Discover Ireland

Irland – planera ett äventyr från 1760,-

En spännande avstickare? Storstadshelgen du drömt om? Den pittoreska fiskebyn som lever kvar i minnet? En resa tillbaka i tiden? Allt detta kan Irland bjuda på. Den förtrollande ön bara väntar på att få fascinera dig med sitt böljande gröna landskap, sin fascinerande historia, sin traditionella musik och sina många pubar. Nu är det rätt tillfälle att planera en tur till Irland!

Boka flyg till Dublin » Boka flyg + hotell till Dublin »

 • En weekendresa, två städer

  Nu när sommaren är över kanske du har funderat på en weekendresa till en storstad. Men vad sägs om en resa till två städer? Tre eller fyra nätter, suveräna hotell, fina middagar, lite sightseeing och naturligtvis prisvärd shopping i två städer under en och samma weekendresa! Du hinner uppleva både Dublin och Belfast!

  De två huvudstäderna på ön Irland är små till ytan men sjuder av liv – litterära evenemang, museer, restauranger, traditionella pubar och en aktiv musikscen. De är kort sagt perfekta att utforska under en weekendresa. Eftersom Belfast ligger på bara två timmars avstånd från Dublin med bil eller tåg hinner du uppleva det bästa av båda städerna under en helg. Och eftersom hösten är full av festivaler i såväl Dublin som Belfast är det rätt tid att åka …

  Boka flyg till Dublin » Boka flyg + hotell till Dublin »

 • Ireland's Ancient East

  Dramatiska slott, gånggrifter från stenåldern, ståtliga lantegendomar, frodiga gröna landskap … "Ireland’s Ancient East" bjuder på en fascinerande resa genom 5 000 år av historia.

  Många av sevärdheterna i "Ireland's Ancient East" ligger på bekvämt avstånd för en dagsutflykt från Dublin, som klosterruinerna från 500-talet vid Glendalough eller stenåldersgraven Newgrange. I hjärtat av "Ireland’s Ancient East" ligger den medeltida staden Kilkenny och Rock of Cashel, ett slott på en klippa nära Tipperary. Åker du längs kusten kan du utforska Waterford, en av Irlands äldsta städer med förtjusande historiska sevärdheter.

  Boka flyg till Dublin » Boka flyg + hotell till Dublin »

 • Dublin

  Att besöka Dublin är som att ta ett djupt andetag frisk luft. Staden som grundades av vikingar har alltid en uppiggande effekt – på samma gång modern och historisk bjuder den på såväl spänning som avkoppling. Det är inte konstigt att Lonely Planet valde ut Dublin som en av de 10 städer i världen att besöka 2016!

  Vill du komma närmare naturen och kulturarvet under besöket i Dublin? Att resa från den myllrande storstaden till de charmiga och rofyllda byarna längs kusten tar inte mer än en halvtimme med tåg. Vandra längs havet vid Killiney och njut av den underbara utsikten, frossa i fisk och skaldjur i Howth, besök lustiga butiker och historiska slott i Dalkey och Malahide, eller bara släntra runt i pittoreska Dún Laoghaire. Byarna och städerna längs Dublinregionens kust ligger alla på behändigt avstånd från staden Dublin.

  Boka flyg till Dublin » Boka flyg + hotell till Dublin »

 • Originella pubar

  Överallt på Irland hittar du mysiga pubar med gamla anor där du kan få ett smakprov av det irländska ölet, musiken och folklivet. Det finns hundratals ställen att välja mellan – från barer fulla med folk i Dublin till stillsamma tavernor i byarna längs kusten.

  Många av de traditionella pubarna har gästframträdanden och lokala musiker som spelar varje vecka – det är bara att luta sig tillbaka och njuta av melodierna. På pubarna, som ofta rymmer lika mycket historia som ett museum, kan du också få veta fascinerande fakta om trakten. Så varför inte kliva in i några av Irlands äldsta och mest särpräglade pubar där historien sitter i väggarna. Du hittar utan tvekan en pub i din smak!

  Boka flyg till Dublin » Boka flyg + hotell till Dublin »

 • Belfast

  Staden Belfast är så liten till ytan att du på en enda dag hinner gå på sightseeing, besöka museer i världsklass, titta på utställningen om Titanic, njuta av de lokala specialiteterna och till och med ta en promenad i de närliggande Belfast Hills! Och staden ligger bara två timmar med bil från Dublin Airport – nöjet börjar så snart du kliver av flyget!

  Upptäck Belfast historia och kultur genom att till exempel åka en Black Taxi-rundtur och besöka de legendariska musikställena – överallt träffar du på trevliga Belfastbor. Nordirlands huvudstad är idealisk för en storstadssemester, men också perfekt belägen för dagsutflykter till övriga delar av landet. De fascinerande stenformationerna i Giant’s Causeway, hängbron Carrick-a-Rede och Old Bushmills Distillery – det finns mycket att se i Belfasts närhet!

  Boka flyg till Dublin » Boka flyg + hotell till Dublin »