Billiga flyg Vietnam

Billiga flyg till Vietnam hittar du alltid hos Travellink. Vi har flyg efter dina önskemål och budget. Använd snabbsöket genom att fylla i avreseort och datum för flygresan.

Resa till Vietnam

Vietnam har varit ett av Asiens outforskade länder med både hisnande landskap och vänliga människor. Landet har under en längre tid varit stängt för turister, men som nu upptäcker dess charm. Det finns mycket värt att upptäcka i Vietnam eftersom landet överraskar med både kultur med platser såsom världsarvet Halong Bay och huvudstaden Hanoi.

Sevärdheter Vietnam

Ho Chi Minh är staden där nöje möter historia. Blandningen mellan det gamla och nya Vietnam finns överallt i staden. Historia vittnar om tiden som fransk koloni, men också från den Amerikanska närvaron på 60-talet. Särskilt Chu-Chi tunnlarna är ett exempel på det senare.

Nha Trang som kallas för Vietnams riviera är landets största turistort med både shopping och bad på ett och samma ställe. Stranden ligger mitt i staden.

Halong Bay är en skärgård helt unik i Sydostasien och upptagen på Unescos världsarvslista.

Klimatet

I Vietnam råder tropiskt monsunklimat med stora temperaturskillnader mellan nord och syd, vilket innebär att det nästan alltid är bra väder någonstans i landet. I norr finns fyra årstider. Regntiden pågår från mitten av maj till mitten av september med mycket nederbörd och höga temperaturer. Kusten i norr kan drabbas av tropiska stormar från augusti till december. Höst och vår är klimatet behagligt, medan vintern kan vara lite sval med duggregn och frost uppe i bergen.

Södra Vietnam (söder om Danang) har bara två årstider: den torra och den regniga. Regnsäsongen, som sträcker sig från maj till början av november, för med sig korta häftiga regn, framförallt under eftermiddagarna. Torrperioden sträcker sig från december till april. Februari, mars och april är varma och fuktiga.

Shopping Vietnam

Ho Chi Minh har både livliga och vackra marknader, längs med de livliga marknadsgatorna kan man verkligen hitta fynd. Här kan du köpa allt ifrån Asiatiska antikviteter till handvävda tyger, statyer, grönsaker, kryddor och målningar.

Vi hjälper dig att rätt med flyg till Vietnam, så att du kommer iväg på din resa. Sök och jämför dina resealternativ!