Discover Ireland

Discover Ireland

Julmarknader i Dublin och Belfast

Julen står för dörren och luften är full av förväntningar.

Gör något annorlunda i år och besök någon av Irlands många mysiga julmarknader!

Läs mer här » Ireland Tourism

Dublin

Det glittrar och glimmar på Dublins vackraste shoppingstråk, Grafton Street. Här hittar du Dublins främsta traditionella julmarknad med ett unikt urval äkta irländskt hantverk, såsom accessoarer, konsttryck, trähantverk, sylt och andra inlagda matvaror, samt förstås matstånd med kolgrillat, crepes, bratwurst, chokladfontän, popcorn, gluhwein (glögg) och alkoholfria juldrycker av andra slag.

Läs mer här »

Belfast

I Belfast hittar du en annan trevlig irländsk julmarknad, upplyst av ljusen från det ståtliga stadshuset. Här bjuder lokala producenter och konsthantverkare ut sina alster i upp till 15 stånd; tyngdpunkten ligger på handgjort. Om du inte är trött på shopping efteråt, besök the Christmas Craft Festival på Belfasts slott och kom hem med fler roliga klappar än tomten!

Läs mer här »

Mysiga pubar

Efter timmar av ansträngande shopping är det dags att slå sig ner på en mysig irländsk pub och kanske koppla av med en Irish Coffee. Stig in från vintermörkret till värmen som sprider sig här inne. Prova det irländska köket, ta en öl och prata med lokalborna. Det finns ingen bättre plats att fly undan bistra nordanvindar än i den vänliga och varma stämning som en irländsk pub bjuder på.

Läs mer här »

Januarishopping

Spara lite pengar till januari, för Dublins största och äldsta varuhus, Arnotts och Clearys, kommer att ha stora reor. Som vanligt börjar rean i mellandagarna och med ordentligt nedsatta priser på allt från kläder och smycken till elektronik.

Läs mer här »