Discover Ireland

Discover Ireland

Sugen på att komma bort?

Kombinera två städer under en helg och upplev de spännande kontrasterna mellan Dublin och Belfast

Priserna har aldrig varit mer lockande för den som vill ta en långhelg i någon av Irlands storstäder. Just nu har vi oslagbara erbjudanden på både resor och boende.

Dublin är en spännande, färgstark och levande stad året runt och dessutom en av UNESCO:s utvalda "litteraturstäder"; här finns även utmärkta möjligheter till shopping – för att inte tala om den fantastiska pubkulturen. Belfast, som ligger bara två timmar från Dublin med bil eller tåg, lockar med ett musikliv är i världsklass – bland allt annat.

Hösten är festivalsäsongen framför andra i både Dublin och Belfast, så nu är det som allra bäst att resa dit!

Läs mer »

Ireland Tourism

Vikingaarv och höstfestivaler i Dublin

Det måste ha varit det vackra läget mellan berg och hav som fick vikingar att anlägga Dublin på 800-talet! I dag är nordmän och vikingar förstås mycket mer välkomna hit. Prova den roliga guidade bussturen "Viking Splash Tour", där du får bete dig som en "riktig" viking samtidigt som du ser mycket av staden. Eller lär dig mer om de historiska banden mellan Skandinavien och Irland på Dublinia Museum, där du bland annat kan se hur Dublin kan ha sett ut under vikingatiden.

Läs mer »

Efter en dags fördjupning i vikingahistoria kanske det är dags för traditionell irländsk musik på någon av de berömda pubarna. Njutbart och minnesvärt! Hösten är festernas säsong i Dublin, så det kommer att vara extra mycket folk på gatorna. Festivalerna firar allt från konst, arkitektur, musik, teater, litteratur och film till mat, Guinness, mode och sport. Hösten är alltså den perfekta tiden att lära känna denna berikande stad. Missa inte den världsberömda Dublin Theatre Festival eller den kusliga Bram Stoker Festival i slutet av oktober, lagom till Halloween!

Läs mer »

Belfast - krogliv och festivaler på Titanics födelseort

Belfast är kompakt. Här är nära till allt. Du kan äta på välrenommerade restauranger, besöka museer i världsklass och ändå ha tid att vandra i närliggande Divis Mountain på en enda dag! Och det ligger bara två timmar från Dublins flygplats, så semestern kan börja så snart planet landat.

Läs mer »

I Belfast kan du följa Titanics historia och förnimma passionen och stoltheten som låg bakom hennes tillkomst en gång i tiden: under Titanic-eran upplevde staden sin verkliga guldålder. På museet Titanic Belfast, som ligger där fartyget byggdes, kan du uppleva Titanics historia på ett sätt du aldrig gjort tidigare – om du inte redan varit där, förstås.

Läs mer »

Festivaler är en central del av Belfasts kulturliv. Internationella filmfestivaler, musik, film, dans och litteratur: Belfasts rika kulturscen visar sig överallt. Ulster Bank Belfast Festival at Queen's är en av de mest spännande: under två späckade oktoberveckor presenteras det bästa inom musik, drama, samtal, film, dans och ståuppkomik. Matintresserade får sitt lystmäte under Belfast Restaurant Week. Då bjuds ett utmärkt tillfälle att ta del av stadens hyllade matkultur med guidade rundturer till matställen, samtal, provsmakningar, popup-krogar och mycket, mycket mera.

Läs mer »

Kulturstaden Limerick

Limerick är en livlig och historisk stad med mycket att erbjuda den nyfikna besökaren. Från 800 år gamla King John’s Castle till Frank McCourt-museet som hyllar den kända Pulitzer-vinnarens arbete.

Under hela 2014 firar Limerick sin status som Irlands allra första kulturstad med ett skiftande kulturprogram. Mellan den 5 och 7 september förvandlas staden till en enda stor teater med världssensationella gatuteatern Royal de Luxe som trollbinder sin publik med 72 timmars gratis underhållning och en nästan fiktiv känsla.

Game of Thrones

Nordirland, myternas land, ett landskap så fiktivt att det varit inspelningsplats för en av de mest populära teveserierna just nu: HBOs Game of Thrones.

Inspelningarna av säsong 1 - 4 ägde rum i Titanic Studios i Belfast och på olika platser på Nordirland. Några av de mest spektakulära inomhusmiljöerna i tevens historia har byggts för just den här serien inne i "Paint Hall" i Belfast, den största inspelningsstudion i världen.

Under tre dagar kan du resa i spåren av Game of Thrones och de sju kungadömenas blodiga själ.

Upptäck Irlands vilda Atlantkust

Utforska en av de vildaste, mest förtrollande och kulturellt rikaste kuststräckorna i världen.

Var du än befinner dig vid Atlantkusten kommer du att uppleva magin, äventyret, de historiska vingslagen och en oslagbar skönhet. Res från Mayo till Clare, till fantastiska Killary Harbour, Derrigimlagh Bog och Cliffs of Moher, eller res från Clare till Kerry och upptäck Loop Head, fantastiska Blaskets View och Skelligs Viewpoint.