Discover Ireland

Discover Ireland

St. Patrick’s Day på Irland liknar inga andra dagar! Runtom i landet går alla man ur huse för att delta i festligheterna och äkta irländskt craic. Vill man verkligen uppleva en äkta St. Patrick's Day så är det på den gröna ön man ska befinna sig! Kom och fira St. Patrick’s Day i landet där han är mer än skyddshelgon och större än en superstjärna – han är en 1 600 år gammal nationell ikon. I år infaller St. Patrick’s Day på måndagen den 17 mars, så den föregås av en lång helgs förberedelser och fest, speciellt i Dublin, där man ordnar en historisk 4-dagarsfest till hans ära.

Läs mer om denna speciella dag här
St. Patrick’s Day på Irland

St. Patrick's Day-paraden

Njut av härlig stämning, känn glädjen på gatorna och upplev en fantastisk uppvisning då paraden slingrar sig genom staden. Tiotusentals människor kommer att kanta Dublins gator då den årliga paraden passerar, med deltagare i alla åldrar och många olika nationaliteter som åker på spektakulära “flottar”, visar sina olika färdigheter och är klädda i fantasifulla dräkter.

Läs mer

The Greening

På St. Patrick’s Day kommer några av världens mest kända byggnadsverk att visa sina rätta färger. I år blir hela världen grön! Jesus på berget i Rio de Janeiro, pyramiderna och sfinxen i Giza i Egypten, det lutande tornet i Pisa, Den lilla sjöjungfrun i Köpenhamn och Münchens Allianzarena blir alla gröna.

Läs mer om The Greening

The Irish Craft Beer Village

Smaka på öl från irländska mikrobryggerier och avnjut lokala delikatesser medan du lyssnar på livemusik i Irish Craft Beer Village. Förra året kom över 11 000 besökare, lokalbor såväl som turister, och smakade på Irlands bästa öl och mat under St. Patrick's-veckan på plattformen i IFSC. Irish Craft Beer Village är en sex dagar lång festival där man firar irländsk gastronomi på George’s Dock, som en del av den större St. Patrick’s-festivalen. Irländsk folkmusik, lokala delikatesser och irländskt öl ger den sanna smaken av Irland.

Läs mer

Nöjesfält

En stående festivalfavorit är nöjesfälten som lyser upp staden med det senaste inom åkattraktioner. Här finns allt från de mest hisnande åkturerna till snällare karuseller och tåg för de minsta. Missa inte den makalösa utsikt man får då man åker pariserhjulet Jubilee Wheel.

Läs mer

St. Patrick’s-festivalens 5000 m

Spring 5000 meter med andra amatörlöpare, familjer och seriösa atleter. Sedan återkomsten 2008 firar detta populära lopp 7 år i år. Det är en av höjdpunkterna på St. Patrick’s-festivalens program, och får fler deltagare varje år. Banan går genom “Georgian Dublin” (området med den georgianska arkitekturen i Dublin) och är öppen för såväl familjer och nöjeslöpare som hängivna idrottare.

Läs mer