturstaden Limerick

Limerick är en livlig och historisk stad med mycket att erbjuda den nyfikna besökaren. Från 800 år gamla King John’s Castle till Frank McCourt-museet som hyllar den kända Pulitzer-vinnarens arbete.

Under hela 2014 firar Limerick sin status som Irlands allra första kulturstad med ett skiftande kulturprogram. Mellan den 5 och 7 september förvandlas staden till en enda stor teater med världssensationella gatuteatern Royal de Luxe som trollbinder sin publik med 72 timmars gratis underhållning och en nästan fiktiv känsla.

Utforska landskapen från Game of Thrones

Kliv in i sagornas värld och upptäck landskapen som inspirerat skaparna av den enormt populära tv-serien Game of Thrones till att filma här. Säsong 1-4 av HBO:s episka saga spelades in i Titanic Studios i Belfast och på olika natursköna platser i Nordirland. Upptäck De sju kungarikena och ta en tur i verklighetens Westeros!

Upptäck Irlands vilda Atlantkust

Utforska en av de vildaste, mest förtrollande och kulturellt rikaste kuststräckorna i världen.

Var du än befinner dig vid Atlantkusten kommer du att uppleva magin, äventyret, de historiska vingslagen och en oslagbar skönhet. Res från Mayo till Clare, till fantastiska Killary Harbour, Derrigimlagh Bog och Cliffs of Moher, eller res från Clare till Kerry och upptäck Loop Head, fantastiska Blaskets View och Skelligs Viewpoint.