Discover Ireland

Discover Ireland

Stadsmiljö på Irland

Med fantastiska priser på både hotell och restauranger har det aldrig varit så attraktivt som nu att åka till Irland på citybreak. Irlands städer har ett enormt utbud av aktiviteter och upplevelser.

Dublin är inte bara en pulserande storstad med festivaler året runt och en av Unescos litteraturstäder – här finns även Irlands bästa shoppingkvarter och ett enastående publiv. Limerick är en livlig och historisk stad som i år firar att de är Irlands första kulturstad någonsin, medan Belfast, två timmar från Dublin, har allt man kan förvänta sig av en storstad.

Dublin

Dublin är känt för sin rika historia, sina pubar och arkitektur. Men visste du att staden även kan stoltsera med några av de bästa matställena och liveevenemangen i Europa, ja kanske till och med i världen?

Strosa fram på Temple Bars kullerstensgator, ta en snabb Guinness i det "svarta guldets" vagga på bryggeriet vid St James's Gate och missa inte Trinity College med den berömda Book of Kells. Med fantastiska priser på både hotell och restauranger har det aldrig varit mer attraktivt att åka till Irland på citybreak.

Njut av citybreak i Dublin och upplev en fräsch och nutida sida av den historiska staden.

Belfast

Belfast ligger bara två timmars resa från Dublin och har allt man kan förvänta sig av en storstad, samt en musikscen i världsklass. Belfast är förvisso litet, men låt dig inte luras av den ringa storleken – staden har mycket spännande att erbjuda.

Belfast har en unik historia och var en gång hem åt den irländska linneindustrin, reptillverkning och världsberömda skeppsrederiet Harland and Wolff. I oktober och november tar Irlands främsta nutida konstfestival Ulster Bank Belfast Festival i Queen’s staden med storm med aktiviteter över hela staden. Festivalen pågår i två veckor och har tidigare gästats av Jimi Hendrix, Laurence Olivier, Rowan Atkinson och Billy Connolly.

Börja planera för en semester i Belfast!

Kulturstaden Limerick

Limerick är en livlig och historisk stad med mycket att erbjuda den nyfikna besökaren. Från 800 år gamla King John’s Castle till Frank McCourt-museet som hyllar den kända Pulitzer-vinnarens arbete.

Under hela 2014 firar Limerick sin status som Irlands allra första kulturstad med ett skiftande kulturprogram. Mellan den 5 och 7 september förvandlas staden till en enda stor teater med världssensationella gatuteatern Royal de Luxe som trollbinder sin publik med 72 timmars gratis underhållning och en nästan fiktiv känsla.

Game of Thrones

Nordirland, myternas land, ett landskap så fiktivt att det varit inspelningsplats för en av de mest populära teveserierna just nu: HBOs Game of Thrones.

Inspelningarna av säsong 1 - 4 ägde rum i Titanic Studios i Belfast och på olika platser på Nordirland. Några av de mest spektakulära inomhusmiljöerna i tevens historia har byggts för just den här serien inne i ”Paint Hall” i Belfast, den största inspelningsstudion i världen.

Under tre dagar kan du resa i spåren av Game of Thrones och de sju kungadömenas blodiga själ.

Upptäck Irlands vilda Atlantkust

Utforska en av de vildaste, mest förtrollande och kulturellt rikaste kuststräckorna i världen.

Var du än befinner dig vid Atlantkusten kommer du att uppleva magin, äventyret, de historiska vingslagen och en oslagbar skönhet. Res från Mayo till Clare, till fantastiska Killary Harbour, Derrigimlagh Bog och Cliffs of Moher, eller res från Clare till Kerry och upptäck Loop Head, fantastiska Blaskets View och Skelligs Viewpoint.